جامعه بین المللی در پی تحولات سوریه و حماقت های سیاستمداران و آنارشیست های حرفه یی هم دست آنها، دل نگران شب را به صبح می رساند و سوال می کند"چه خواهد شد؟جنگ جهانی سوم؟آنطور که روسها هشدار داده اند!؟".متاسفانه خاورمیانه با محوریت سوریه بالقوه و به آرامی طرف های درگیردر منطقه را به یک راه بی بازگشت و مخاطره آمیز می کشاند. در حالی که اندک روزنه یی برای حداقل امیدواری در کنفرانس مونیخ ایجاد شده بود، سیاستمدارانی ماجراجو وجوان در عربستان و قطر همچون آن آنارشیست صرب، جهان را به سوی جنگ می کشانند. سیاستمداران ترک هم در شمال سوریه شلیک را آغاز کرده اند.

جوانی آنارشیست و ماجراجوی صرب با یک ترور کور و جنون آمیز ویا دیکتاتوری فاقد تعادل روانی صرفا به بهانه حمایت از اقلیتی هم نژاد، هریک جنگی ویرانگر در سراسر جهان با دهها میلیون کشته و زخمی و ویرانی های عظیم به راه انداختند. شب28 اوت 1962 در پی بحران موشکی کوبا و اولتیماتم 48 ساعته رئیس جمهور کندی به خرشچف، جهان نگران از آغاز جنگی ویرانگر تا صبح بیدار ماند.در ابتدای دهه 80 نیزدیکتاتوری روانی در خاورمیانه ابتداجنگی خونین علیه ایران و بعدها  کویت و کل منطقه با تصوری احمقانه به راه انداخت که هنوز عواقب آن دامن گیر منطقه است. نمونه ها کم نیست و باید در انتظار موارد مشابه در آینده باشیم.همه چیز از یک حماقت و جنون اولیه می تواند شروع شود.

صلح در برابر مناقشه میان امنیت -منافع و سیاست  تا چه میزان می تواند در برابر حماقت سیاستمداران و یا آنارشیست های همدست آنها آسیب پذیر، شکننده و بی دفاع باشد!!!.

اکنون جامعه بین المللی در پی تحولات سوریه و حماقت های مشابه سیاستمداران و آنارشیست های حرفه یی هم دست آنها، دل نگران شب را به صبح می رساند و سوال می کند"چه خواهد شد؟جنگ جهانی سوم؟آنطور که روسها هشدار داده اند!؟".متاسفانه خاورمیانه با محوریت سوریه بالقوه و به آرامی طرف های درگیردر منطقه را به یک راه بی بازگشت و مخاطره آمیز می کشاند. در حالی که اندک روزنه یی برای حداقل امیدواری در کنفرانس مونیخ ایجاد شده بود، سیاستمدارانی ماجراجو وجوان در عربستان و قطر همچون آن آنارشیست صرب، صلح را با تهدید روبرو و جهان را به سوی جنگ می کشانند. سیاستمداران ترک هم عملا مشغول تمیز کردن لوله توپخانه های خود برای جنگ هستند و شلیک را در شمال سوریه آغاز کرده اند. مخاطره آمیز این 3 متحد تهدید به آغاز جنگ در سوریه کرده اند. حق داریم نگران باشیم؛ چون انبار باروت خیس خاورمیانه خشک و آماده انفجارشده است.

هیچکس مدافع و خواهان چنین وضعیتی در منطقه و مشخصا سوریه نیست. اما مشکل این است که تصور می شود با تهدید آوردن بشکه بنزین کنار بشکه های باروت در حال انفجار، می توان آتش سوریه را خاموش کرد.عربستان و قطر بر مدار رهبران جوان خود در کنار انتظارات خارج از عرف رهبران ترکیه از آینده منطقه خاورمیانه عربی و خلیج فارس ،تهدید به لشکر کشی به سوریه کرده و آشکارا عزم خود را برای فرو بردن چاقو تا انتها در قالب پنیر اعلام کرده اند. از آن سو روسیه از زبان نخست وزیر مدودیف اعلام کرده چنین اقدامی به مثابه کلید زدن جنگ سوم جهانی ست.اما عادل جبیر که هنوز حاضر به پذیرش واقعیت نیست گفته" مسکو موضوع را زیادی بزرگ کرده است!".بنگاه خبری روسیاسگودنیا به نقل از مدودیف گفته" نباید طرف های بحران سوریه یکدیگر را با این گونه اظهارات بترسانند. این زمینه بروز جنگ جهانی سوم است. ".
او همچنین طی گفتگویی با روزنامه آلمانی «هندلزبلات» تاکید کرده"" عملیات زمینی نیروهای خارجی درسوریه منجر به پایان مناقشه دراین کشور نمی شود بلکه آن را طولانی می کند. عملیات زمینی به معنی ورود تمام کشورهای شرکت کننده در آن در یک جنگ دائمی است. این کشورها آیا فکر می کنند می توانند با سرعت این عملیات را به پایان برسانند؟".
از سوی دیگر صلاح الدین دمیرتاش رئیس حزب دموکراتیک خلق های ترکیه روز گذشته اظهار داشت "هدف ائتلاف ترکیه- عربستان و قطر نجات شبکه های تروریستی داعش و جبهه النصره از سرنوشت محتوم خود در سوریه و عراق است ".
خب؛نه موضوع آنچنان غامض است و نه تبعات ابعاد چنین اظهارات و اقداماتی در هر دو سو را می توان پنهان نگه داشت. ایالات متحده ومتحدان اروپایی با این تصور که اولا بی تفاوتی به صحنه جنگ ،ثانیا کشاندن موضوع به کریدور های مذاکراتی مانند مونیخ و ثالثا واگذاری حل سخت موضوع به کشور های منطقه آنهم با لشکر کشی، می توانند بحران سوریه را حل و مسئولیت آن را هم به گردن کشور های منطقه بیاندازند سخت در حال ارتکاب بزرگترین اشتباه محاسباتی خود پس از جنگ جهانی دوم هستند. جان کری از بروز بدترین فاجعه بشری در جهان پس از جنگ جهانی سخن می گوید،بسیار خب؛ اما آیا این برای پایان دادن به تراژدی خونین سوریه کافی ست؟. سوالی که اکنون ذهن بسیاری از تحلیل گران سیاسی و امنیتی در منطقه را به خود مشغول کرده این است که "ائتلاف ضد پرزیدنت اسد با کدام ارزیابی نظامی - اطلاعاتی به این جمع بندی رسیده  دخالت مستقیم در جنگ و جهت دادن نبردهای فعلی که جنگ نیابتی توصیف می شود به سمت رویارویی بی پرده؛ اولا می تواند جنگ را کنترل ؛ثانیا و از همه مهمتر طرف های مقابل و مشخصا روسیه را در برابر کار انجام شده قرار دهند!؟". حضور نظامی ماه نوامبر سال گذشته ارتش روسیه در سوریه، تنها حاوی پیامی نظامی نبود. بلکه در خود  پررنگ ترین پیام سیاسی به طرف های مقابل مینی بر اینکه " مسکو حداقل پس از لیبی، دیگر جایی برای عقب نشینی و چشم پوشی از منافع خود در منطقه خاورمیانه نمی بیند را به همراه داشت". این استراتژی راهبردی امنیتی - سیاسی و نظامی الزاما هم ربط مستقیمی به سرنوشت پرزیدنت اسد نداشته وندارد.
فرصت زیادی در برابر خود نداریم.اکنون ایالات متحده و اروپا خصوصا بریتانیا و فرانسه باید و هر چه زودتر براین تناقض کشنده و ویرانگر خود فائق آیند که چگونه از یک سو پروسه مذاکرات در ژنو - وین ویا مونیخ را دنبال می کنند و از سوی دیگر چشم خود را بر اقدامات به غایت احمقانه و بی محاسبه متحدان منطقه یی در خاورمیانه وجنوب شرق ناتو بسته اند!؟. آنها در آینده چگونه می خواهند پای متحدان خود را از باطلاق سوریه بیرون بکشند؟با جنگ و لشرکشی !!؟. خدای من، تصورش هم دیوانه کننده است!.حل مشکل توسط کشور های منطقه می تواند سخن درستی باشد ؛اما توسط چه کسانی و به چه بهایی؟. توسط توزیع کنندگان دینامیت و چاشنی انفجاری آن!!؟. .فراموش نکنیم فاصله میان حماقت در سیاست و جنگ با آینده نگری و صلح، تنها به اندازه قطر یک گلوله 9 میلیمتری است..matinmos@gmail.com

کد خبر 510166

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس A1 ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    5 1
    مشکل طرفهای مقابل ما این است که گمان میبرند با اتکا به متحدان اروپایی و آمریکایی خود در قالب ناتو و تازه نفس بودن ارتشهای خود و پر بودن انبار تسلیحاتی مدرنی که در اختیار دارند می توانند بسرعت در صحنه سوریه عملیاتی سراسر موفقیت امیز را ساماندهی و اجرا نمایند و به فرسایشی بودن جنگ سوریه و اینکه منطق جنگهای کلاسیک در اینجا موثر نیست اعتقادی ندارند حال بایستی دید آیا ظرفیت این را دارند که همه روزه شاهد تلفات نیروهای خود باشند آنچنان که این میزان تحمل و بردباری را در نیروهای اینطرف شاهد هستیم
  • محمد A1 ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    8 1
    كم كم حمايت از بشار اسد برايمان خيلي گران تمام مي شود و به نقطه اي مي رسيم كه يا بايد مستقيم با تركيه وعربستان درگير بشيم يا چشم مان را روي اين پنچ سال ببنديم.چهار سال قبل در همين خبر آنلاين نوشتم كه ايران به جاي اينكه شخص بشار اسد را حمايت كند سوريه را براي خودش نگه دارد.الان هم مي نويسم كه روسيه دقيقه 90 ايران را در سوريه تنها مي گذارد. سياست مداران كشورمان سياست بلد نيستند، خلاص