۰ نفر
۲۰ بهمن ۱۳۸۸ - ۰۸:۵۱

نویسنده در این کتاب که با این جمله آغاز می‌شود: «این اثر نه درباره غروب آمریکا بلکه درباره طلوع دیگران است»، به تفصیل به فرآیند توزیع قدرت در جهان معاصر می‌پردازد و درس‌ِهایی از جابجایی دو قدرت بزرگ انگلستان و آمریکا در قرن گذشته و انتظاراتی را که از جابجایی سوم (ظهور دیگران) می‌توانیم داشته باشیم بازگو می‌کند.

به گزارش خبرآن‌لاین، انتشارات هرمس کتاب «جهان پسا آمریکایی» سردبیر نسخه بین‌المللی نیوزویک را با هدف تبیین خطوط کلی افول تک‌قطبی در جهان ترجمه و روانه بازار نشر کرده است. کتاب اخیر نویسنده‌ هندی تبار آمریکایی، فرید زکریا، حول یک ایده‌ کلی می‌چرخد. بنا به ادعای نویسنده، هژمونی سیاسی ـ ‌اقتصادی آمریکا، با خیزش قدرت‌های نوظهوری همچون چین و هند، دست کم در بُعد اقتصادی رو به افول نهاده است. امری که ممکن است در سال‌های پیش‌رو آرایش متفاوتی به نظم تک‌قطبی جهان بدهد.

وی در این کتاب خیزش کشورهایی مانند چین، هند، برزیل، روسیه و بسیاری دیگر از کشورها را تحولی بزرگ می‌داند که جهان را در قالبی نو خواهد ریخت و چشم انداز جهانی جدیدی به وجود می‌آورد که در آن قدرت و ثروت در حال جابجایی است.

جهان پسا آمریکایی، آینده نزدیک جهان را که شاید مدتی است شروع شده باشد، چنین تصویر می‌کند که آمریکا باید با تک نبودن و تاثیرپذیری از دیگر عوامل موثر کنار بیاید. او این عوامل موثر جدید را کشورهایی می‌داند که برخی تا پیش از این چنین نقشی در جهان نداشته‌اند؛ کشورهایی مانند ایران.
«جهان پساـ آمریکایی« مشتمل بر 7 فصل است که عناوین آن عبارتند از: خیزش دیگرن، فنجان لبریز می‌شود، یک جهان غیرغربی، چالشگر، متحد، اقتدار آمریکایی و عزم آمریکا. از نگاه زکریا، ماهیت جهان پساـ آمریکایی را مردمان بسیار، در نقاط بسیار، مورد توجه قرار داده و به آن فکر می‌کنند. قدرت‌های نوظهور، «قدرت‌هایی نامتقارن» هستند که تنها در بعد اقتصادی قادرند سلطه‌ی آمریکا را به چالش بگیرند، لیکن از آنجایی که برای آمریکا، هژمونی سیاسی/نظامی و هژمونی اقتصادی هم‌بسته هم است. هر خیزشی که بخواهد تهدیدی برای هیمنهی اقتصادی هم باشد، از جانب این کشور برتافتنی نیست.

اگرچه برخی منتقدان معتقدند جهان پساـ آمریکایی، اگر چند ماهی دیرتر انتشار می‌یافت و نویسنده، بحران اخیر اقتصادی را شاهد می‌شد؛ بی‌تردید سرنوشت متفاوت‌تری به خود می‌گرفت.

کتاب جهان پسا آمریکایی را انتشارات هرمس با ترجمه احمد عزیزی در 285 صفحه و قیمت 4500 تومان روانه بازار نشر کرده است.

فرید زکریا سردبیر نسخه بین‌المللی هفته‌نامه نیوزویک است. این هفته‌نامه با مخاطبی نزدیک به 24 میلیون نفر در کنار هفته‌نامه‌ها و مجلات دیگری مانند تایم و اکونومیست، از جمله موثرترین نشریات تحلیلی سیاسی شناخته می‌شود.

کد مطلب 42977

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین