۰ نفر
۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۵:۱۴

اقتصادنیوز نوشت:

در حالی که ورود هیات های تجاری اروپایی به ایران در هفته های اخیر به اوج خود رسیده و خبر از حضور بزرگان صنعت خودرو جهان به گوش می رسد، خودروسازان کشور در هفته گذشته استارت تولید دو خودرو چینی را زدند تا بدین صورت چینی ها برای خودروسازان رقیب، قدرت نمایی کنند.

 نمایشگاه خودرو مشهد که در غیاب نمایشگاه خودرو تهران به بزرگترین جشنواره خودرو کشور تبدیل شده، هفته گذشته شاهد رونمایی از دو خودرو چینی بود که تولید آن از سوی ایران خودرو و مدیران خودرو آغاز شده است. 

بر این اساس دو خودرو شاسی بلند هایما اس 7 در ایران خودرو خراسان و تیگو 5 در مدیران خودرو به تولید می رسند تا سند بازار خودروهای زیر 90 میلیونی شاسی بلندهای کشور به نام چینی ها زده شود.

چینی ها طی سه سال گذشته و در غیاب خودروسازان اروپایی، کره و ژاپنی زیرساخت های مناسبی را برای تولید خودرو به وجود آورده و توانسته اند بخش هایی از بازر خودرو کشور را از آن خود کنند.

در حال خودروسازان چینی مانند چری، ولیکس، لیفان، گریت وال، زوته، اف دبلیو ای، هایما، بایک، جک و برلیانس، ده خط تولید خودرو در ایران راه اندازی کرده اند و محصولات متنوعی را به تولید می رسانند. می توان گفت که همه کارخانه های بزرگ و کوچک خودرو کشور خط تولید خودرو چینی را در خود ایجاد کرده اند تا در کنار سایر شرکای تجاری خود، خودروسازی از شرق آسیا را نیز داشته باشند.

به نظر می رسد که چینی ها برای بلند مدت چشم به بازار خودرو ایران دوخته اند و در دوران پساتحریم فعالیت ها خود را حتی گسترده تر خواهند کرد. آنگونه که منابع غیر رسمی خبر داده اند، دولت چین از خودروسازان خود خواسته به راحتی بازار خودرو ایران را از دست ندهند و حتی اگر مجبور به دامپینگ شوند در این بازار بمانند و با سایر برندها به رقابت بپردازند.

چینی‌ها در دوران پساتحریم برای فعالیت در صنعت خودرو ایران مصمم تر از قبل به‌نظر می‌رسند. آمارها از رشد تولید آنها در خودروسازی کشور حکایت می‌کند. البته در بین چینی‌های حاضر در خودروسازی ایران، تنها یک شرکت (کرمان موتور) توانسته رشد تیراژ قابل‌توجهی داشته باشد و باقی آنها یا تیراژ قابل ذکری ندارند یا تولیدشان افزایش دندان‌گیری نداشته یا ثابت مانده یا حتی افت کرده‌اند.بنابر آماری که سایت انجمن خودروسازان از تولید خودرو طی چهار ماه امسال اعلام کرده، خودروسازان چینی توانسته‌اند تیراژ خود را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 35.2 درصد افزایش دهند. 

فستیوال چینی ها در صنعت خودرو کشور
چینی‌ها چند سالی می‌شود که بخش خصوصی صنعت خودرو ایران را در دست گرفته‌اند و در شرکت هایی نظیر «جک»، «لیفان»، «چری»، «FAW»، «بایک»، «ZXAUTO» و «گریت‌وال» در حوزه محصولات سواری مشغول به فعالیت در ایران هستند و در مجموع توانسته‌اند طی چهار ماه امسال، ۳۱هزار و ۹۵۱ دستگاه انواع خودرو را به تولید برسانند. 

در حالت تفکیکی اما بیشترین تیراژ را در بین چینی‌های حاضر در ایران، کرمان موتوری‌ها به خود اختصاص داده‌اند و کمترین میزان تولید نیز نصیب دیار خودرو شده است. بر اساس آمار، کرمان موتور توانسته در چهار ماه امسال، ۱۸ هزار و ۸۷ دستگاه محصول شامل جک و لیفان را به تولید برساند و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 92.6 درصد رشد کند. 

پس از این خودروساز، مدیران خودرو که محصولات چری چین یا همان MVM را در ایران مونتاژ می‌کند، بیشترین تیراژ را به خود اختصاص داده و آمار می‌گوید، این شرکت توانسته با رشدی حدودا یک درصدی، ۱۲ هزار و ۱۱۹ دستگاه محصول را در بازه زمانی موردنظر تولید کرده است.

اما «گروه بهمن» نیز که با دو شرکت چینی «FAW» و «ZXAUTO» همکاری می‌کند، در چهار ماه امسال یک هزار و ۲۶۵ دستگاه محصول چینی را به تولید رسانده تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، بیش از ۱۶۶ درصد رشد تیراژ داشته باشد.

از راین خودرویی‌ها نیز که محصولات گریت‌وال چین را در ایران مونتاژ می‌کنند، خبر می‌رسد تیراژ آنها در مقایسه با چهار ماه سال گذشته، ۷۳ درصد افت کرده است.دیگر خودروساز چینی حاضر در ایران اما «بایک» نام دارد، شرکتی که با دیارخودرو، یکی از شرکت‌های بخش خصوصی کشور همکاری می‌کند و در چهار ماه امسال تنها هشت دستگاه تولید داشته است. این شرکت محصولی به نام سابرینا را در ایران مونتاژ می‌کند و در چهار ماه نخست سال گذشته تنها دو دستگاه از خودرو را به تولید رسانده بود.

حال و روز خودروسازان داخلی
به گزارش اقتصادنیوز، افزایش نقش چینی ها در صنعت خودرو کشو در حالی صورت می گیرد که صنعت خودرو کشور در اوضاع خوبی به سر نمی برد و گرفتار رکود در بازار شده است. اگر تا دو سال پیش خودروسازان به دلیل تحریم‌ها با کمترین ظرفیت خود به تولید خودرو می‌پرداختند و رکود حاصل از سمت عرضه به وجود آمده بود، امروز با توجه به رفع تحریم‌ها و رشد تولید، کمبود تقضا سبب شده تا خودروسازان نتوانند با حداکثر ظرفیت خود به تولید محصول بپردازند.

بر اساس آمارهای منتشر شده، طی چهار ماه گذشته تولید برخی خودروهای پر تیراژ نظیر پراید با کاهش مواجه شده است. این موضوع بیانگر آن است که طبقه متوسط به پایین جامعه که نیازمند وسیله نقلیه نیز هستند، قادر به خرید خودرویی ارزان در رنج قیمتی 20 میلیون تومان هم نیستند و نمی‌توانند از پس هزینه اولیه این خودرو قرن بیستمی بربیایند.

رئیس مجلس در حالی نمایشگاه پانزدهم خودرو را در مشهد افتتاح کرد که اخیرا در شبکه‌های اجتماعی کمپینی با نام «خودرو صفر کیلومتر نخریم» تشکیل شده است. این کمپین باور دارد که خودروسازان داخلی محصولاتشان را ازران به تولید می‌رسانند و گران می‌فروشند به همین خاطر از مردم خواسته تا زمانی که سطح قیمت‌ها به اوایل سال 90 برنگردد از خرید خودرو سرباز زنند.

شاید به همین خاطر بود که لاریجانی شخصا به مشهد رفت تا این نمایشگاه را افتتاح کرده و با بازدید از غرفه خودروسازان مطرح کشور حمایت تلویحی خود را از صنعت خودرو اعلام کند.

در چنین شرایطی این پرسش به وجود می آید که خودروسازان بزرگ و معتبر جهانی چه نقشی را در تولید خودرو در ایران ایفا خواهند کرد و آیا آنها قادرند با توجه به نفوذ چینی ها به خطوط تولید خودرو ایران، محصولاتی رقابتی را تولید و عرضه کنند؟

 

3535

کد خبر 449695

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    یک کمپین هم باید برای نخریدن خودروهای چینی گرفته بشه بد نیست ...
    • بی نام A1 ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
      27 6
      نه که "آ ئو دی" ریخته کف بازار که ما جمع کنیم ... صد رحمت به این خودروهای چینی که هم مدلهای بروز دارند به نسبت قیمت هم خدمات مناسب...
    • با ب لرد IR ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
      3 0
      نه که ما میتونیم بنز و بی ام و تویوتا و هیوندای بخریم مرد حساب پولمون به اینجور ماشینا نمیرسه ک
  • بی نام A1 ۰۵:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    91 4
    اره درسته نظرت. اون رو هم تویه تلگرام تشکیل میدیم
  • بی نام IR ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    10 9
    خرید خودرو چینی تحریم شد
  • بی نام A1 ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    15 0
    می خواستیم پژو پارس سفر بخریم . تا مرز خرید هم پیش رفتیم.اما بعد از اطلاع پیدا کردن در مورد کمپین رفتیم یه تند دسته دو در حد خریدم . الان هم بسیار احساس بهتری دارم.
  • قندک A1 ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    16 0
    مشکل خودروسازهای داخلی فقط به گرونفروشی و کیفیت پایین ختم نمیشه، محصولات قدیمی، خدمات پس از فروش نامطلوب، برخورد ارباب معابانه، سردوندنه مشتری، بد حسابی در سود مشارکت، تاخیر چندین ماهه و حتا چند ساله در عمل به تعهدات، نداشتن برنامه مشخص، وابستگی شدید به تولیدکننده ی خارجی، ادعای عالی و... به چه چیز این تولید کننده میشه دل خوش کرد؟
  • hadi IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    11 2
    همه اینها بر میگرده به کیفیت بد ماشینهای ایرانی و احساس اینکه همیشه از خریدار طلبکارن .اگه شرکتهای ایرانی رفتارشون رو درست کنن دوباره فروششون خوب میشه
  • بی نام A1 ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    11 3
    بنظرم ظرف چند سال آینده خودروهای چینی از خودروهای کره ای جلو زده و با خودروهای ژاپنی رقابت خواهند کرد
  • امیر IR ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    5 8
    دوستان من خودم mvm110 داشتم و باید بگم چیزی از ماشین های روز دنیا کم نداشت البته با توجه به قیمت قبل از گرانی ها تمام آپشن ها رو داشت و فقط تنها مشکل پیدا کردن قطعات و خدمات پس از فروش بود که اگر بهتر بشه و قیمت ها هم به قبل برگرده عالی میشه. در ضمن باید توجه کرد چین تنها کشوری بود که با وجود تحریم ها ایران رو رها نکردشاید بگید سود داره براش ولی باید بگم مگر برای کشورهای دیگر سود ندارد؟ تازه ایرانی ها برندهای مطرح رو به خاطر کیفیت بیشتر قبول دارن و اگر می موندن مطمئنا همه به سمت آنها میرفتند. در هر حال با وجود توافق هر لحظه ممکن هست طرف مقابل دبه کند و با سابقه ای که از بقیه کشورها داریم دوباره یه سری ماشین می مونن که قطعه به سختی گیر میاد هرکسی سمتشون نمیره و از این جور چیزها.
  • علیرضا A1 ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    13 2
    امیدوارم کمپین نخریدن مسکن هم تشکیل بشه. به بهونه تحریم ها قیمت خونه وماشین بصورت بی رویه افزایش یافت.حالا که تحریم ها درحال برداشته شدن است قیمت ها باید کاهش پیدا کند.
  • بی نام A1 ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    15 4
    خودروی چینی و ایرانی دو بال پرنده مرگ هستند
  • بی نام IR ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    15 2
    نه خودرو داخلی نه خودرو چینی التماس نکن
  • kia A1 ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    3 0
    خودروسازان چینی برای کدام طبقه ودهک درآمدی اتوموبیل میسازند ؟ بیشتر طبقه متوسط که خواهان اتوموبیلهای زیر بیست میلیون باکیفیت هستند زیرا بطور متوسط در سه سال اخیر دستمزد آنان بین 55 تا 65 درصد افزایش یافته ولی قیمت اتوموبیل تا300 درصد افزایش یافته .فعلا برای طبقات متوسط خرید مقدورنیست مگر حقوقها هم 250 درصد افزایش یابد که فعلا برای دولت میسر نیست .بقول دوست بالائی التماسم نکن که نمیتونم بخرم .اونهم بااین کیفیت

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین