حسن ونایی در گفتوگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه نخستین جلسه کمیسیون تلفیق مجلس فردا سهشنبه ساعت 8 شروع خواهد شد، گفت: دستور جلسه نیز آئیننامه داخلی کمیسیون تلفیق و بررسی کلیات لایحه بودجه 89 خواهد بود.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس افزود: یک تورم معمولی هر سال ایجاد میشود و علاوه بر آن تورم ناشی از جهش قیمت از محل آزادسازی یارانه حاملهای انرژی ایجاد خواهد شد که در خوشبینانهترین حالت 25 تا 30 درصد علاوه بر تورم موجود ایجاد خواهد کرد.
نماینده ملایر در مجلس افزود: آزادسازی 40 هزار میلیارد تومان یارانه حاملهای انرژی که دولت در لایحه بودجه پیشبینی کرده است را نمایندگان مجلس قبول نخواهند کرد و طبق قانون تا سقف 20 هزار میلیارد تومان تصویب خواهند کرد.
ونایی افزود: البته هنوز بودجه یارانهها نهایی نشده و باید منتظر باشیم تا سقف یارانه حاملهای انرژی مشخص شود، در آن صورت 50 درصد از منابع برای بازتوزیع بین دهکهای مختلف جامعه 30 درصد برای حمایت از بنگاههای تولیدی و 20 درصد برای جبران بخشی از هزینههای دولت اعمال خواهد شد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس در مورد تورم معمولی در سال آینده تصریح کرد: با توجه به اینکه لایحه بودجه 89 کاملاً انبساطی و با رشد 34 درصد نسبت به قانون بودجه سال جاری افزایش یافته، پیشبینی میشود حجم نقدینگی به دنبال آن افزایش پیدا کرده و تورم انتظاری مانند سالهای قبل را در پی داشته باشد.
وی افزود: البته سعی و تلاش نمایندگان این است که از طریق 50 درصد بازتوزیع منابع آزادسازی یارانه انرژی بین مردم و 30 درصد کمک به تولید این تورم جبران شود، زیرا این منابع ناشی از کاهش هزینههای جاری به دست خواهد آمد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس در پاسخ به این سؤال که مگر 50 درصد یارانه نقدی و 30 درصدی کمک به تولید تورم در پی ندارد، گفت: این 30 درصد کمک به تولید تورم ندارد، زیرا سالانه یک سوم بودجه کل کشور در قالب یارانه در هزینه جاری بودجه تزریق میشود.
نماینده ملایر در مجلس افزود: سالانه 300 هزار میلیارد تومان بودجه کل کشور است که حدود 100 هزار میلیارد تومان از محل یارانه حاملهای انرژی در بودجه جاری دیده میشود که با حذف بخشی از آن هزینههای جاری حذف شده و به صورت بازتوزیع 50 درصدی بین مردم و نیز 30 درصدی برای تولید اعمال خواهد شد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس در پاسخ به این سؤال که با توجه به حذف خوشهبندی در سال اول جایگزین آن چه روشی خواهد بود، گفت: به هر حال روش اجرای آن را هر اسمی که بگذاریم، چون خوشهبندی بازتاب منفی در افکار عمومی داشت، اسم آن را عوض کردند، اما قطعاً به چهار دهک کمدرآمد جامعه یعنی خوشه 3 حتماً یارانه نقدی پرداخت میشود.
وی افزود: همچنین 3 دهک با درآمد متوسط و 3 دهک بعدی با درآمد بالا نیز یارانه تعلق خواهد گرفت، اما قطعاً به تناسب نیاز افراد یارانه پرداخت میشود و افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و روستایی مبلغ بیشتری خواهند گرفت.
نظر شما