بورس اوراق بهادار تهران بر اثر بحران کاهش پیش بینی سود سهام شرکت های عضو آن همچنان سیر نزولی شاخص ها را تجربه می کند.

گروه اقتصاد: آیا مجوز صادرات 200 هزار تن سیمان بر سودآوری شرکتهای سیمانی تاثیر خواهد داشت؟ آیا کاهش نرخ بهره بانک های خصوصی سهام آنها را با کاهش قیمت مواجه می کند؟
آیا شرکت های خودرویی در پی کاهش نرخ فولاد و آهن می توانند بدهی های خود را کاهش داده وبه رونق قبل بازگردند؟ آیا نماد مخابرات هفته آینده بازگشایی خواهد شد؟
آیا باید منتظر یک افت شدید قیمتی برای این شرکت بود؟آیا باید خرید یا فروخت؟ اینها سوالاتی است که هفته کاری گذشته در ذهن سهامداران مدام تکرار شده است.


کاهش 34 درصدی ارزش معاملات
بورس اوراق بهادار تهران اولین هفته کاری آذر ماه را هم در حالی سپری کرد که حجم و ارزش معاملات نسبت به هفته های قبل رو به کاهش بود.
بی اعتمادی سرمایه گذاران نسبت به بورس در نتیجه کاهش سودآوری شرکت ها و همچنین کاهش نقدینگی از جمله عواملی است که موجب تداوم رکود بورس شده است.
عده ای از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با وجود نسبت قیمت به سود هر سهم( P/E ) پایین اکثر صنایع حاضر در بورس، سرمایه گذاران حاضر به قبول ریسک معاملات و قفل شدن سهام خود نیستند.
به هر رو هفته ای که گذشت 185 میلیون سهم به ارزش 397 میلیارد ریال در بورس و اوراق بهادار تهران معامله شد و در حالی سازمان بورس در آمار معاملات هفتگی، ارزش معاملات را با کاهش 95 درصدی نسبت به هفته گذشته اعلام کرده است که اگر ارزش واگذاری 20 درصدی سهام مخابرات به کارگزاری سهام عدالت را در هفته گذشته از ارزش کل هفته جدا کنیم، کاهش ارزش معاملات این هفته بورس تهران نسبت به هفته گذشته 34 درصد خواهد شد.


تداوم نزول شاخص ها
روند کاهش شاخص ها این هفته نیز تداوم یافت به طوری که شاخص قیمت در پایان روز چهارشنبه بر روی رقم 9 هزارو 613 واحد ایستاد که نسبت به هفته گذشته 282 واحد کاهش یافت. شاخص بورس نیز با کاهش یک هزارو 137 واحدی مواجه شد و این هفته از مرز 39 هزار به مرز 38 هزار سقوط کرد.
کاهش قیمت سهام و کاهش پیش بینی سود شرکت ها از مهم ترین دلایل سقوط شاخص بورس در هفته های اخیر است.

 

کد خبر 501

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =