محوطه میرک در ایران و جهان بی نظیر است

مدیرکل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی استان سمنان گفت:محوطه میرک، به لحاظ تاریخی و تنوع دست ابزارهای یافت شده، در ایران و جهان بی نظیر است

به گزارش خبرگزاری خبر انلاین «حسين خواجه‌بيدختي» در جمع خبرنگاران از سمنان به عنوان یکی از غنی‌ترین استان‌های ایران از نظر وجود تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی یاد و اظهار کرد: با هدف بررسي هر چه بيشتر ميرك، تیم باستان‌شناسی متشکل از متخصصین ایرانی و فرانسوی در اين منطقه در حال پژوهش و كاوش هستند.


وي با اشاره به وجود 253 محوطه و تپه تاریخی در استان سمنان، گفت: 37 محوطه از اين تعداد مربوط به دوران اسلامی و 110محوطه و تپه مربوط به پیش از تاریخ است که عمدتا در مناطق شمالی استان واقع هستند.


خواجه بيدختي با تاكيد بر اينكه اين مناطق نياز به حفاظت دارند، گفت: تنها بخش بسیار کوچکی از این محوطه ‌های تاریخی نظیر تپه حصار دامغان به دلیل اهمیت حفاظت و جلوگیری از تعرض، حفاظت می‌شوند.


مدیرکل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی استان سمنان با بيان اينكه يكي از برنامه این استان حفاظت بیشتر از این محوطه‌های تاریخی است، افزود: بنا داریم از کمک انجمن‌های میراث فرهنگی، شوراهای اسلامی شهر و روستا، سازمان‌های مردم‌نهاد و مردم محلی برای حفاظت و نگهداری از این محوطه‌ها استفاده کنیم.


كار گمانه زنی در محوطه میرک براي مشخص شدن زوایای تاریک این بخش از جغرافیای ایران در ادوار پارینه سنگی انجام مي‌شود.


محوطه میرک دلازیان بیشتر منتسب به ادوار پارینه سنگی جدید و فراپارینه سنگی است.


اين محوطه فاقد معماري، ابزارهاي سفالي و فلزي و ... است و تنها يافته‌هاي قابل بررسي، دست ابزارهاي سنگي انسان هاي نئاندرتال است.

 

کد خبر 433445

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار