بررسی درآمدها و اعتبارت استانی در لایحه بودجه سال 1395 نشان می دهد کمتر از 18 درصد از درآمدهای استانی در قالب اعتبارات استانی به استان ها باز می گردد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کل منابع بودجه عمومی در لایحه بودجه سال 1395 معادل با 3،674 هزار میلیارد ریال است؛ که 71 درصد از این مبلغ به منابع ملی و 29 درصد به منابع استانی اختصاص دارد.

در طرف مصارف نیز کل اعتبارات لایحه بودجه سال 1395 معادل با 2،674 هزار ملیارد ریال است که از این رقم 6.94 درصد شامل اعتبارات ملی و 4.5 درصد اعتبارات استانی است.

به این اعتبارات 2 درصد صادرات حاصل از نفت، طرح های استانی ویژه و اعتبارات موضوع قانون استفاده متوازن از امکانات کشور که مازاد بر جدول بودجه استانی است، اضافه می شود و به این ترتیب کل اعتبارات استانی به 284 هزار میلیارد ریال، معادل 6.10 درصد کل منابع عمومی می رسد.

دولت در لایحه بودجه سال 95  افزایش قابل توجهی در اعتبارات موضوع استفاده متوازن از امکانات کشور پیشنهاد داده است که در لایحه بودجه با افزایش حدود 37 درصدی اعتبارات نسبت به قانون، به رقم 91 به500 میلیارد ریال رسیده است. رشد بالای اعتبارات موضوع این قانون به نوعی جبران کننده افزایش اندک اعتبارات مربوط به 2 درصد درآمد حاصل از صادرات نفت است زیرا به علت کاهش قیمت نفت این اعتبارات دارای رشد 8 درصدی بوده است.

بررسی ها نشان می دهد در لایحه بودجه سال 1395 نسبت به درآمدهای استانی به مصارف عمومی استان ها 3.5 برابر شده است. به عبارتی، درآمدهای استانی بسیار بیشتر از مصارف استانی پیش بینی شده است. این نسبت در قانون بودجه سال 1394 و 1393 به ترتیب 6.5 و 9.2 برابر بوده است.

بالا بودن این نسبت در لایحه بودجه سال 1395 بیانگر این است که بودجه سال آینده از نظر درآمدهای استانی غیرمتمرکز و به لحاظ مصارف متمرکزتر شده است زیرا فقط کمتر از 18 درصد از درآمدهای استانی در قالب اعتبارات استانی به استان ها باز می گردد.

22335

کد خبر 521603

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیر تبریز اوغلی A1 ۰۵:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۷
    8 83
    کل درامد منطقه اذربایجان در تهران و کرمان و اصفهان خرج میشه.....مس سونگون خودش یک کشور رو ادره میکنه. همش میره کرمان..معادن طلا که مستقیم میره اصفهان... کلدرامد خوزستان هم میره تهران
    • بی نام A1 ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۷
      54 5
      قربون قدت ،میدونی کرمان کجاست ؟به اندازه همه اذربایجان فقط معدن داره هم مس با طلای بالا وهم اهن وذغالسنگ وهم تیتانیوم وهم روی وفر وکروم وهر چی که شما بلد نیستی تازه پسته وخرما ومرکبات وسبزی وسیفیجات تا فکر کنی داره وهیچ نیازی به ازربایجان وبقیه جاها ندارهاگه ۵درصد درامد کرمان خرج خودش میشد قطعا کرمان از نیویورک هم پیشرفتهتتر میشدخوبه اول شهر ها درامد وتوانایی اونها را بشناسی بعد نظر بدی مرد خوب اذری
  • مكتيو IR ۰۵:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۷
    21 2
    متوجه نميشوم استان بوشهر با اين همه درآمد كه به دولت ميدهد چرا هنوز و هنوز و هنوز از خيلي امكانات محروم ميباشد؟؟؟
  • بی نام IR ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۷
    8 2
    نقشه رو به روز کنید،استانی به نام البرز به استانهای کشور ایران اضافه شده
  • محسن IR ۰۷:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۷
    31 2
    بیش از نود درصد نفت و گاز کشور متعلق به دو استان خوزستان و ایلام است اما در عمل این دو استان محرومترین استان ها هستند در عوض تهرانی ها در ناز و نعمت هستند.
  • بی نام IR ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۷
    6 1
    خدا رحمت کنه شهید رجایی که فروش نفت هر روزبرای یک استان نه تهرانبها
  • بی نام A1 ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۷
    4 3
    کهگلیویه وبوراحمدازهمه ی استانهامظلومتره
  • خطاب به بی نام A1 ۰۳:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۸
    12 12
    بی نام عزیز بزرگترین معدن طلای خاورمیانه در تکاب قرار داره.میشناسیش؟؟؟؟بعدشم تو کشاورزی تو کویر رو با کشاورزی توبهترین آب هوا رو مقایسه میکنی؟؟تازه ما علاوه بر پسته زعفران هم داریم ام متاسفانه....آذربایجان دروازه اروپا هستش اگه اجازه بدن مردم این منطقه بلد هستن چطور رشد اقتصادی بکنند.80 برج سازهای تهرانی اهل آذربایجان هستن.بزرگترین سنگ کارای اصفهان اهل خوی هستن.این هارو هم جهت اطلا گفتم...
  • رهگذر A1 ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۸
    1 1
    بجای بحث بین استانها و محکوم کردن همدیگه بهتره سعی کنیم اعتبارات بطور عادلانه تقسیم بشه مشکل اصلی استانهای ضعیف نمایندگان قانون گذار همون استانهاست که باید از حق موکلین خود دفاع کنند باید درست انتخاب کنیم تا اونجایی که من میدونم نمایندگان استانهای اصفهان و غیره خیلی با هم هماهنگن ولی متاسفانه نماینده استان های ضعیف با همدیگه درگیر و برای همدیگر مشکل سازن که مبادا محبوبیت یکی بیشتر بشه؟؟؟
  • زنجانی A1 ۱۶:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۳
    0 3
    بیشترین ظلم به زنجان میشه کنار تهران هستیم و کلی پتانسیل معدنی و کشاورزی وکارخانه ای داریم وضعیت مردممون از همه شهرهای ایران بده. معادن طلا و سرب و روی ونقره ومس نمونه کوچکی از پتانسیل زنجان هست. حیف که ایرانی ها فقط به فکر بیابان های کرمان و اصفهان و...هستند. آذربایجان در آتش این شهر ها می سوزد. ا

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین