به گزارش خبرآنلاین، نماینده تهران در دومین روز از نخستین همایش قانونگذاری در ایران که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شده بود افزود: اگر فردی بتواند اعتماد عموم را جلب کند، میتواند نماینده شود. عمدتا نمایندههای مجلس آدمهای ساده و معمولی هستند و تلاششان در جهت خدمت به مردم است. اما متاسفانه گاهی میان نمایندگان آدمهای ناتو و عوضی هم پیدا میشود که میتوانند حتی از فیلترهای شورای نگهبان نیز عبور کنند.
عضو فراکسیون اصولگرایان گفت: اگر مردم ببینند که نمایندگان آنان به نفع تمایلات شخصی، قومی، حزبی و خویشاوندی خود عمل میکنند و هم دورهایهای دوران دانشگاه خود را به عرصه وارد میکنند، اعتمادشان نسبت به حاکمیت کم و زمینه قانونگریزی افزایش مییابد.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، در عین حال با بیان اینکه اکثر قاطع نمایندگان افراد خوبی هستند و تلاش دارند به کشور و مردم خیر برسانند و دانش آنها نیز حداقل در چند مجلس اخیر بهتر شده است، ادامه داد: اما واقعیت این است که وقتی وزرا به مجلس معرفی میشوند چون حزب قوی نداریم و تحقیق فردی دشوار است، لذا بعضا نتیجه آن شیرین نمی شود. در مورد وزیر سابق کشور نیز اتفاقا تعدادی از نمایندگان که مساله را خوب میشناسند از جمله من و آقای مطهری تلاش کردیم که وی معرفی نشود و حتی تلاش شد در این خصوص جلسه غیرعلنی داشته باشیم که رییس مجلس مقاومت کرد و با صحبتهایی که صورت گرفت و با سخنانی که برخی به نقل از مقام معظم رهبری عنوان کردند کردان رای آورد. ولی مجلس راه توبه برگزید و جبران کرد و یک مقام بالای کشور را به دلیل دروغگویی عزل کرد و این از افتخارات مجلس هشتم بود.
وی که درباره عوامل مهم قانونگرایی سخن می گفت اظهارداشت: اعتقاد مردم به خیرخواهی، بصیرت و آگاهی قانونگذاران و مجریان قانون از عوامل مهم در قانونگرایی به شمار میرود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس پرهیز از امتیازخواهی و قانونگرایی مسوولان را عامل مهمی در قانونگرایی دانست و گفت: هر اصلاحی که میخواهد صورت گیرد باید از سوی حاکمیت باشد و رهبر، رئیس جمهور و تمام کسانی که خودشان را مسئولان ارشد نظام معرفی می کنند باید پیش از تائید یا نقد مردم خود را ارزیابی کنند و پایبندیهای خود را با عمل نشان دهند، به طوری که سطح عمل بالا و حرف پایین باشد. به گفته وی اگر به عنوان شهروند بخواهیم قوانین را زیر پا بگذاریم پیشبینی میشود که با تصدی مسوولیتهای بالاتر نیز قانون شکنی کنیم.
این نماینده مجلس هشتم ادامه داد: اگر قانونشکنی در کشور ما مجازات عقلایی داشته باشد حتی افرادی که میل به سرکشی نیز دارند، زمینه پرهیز آنان از قانونشکنی فراهم خواهد شد.
وی منع پرهزینه بودن قانونشکنی در کشور را از دیگر عوامل این مولفه بر شمرد و گفت: اگر قانونشکنی در کشور پرهزینه بشود، قانونگرایی همراه فشارهای اجتماعی تقویت میشود و مردم از مسوولان موارد را آموزش میبینند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «آیا نظام جمهوری اسلامی نظام استبدادی است؟»، گفت: به صورت قاطع میگویم نظام ما اصلا استبدادی نیست. نظام جمهوری اسلامی یک نظام دموکراتیک و مردمسالاری است چرا که در نظام استبدادی، فرد مستبد نیز قانون را جعل میکند. به این ترتیب میتوان گفت که در کشور ما استبداد هم هست اما این استبداد در حاکمیت نظام نیست، بلکه به اشخاص منحصر میشود که در اینباره میتوان به سخنان وزیر نفت اشاره کرد که گفت: من به مصلحت شخصی خود بنزین وارد کردهام.
توکلی درخصوص بحث استیضاح باهنر و لاریجانی در فراکسیون اصولگرایان که اخیرا از طرف نادران مطرح شده است، گفت: این مساله به یک بازبینی نیازمند است و مربوط به امور درون فراکسیونی میشود، اگر چه لفظ استیضاح مد نظر من نیست اما این مساله نیازمند یک بازبینی است.
نظر شما