رئیس انجمن آژانس های مسافرتی استان تهران می‌گوید دستور اخیر سازمان گردشگری برای لغو تورهای تعطیلات پیش ِ رو، غیرقانونی است و باید خسارت کسانی که ثبت‌نام کرده بودند را بپردازد.

هادی نیلی: در ابتدای هفته معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی از ممنوعیت اعزام تورهای گردشگری در تعطیلات پیش ِ رو خبر داده و تهدید کرده بود که مجوز شرکت‌های مسافرتی که از این ممنوعیت تخطی کنند، لغو می‌شود.

با این حال رئیس انجمن آژانس های مسافرتی استان تهران می‌گوید این دستور سازمان گردشگری، غیرقانونی است و باید خسارت کسانی که برای این تورها ثبت‌نام کرده بودند، را بپردازد.

شنبه این هفته سید رضا موسوی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری‌ها تاکید کرده بود: هر آژانسی که در روزهای 22 تا 26 بهمن و در ایام سوگواری رحلت پیامبر اکرم و شهادت امام رضا اقدام به بردن تور به یکی از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و یکی از کشورهای مشترک‌المنافع کند، مجوز آن لغو می‌شود.

به نظر می‌رسد اشاره این معاون سازمان گردشگری به تورهای دوبی و ارمنستان بوده است.

او در عین حال گفت این اقدام سازمان میراث فرهنگی مخل‌ آزادی افراد نیست چون رعایت شئونات کشور از هر چیز دیگری مهم‌تر است.

موسوی در توضیح این تصمیم سازمان گفت: شنیده شده که در ایام رحلت پیامبر اکرم و شهادت امام رضا در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس و یکی از کشورهای مشترک‌المنافع، برنامه‌هایی که در شان و شئونات کشور ما نیست برگزار می‌شود.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی گفت: تمام دفاتر خدمات گردشگری که اقدام به فروش بلیت برای برگزاری تور در این ایام به این کشورها کرده‌اند موظف هستند، هزینه‌ های مسافران را پس دهند.

فقط سفر به فلسطین اشغالی ممنوع است
اما رئیس انجمن آژانس های مسافرتی استان تهران می‌گوید براساس نص صریح قانون اساسی، سفر به همه کشورهای جهان بدون محدودیت زمانی به استثنا فلسطین اشغالی آزاد است.
او با تاکید بر اینکه قانون اساسی را هیچ بخشنامه‌ و دستورالعملی نمی‌تواند نقض کند، تصریح کرد: لغو تورهای خروجی و ورودی بدون اطلاع‌رسانی قبلی امکان‌پذیر نیست و از دید اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دارای تبعات خاصی است.

تعطیلات بهمن‌ ماه نیز از این امر مستثنی نیست و نمی‌توان ابتدا به ساکن سفر مردم را لغو کرد زیرا این خلاف آزادی‌های جامعه است.

دستور گردشگری، خلاف شعارهای مهرورزی
سعیدی گفت:‌ ممکن است مردم قرارهای کاری یا تجاری داشته باشند یا برای انجام امور اداری به این سفرها بروند. تصور اینکه یک عده برای برنامه‌های خاص این سفر را انجام می‌دهند یک باور غلط است و یک فرض بدون دلیل است.

رئیس انجمن آژانس های مسافرتی استان تهران اتخاذ چنین تصمیمات عجولانه ای را خلاف روش و سیاست جمهوری اسلامی دانست و گفت:‌ یکی از شعارهای رئیس‌جمهور مهر‌ورزی است و این غیر قابل درک است که چطور یک سازمان زیر مجموعه این سیستم بدون توجه به خواسته ها و تصمیمات افراد جامعه چنین تصمیمی را اتخاذ می کند.

او سپس به تشریح مشکلات اقتصادی که به واسطه لغو تورها اتفاق می افتد، پرداخت و خاطر نشان کرد: ‌برنامه ریزی تور لحظه ای نیست و جهت اخذ ویزا، خرید بلیط مسافرت، رزرواسیون هتل، برنامه ریزی برای خدمات زمینی و مشابه آن چند ماهی وقت گرفته شده است و با توجه به اینکه اگر مسافران گروهی سفر کنند، شرکت های هواپیمایی صندلی های خود را به صورت چارتر فروخته اند و هتل های محل اقامت هم احتمالا با اخذ ضمانت و با دریافت پیش پرداخت این کار را انجام می دهند و خود اخذ ویزا هم شامل هزینه هایی است، نمی توان در یک مقطع زمانی کوتاه وبدون اطلاع قبلی برنامه تور را لغو کرد.

سازمان گردشگری باید خسارت بدهد
رئیس انجمن آژانس های مسافرتی استان تهران گفت: اگر سازمانی، ابتدا به ساکن برنامه مسافرتی مردم را لغو کند باید خسارت وارده را گردن بگیرد و نمی توان پرداخت خسارت را به موسسات و بنگاه اقتصادی منتقل کرد و یا به عهده مردم گذاشت چون این یک معامله بسیار ساده و شخصی بین یک فرد و یک بنگاه اقتصادی است و نقض آن توسط یک سازمان دولتی باید تامین کننده خسارات وارده باشد.

سعیدی گفت: ‌اگر سازمان میراث فرهنگی به دلیل اینکه این تعطیلات در ایام سوگواری است از سفر مردم جلو گیری می‌کند باید گفت: ایام سوگواری که در برنامه تقویم سال وجود داشته چرا سازمان میراث فرهنگی از مدت‌ها قبل به این فکر نیفتاده و برنامه‌ریزی برای سفر مردم را از چندین ماه پیش متوقف نکرده است؟

«دخالتی در برگزاری برنامه‌های خاص نداریم»
رئیس انجمن آژانس های مسافرتی استان تهران در این باره اضافه کرد: ‌آژانس‌های مسافرتی هیچ نوع دخالتی در برگزاری برنامه‌های خاصی که احتمالا سازمان به آن اشاره می‌کند ندارد بنابراین هیچ وظیفه‌ای هم برای لغو سفرهای برنامه‌ریزی شده متوجه آنها نیست.

رئیس انجمن آژانس های مسافرتی استان تهران گفت: آیا سازمان میراث فرهنگی اصلا می‌تواند اثبات کند که مسافرانی که به این دو کشور یاد شده دوبی و ارمنستان سفر می‌کنند به خاطر اهدافی که سازمان میراث فرهنگی به آن اشاره می‌کند، قصد سفر دارند؟

سعیدی در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما لغو مجوز آژانس‌های مسافرتی در صورت اجرای برنامه این تورها، قانونی است؟، گفت: به نظر من قانون این اجازه رابه سازمان میراث فرهنگی نداده است و قانون گذار برای تعلیق و لغو مجوز شرایط خاصی را تعیین کرده و کمیته فنی سازمان میراث فرهنگی با رعایت قوانین جاری کشور وظیفه صدور، تعلیق یا لغو مجوز دفاتر را دارد.

او ادامه داد: قانون گذار به خاطر حفظ حقوق سرمایه‌گذار و حفظ منافع بنگاه‌های اقتصادی به طور شفاف مقررات، ضوابط و قوانین را تدوین کرده است.

آژانس‌ها به برنامه خود ادامه می‌دهند
در همین حال، در تماس خبر آنلاین با شماری از آژانس‌های مسافرتی شهر تهران، کارمندان این آژانس‌ها خبر دادند که برنامه‌های تورهای آن‌ها در تعطیلات پیش ِ رو به جای خود باقی است.

این آژانس‌های مسافرتی گفتند بیمی از تهدید سازمان گردشگری برای تعطیلی آژانس‌هایی که از دستور این سازمان تخلف کنند، ندارند و آن را صرفا یک تهدید تشریفاتی می‌دانند.

کد خبر 43297

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین