کرهشمالی باز هم در حلقهای از محاصرههای بینالمللی برای کنار نهادن برنامه هسته ای خود قرار گرفته است . نماینده سازمان ملل در حال حاضر در پیونگیانگ است و همزمان ژاپن و کرهجنوبی هم بر حجم اصرارها برای بازگشت همسایه خود به پای میز مذاکرات شش جانبه افزودهاند . نمیانده سازمان ملل امروز نیز برای سومین روز متوالی با مقامهای کرهشمالی دیدار خواهد کرد تا تمام ظرفیت خود را برای به پای میز مذاکره کشاندن طرف کرهای به آزمایش گذاشته باشد.
در یک سال گذشته ترافیک حضور مقامهای بینالمللی در کرهشمالی چشمگر بوده است . از یک سو بیلکلینتون به بهانه آزادی دو خبرنگار کرهشمالی به پیونگیانگ سفر کرد . پس از آن نماینده هستهای ایالات متحده به این کشور رفت تا در حقیقت حسن نیت امریکاییها را به تصویر کشیده باشد . مقامهای چینی هم که رابطه حسنهای با کرهشمالی دارند مرتبا در رفتو آمد میان پیونگیانگ و پکن هستند . همه این حرکتها بدینمعناست که کیم جونگ ایل تا حدودی در مسیر جلب توجه جامعه جهانی موفق عمل کرده است .
به گزارش آسوشییتدپرس، نماینده سازمان ملل در پیونگیانگ در دو روز گذشته با مقامهای کره شمالی دیدار داشته است اما محور این دیدارها غالبا بحث تحریمهای بینالمللی بوده است که پیونگیانگ مدتهاست از آن رنج میبرد . کرهشمالی به دنبال توافقنامه صلح جامع و مکتوبی است که باید جایگزینی برای تفاهمنامه برقراری آتشبس شفاهی میان دو کره پس از جنگ 1953 باشد .
در سئول هم تلاشهای همسایگان برای به پای میز مذاکره نشاندن کرهشمالی همچنان ادامه دارد . پیششرطهای پیونگ یانگ برای بازگشت به میز مذاکرات از منظر جامعه بینالمللی غیرقابل قبول است و توکیو و سئول اصرار دارند که همهچیز باید در پای میز مذاکره و با مصالحه برطرف شود.
بر همین اساس وزیر امور خارجه کرهجنوبی در این خصوص میگوید: ما همگی متفقالقول اعتقاد داریم که کرهشمالی باید ایتدا به پای میز مذاکره بازگردد. این کشور ابتدا باید روند خلع سلاح هستهای و اعتمادسازی را آغاز کند و پس از آن مطالبههای خود را دنبال کند .
کرهجنوبی و ژاپن در حقیقت برای به زانو در آوردن کرهشمالی در دو مسیر متفاوت قرار گرفتهاند: تحریم و دیپلماسی. واشنگتن نیز در این میان تاکید دارد که کرهشمالی باید به مذاکرات شش جانبه بازگردد و پس از آن میتواند در خصوص تحریمهای سیاسی و اقتصادی اظهار نظر کند .
کرهشمالی در سال گذشته میلادی به شکل ناگهانی از مذاکرات شش جانبه عقب کشید اما ظرف چند ماه اخیر مجددا برای بازگشت به این مذاکرات به چین و ایالات متحده چراغ سبز نشان داده است. بسیاری از تحلیل گران بینالمللی اعتقاد دارند که اصرارهای کرهشمالی برای بازگشت به مذاکرات حتی با تعیین پیششرط در حقیقت نشان دهنده تاثیر گذار بودن تحریمها است . کرهشمالی که از فقر جدی رنج میبرد برای تامین خوراک 24 میلیون ساکن این کشور به کمکهای خارجی نیازمند است .
نماینده سازمان ملل که در حال حاضر همچنان در کرهشمالی است در دیدار با کیمجونگ ایل به تبعات تحریم اشاره کرده و رهبر سرسخت کرهشمالی نیز تاکید کرد که کشورش به دبنال شبهجزیره ای عاری از تسلیحات هستهای است .
نظر شما