آلبوم موسیقی «سخن‌های نهان» اثری از گروه شاهو به آهنگسازی حامد صغیری به زودی توسط موسسه آواخورشید وارد بازار موسیقی خواهد شد.

به گزارش خبرآنلاین، این اثر شامل قطعات بی‌قرار با شعری از سیدخلیل عالی‌نژاد، جلجتا (در سوگ مادر)، آوازهای بهشت، زمزمه، شهان آسمانی (به یاد سرلشگران خلبان مصطفی صغیری، محمدهاشم آل‌آقا، عباس دوران)، ارژن (واریاسیونی دیگر برای گروه سازهای زهی آرشه‌ای)، قلندروار، بداهه‌نوازی تنبور، مطرب تنبور، طربستان، توبه خراباتیان، با اشعاری از مولانا است که توسط گروه بزرگ سازهای ایرانی شاهو اجرا شده است.

حامد صغیری آهنگساز و سرپرست گروه شاهو درباره تفاوت آثار گروه شاهو با دیگر گروه‌های موسیقی سنتی ایرانی می‌گوید: «وجه تمایز گروه شاهو با دیگر گروه‌ها در فرم سازبندی و نوع آهنگسازی‌هایش است. ما سعی می‌کنیم در گروه از سازهای مهجوری که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند و سازهایی ابداعی که بر اساس نیاز گروه و ارکستر ساخته می‌شوند استفاده کنیم.»

این هنرمند به ریتم سازها اشاره می‌کند و می‌افزاید: «ما حتی در سازهای ضربی هم سعی می‌کنیم از تک‌صدایی بودن پرهیز کنیم و نوعی ریتم جمعی را ارائه بدهیم. یکی از ویژگی‌های گروه شاهو خروج از قواعد رایج در موسیقی سنتی است، ما به نوعی تلفیق موسیقی دستگاهی و مقامی و مقامی ارکسترال رسیده‌ایم. حتی آوازها هم ترکیبی از آواز دستگاهی و مقامی هستند.»

به عقیده آهنگساز و خواننده گروه شاهو مخاطب امروزی به موسیقی امروزی نیاز دارد. او می‌گوید: «ما سعی می‌کنیم اصالت موسیقی ایرانی را حفظ کنیم ولی برای نسل جدید هم حرف جذابی داشته باشیم. پس نیازمند این هستیم که به نوآوری و خلاقیت در موسیقی سنتی برسیم.»

بسیاری از موزیسین‌های موسیقی ایرانی معتقدند سال گذشته عرصه برای فعالیت گروه‌های پاپ بسیار بیشتر از گروه‌های سنتی مهیا بود. به همین دلیل گروه‌های سنتی شناخته شده بیشتر کنسرت‌هایشان را خارج از کشور برگزار می‌کردند.

صغیری هم به عنوان سرپرست یکی از گروه‌های جوان موسیقی سنتی به تبعیض‌ها و نگاه سلیقه‌ای دفتر موسیقی وزارت ارشاد اعتراض دارد و می‌گوید: «با اینکه من در حیطه خودم با چنین مشکلاتی مواجه نیستم ولی چنین برخوردهای سلیقه‌ای را در فضای کلی موسیقی کشور حس می‌کنم. مدتی قبل قطعه‌ای را در یکی از آلبوم‌های پاپ گوش کردم که موسیقی و ترانه‌اش بسیار شبیه کارهای لوس‌آنجلسی بود. این آلبوم با مجوز وزارت ارشاد منتشر شده بود، در حالیکه گاهی دوستان وزارت ارشاد با اشعار حافظ و مولانا مشکل پیدا می‌کنند.

مدتی قبل که مدیر مرکز موسیقی وزارت ارشاد تغییر کرد، قرار شد گروه‌های موسیقی پروانه فعالیت داشته باشند. این مرکز به گروه ما پروانه گروه درجه سه داد و این یعنی فقط اجازه داشتیم در فرهنگسراها برنامه اجرا کنیم؛ حال‌آنکه گروه شاهو چهار سال بود که در تالار وحدت برنامه اجرا می‌کرد. آنقدر رفتیم و آمدیم و مدرک ارائه کردیم تا دوستان مرکز موسیقی قانع شدند به گروه پروانه درجه یک بدهند.»

صغیری علت این برخوردها را نگاه سلیقه‌ای و عدم توجه و شناخت نسبت به گروه‌های موسیقی کشور از سوی مسؤولان و متولیان موسیقی کشور می‌داند.

گروه شاهو در سال 1379 با تکیه بر قدمت و اصالت ساز باستانی تنبور و بهره‌گیری از سازهای مهجور و نه‌چندان متداول ایرانی تشکیل شد و تا امروز آلبوم‌هایی چون «برمدار تنبور»، «زنان سرزمین من» و «یادگار یار» را منتشر کرده است.

«سخن‌های نهان» به آهنگسازی و تنظیم حامد صغیری و خوانندگی صغیری و رامین بحیرایی اولین اثر این گروه است که به زودی از سوی موسسه فرهنگی‌هنری آواخورشید منتشر می‌شود. به گفته صغیری به احتمال زیاد این همکاری با چمن‌آرا و خورشید، مدیران مؤسسه فرهنگی هنری آوا خورشید ادامه خواهد داشت.

کد خبر 52125

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۳:۴۲ - ۱۳۸۹/۰۱/۱۹
    0 0
    ميدونيد گروه موسيقي شاهو از نژاد کرد هستند.
  • یونا IR ۱۹:۱۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۳
    0 0
    یکی ازمنسجم ترین و بهترین گروههای موسیقی ایرانی گروه شاهوست.دم اقای صغیری گرم.

آخرین اخبار