در حالی که در قانون بودجه امسال درآمد واگذاری بلوکی دو شرکت ایران خودرو و سایپا به عنوان بخشی از درآمد دولت از محل خصوصی سازی شرکت ها قید شده است، تا کنون با مخالفت سازمان گسترش و نوسازی صنایع و عقب نشینی سازمان خصوصی سازی این واگذاری ها در هاله ای از ابهام قرار داشت.
به طوری که سازمان گسترش به عنوان بزرگ ترین سهام داران این دو شرکت، به واسطه وابستگی به درآمد آنها به بهانه انجام طرحهای توسعهای این شرکتها در استانها این واگذاری ها را دارای تبعات منفی ارزیابی کرد. بعدها سازمان خصوصی سازی هم از اصرار خود کوتاه آمد و این واگذاری ها را به سال 91 موکول کرد. با این حال بر پایه تازه ترین اخبار، مذاکرات پشت پرده انجام شده میان مشتریان این دو خودروسازی شرایط را به گونه دیگری رقم زده است.
بر این اساس با وجود موکول شدن واگذاری ایران خودرو به سال های آتی، مالکان خودروسازی گروه بهمن که هم اکنون حدود 16 درصد سهام خودرو سازی سایپا که سودده ترین شرکت زیر مجموعه وزارت صنایع و معادن است، با وجود بی میلی وزارت صنایع و معادن به توافق های اولیه با برخی مقام های دولت برای خرید بلوک سهام این شرکت رسیده اند تا سهم خود را در این شرکت که حدود 38 درصد سهام آن متعلق به سازمان گسترش و حدود 17.5 درصد سهام آن در اختیار شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی(شستا) است، به بیش از 50 درصد برساند.
شرکت سرمایه گذاری سایپا و رنا از دیگر سهامداران عمده سایپا هستند که به ترتیب 8 و 10 درصد سهام این شرکت را در مالکیت خود دارند.
گفتنی است، بیش از 80 درصد سهام گروه بهمن به بنیاد تعاون سپاه وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تعلق دارد.
نظر شما