مراسم معرفی و بررسی آثار ادبی اسدالله اسدی توسط شبکه تخصصی میراث فرهنگی با همکاری انجمن ادبی فرهنگی بلازه در اداره کل فرهنگ و ارشاد خوزستان برگذار شد.
در این مراسم که نخستین جلسه از سلسله نشست های معرفی آثار نویسندگان است با حضور برخی هنرمندان و منتقدان ادبی برگزار و مورد استقبال هنرمندان قرار گرفت.
در ابتدای نشست اسدی به معرفی آثار خود پرداخت و گفت: ذوق شاعری را از مادرم به ارث بردم. چون ایشان با سواد بودند و شعر می گفتند. در سال 1353 بعد از اینکه دیپلم را گرفتم در دانشگاه اراک در رشته ریاضیات مهض قبول شدم و تحصیلات دانشگاهی را در این رشته ادامه دادم.
وی افزود: سرودن شعر را از دوران دانش آموزی و دانشجویی شروع کردم ولی به صورت جدی در دهه 60 شروع به سرودن شعر کردم. در دهه های 70 و 80 تقریبا فعالیتم در این حوزه بیشتر شد و اولین کتابم با نام "تکه های ماه" در سال 1377 به چاپ رسید که در زمینه شعر سپید بود. دومین اثرم نیز با عنوان "منظومه منگشت" که منظومه کوچکی درباره فرهنگ و تاریخ فرهنگ بختیاری بود چاپ شد. کتاب سوم با عنوان "ضمضمه های مادری" در سال 1386 چاپ شد که در سه پرده است.
این نویسنده همچنین یادآور شد: کتاب های آماده چاپ نیز در دست آماده شدن دارم. یکی از این کتاب ها، خلاصه و برداشت خودم از اساطیر شاهنامه است در سه پرده که در قسمت اول خلاصه ای از دوران اساطیری شاهنامه است و در حد بضاعت خودم نظرم را به صورت نثر اعلام کردم.
اسدی گفت: در پرده دوم توانستم 1 هزار و 350 اسم ایرانی را از شاهنامه استخراج کردم. باور دارم مردم ایران برای نامگذاری فرزندان خود از این نام ها استقبال می کنند و فکر می کنم تا کنون این کار صورت نگرفته باشد. پرده سوم نیز نموداری است به صورت ریاضی از سلسله پادشاهان ایران از ابتدای دوره اساطیری تا کنون. مجموعه غزلیات فارسی را نیز هنوز به چاپ نرساندم و مجموعه اشعار لری به صورت غزل و مثنوی دو بیتی نیز آماده چاپ هستند.
اسدی میراث معنوی ما
یونس شفیعی نیز به عنوان مجری برنامه و عضو انجمن بلازه در خصوص فعالیت های ادبی اسدی گفت: یکی از رازهای ماندگاری نام انسان در تاریخ پیوستن روح انسان به هنر است. هنر از اول نزد ایرانیان بوده همه می دانیم سند ملی ما شاهنامه است و به صورت هنر کلامی سروده شده است. می بینیم که بعد از هزاران سال همچنان روح ایرانی در آثار ما است همچون کاری که اقای اسدی برای نام های ایرانی از شاهنامه انجام داده است.
شفیعی یادآور شد: کوشندگان فرهنگی که اسدی یکی از آنها است به عنوان میراث معنوی ما به شمار می روند. ما گرد هم آمدیم که از جناب اسدی که باعث شد سه دهه را برای فرهنگ ما تلاش داشته باشید را تجلیل کنیم.
مجید کیوانی، مدیرعامل شبکه تخصصی انجمن های میراث فرهنگی به عنوان دبیر نشست گفت: ما شعرای بزرگی داریم که متاسفانه نسل های جدید مثل دهه 70 آنها را نمی شناسند. شعر و ادبیات جزئی از میراث معنوی ما است و برای حفظ آن باید کوشا باشیم.
کیوانی اظهار کرد: با چنین برنامه هایی سعی می کنیم کتاب را به جامعه نزدیک تر کنیم و بی شک جامعه ای که ارتباط بیشتری با کتاب داشته باشد از جهات مختلف همچون اجتماعی فرهنگی و... به ارتقا می رسد.
وی افزود: ما جامعه ای با تمدن و فرهنگ مشخصی هستیم و باید میراث اصیل و متفاوتی داشته باشیم. با اجرای این برنامه ها سعی داریم از فرهیختگان ادب و هنر حمایت و آنها را برای کار بیشتر تشویق و جوانان نسل جدید را با آنها آشنا کنیم.
مه ناز خدری غریب وند فعال فرهنگی اجتماعی که در این مراسم حضور داشت در گفتگو با خبرآنلاین اظهار کرد: در شعر استاد اسدلله اسدی دغدغه های اجتماعی و تعهدهای انسانی درهم ادغام شده تا از وی شاعری عاطفی و رئوف بسازد.
خدری غریب وند توضیح داد: اشعار استاد اسدی همواره با بیانی ساده، مردمی و صمیمی بوده است. وی غالبا با فطرت پاک و بکر خود عبارات را در اوج صمیمیت و گاه با بیان اساطیری احساس خود را به شنونده و خواننده منتقل می کند.
این فعال فرهنگی یادآور شد: اسدی با در نظر گرفتن منشور ادبی و سجایای اخلاقی، اشعارش را به سبک نو و بدیع ارائه داده و به این شکل شعری ماندگار و پایدار و آثاری دلنشین و زیبا از خود به جای می گذارد.
به گزارش خبرآنلاین، مراسم معرفی و بررسی آثار ادبی اسدالله اسدی توسط شبکه تخصصی میراث فرهنگی با همکاری انجمن ادبی فرهنگی بلازه در اداره کل فرهنگ و ارشاد خوزستان برگذار شد.
نظر شما