دکترحسین راغفر اقتصاددان به روزنامه آرمان گفت:بنده اطلاع کامل دارم دولت احمدی‌نژاد در یکی از مذاکرات هسته‌ای به کشورهای غربی پیشنهاد مهمی داد که مورد پذیرش کشورهای غربی قرار نگرفت.

 در اين پيشنهاد تمام امتيازاتي كه آقاي روحاني در مساله برجام به غربي‌ها داد وجود داشت و حتي بيشتر از آن هم وجود داشت.

اين پيشنهاد در مذاكرات استانبول و توسط آقاي سعيد جليلي رئیس تیم مذاکره کننده وقت مطرح شد. به آمريكايي‌ها پيشنهاد مي‌شود ايران در برابر برداشتن تحريم‌ها حاضر است سطح غني‌سازي خود را تا ۴ درصد كاهش بدهد و برخي از مراكز هسته‌اي خود را تعطيل کند و يا به حالت نيمه تعطيل دربياورد. با اين وجود اين پيشنهاد مورد قبول آمريكا قرار نمي‌گيرد. درباره دلايل پذيرفته نشدن پيشنهاد جليلي نيز تفسيرهاي متفاوتي وجود دارد كه جاي بحث و تامل دارد.

احمدي‌نژاد كه از مديريت اقتصاد كشور ناتوان و نااميد شده بود به يك باره با تحريم‌هاي گسترده بين‌المللي مواجه مي‌شود. اين مساله دولت دهم را در تنگنا و شرايط سختي قرار داده بود. در چنين شرايطي اتاق فكر دولت‌هاي نهم و دهم تصميم مي‌گيرد راه‌حل‌هاي برون رفت از بحران را بررسي كند. در نتيجه راه‌حل‌هاي مختلفي و از جمله دور زدن تحريم‌ها در دستور كار دولت احمدي‌نژاد قرار مي‌گيرد. يكي ديگر از اين راه‌حل‌ها پيشنهاد به كشورهاي۱+۵توسط سعيد جليلي در مذاكرات بوده است.

به همين دليل جليلي از طرف دولت احمدي‌نژاد به كشورهاي غربي در استانبول پيشنهاد مي‌كند كه ايران حاضر است در سياست‌هاي هسته‌اي خود بازنگري به وجود بياورد تا تحريم‌هاي بين‌المللي از بين برود. كشورهاي غربي حاضر نبودند با ‌دولت احمدی نژاد توافق كنند.

به همين دليل منتظر بودند تا دولت بعدي در ايران بر سركار بيايد تا دست به چنين توافقي بزنند. در آن مقطع زماني كشورهاي غربي هنوز نمي‌دانستند پس از احمدي‌نژاد چه كسي در ايران به قدرت خواهد رسيد. با اين حال اميدوار بودند شخصي در ايران به قدرت برسد كه مشي معتدل‌تري داشته باشد. دولت دهم در مذاكرات استانبول ماه‌هاي آخر خود را سپري مي‌كرد.

دولت‌هاي غربي نيز از اين مساله آگاهي داشتند به همين دليل اجازه دادند دوران رياست‌جمهوري احمدي‌نژاد به پايان برسد و سپس حاضر شدند با ايران مذاکره و سپس توافق كنند. تصويري كه احمدي‌نژاد از ايران در بين افكار عمومي جهان ساخته بود اجازه نمي‌داد كشورهاي غربي به وي و دولتش اعتماد كنند. به نظر من در شرايط كنوني رفع كامل تحريم‌ها با بازيگري آمريكا حداقل پنج سال به طول مي‌انجامد.

رفت و آمدهاي كشورهاي آسياي جنوب شرقي به ايران نشان‌دهنده اين مساله است كه تحريم ايران نه تنها براي كشورهاي غربي بلكه براي كشورهاي جنوب شرقي آسيا نيز مشكل آفرين بوده و اين كشورها تمايلي به ادامه تحريم‌هاي ايران ندارند. از سوي ديگر ادامه مذاكرات و تغيير دولت در ايالات متحده آمريكا تا حدود زيادي افق روابط ايران با كشورهاي غربي را مشخص خواهد كرد.

 

17302

 

کد خبر 534787

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۴:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    59 4
    بله، تیم سابق حاضر بود حتی امتیازات بیشتری بده تا تحریم ها برداشته بشه اما چون فرق بین مذاکره و اموزش فلسفه و تاریخ را نمیدانست و از حقوق بین الملل سر در نمیاورد و نمیدانست کی باید لبخند زد و کی باید اخم کرد و حتی انگلیسی بلد نبود طی 6 سال مذاکره جز تحریم و قطعنامه و انزوا چیزی نصیب ملت ایران نکرد. مطمئن باشید این تیم و حامیانش اگر به همین برجام دست میافتند جشن ملی بر پا میکردند و تلویزیون در تمام بخش های خبری سرود ملی و دلاران نام‌اوران پخش میکرد. افسوس که این موفقیت بزرگ به دست رقبای سیاسی انان رخ داد و حسودان این پیروزی را ترکمنچای 2 معرفی کردند و دلاوران و نام اورانی را که به ان دست یافتن خائن خواندند و تهدید به دفن زیر سیمان کردند.
  • reza A1 ۰۴:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    9 50
    مردم از این وضعیت خسته شدند.مرتب این دولت تقصیر ها رو میندازه گردن اون دولت میندازه گردن اون دولت میدازه گردن این دولت.کی می خواد مردم رو از این تنگای اقتصادی نجات بده؟ همش شعار ،شعار ....
  • فرهاد IR ۰۴:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    8 63
    دروغه مطلق است احمدی نژاداهل باج دادن نبود
  • بی نام US ۰۴:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    50 1
    دوران وحشتناکی بود
  • بی نام IR ۰۴:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    1 40
    عاشق اطلاعات دقیقتم
  • بی نام A1 ۰۵:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    47 1
    جلیلی می خواست امتیاز های بیشتری نسبت به روحانی به 51 بدهد قابل توجه دوستان دلواپس
  • علی A1 ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    5 50
    دکتر حسین راغفر بدون ارائه سند مکفی حق بیان چنین مطالبی را ندارد. البینة علی المدعی
  • بی نام A1 ۰۵:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    50 0
    برای دلواپسان مهمتر از خود توافق اینه که کدام گروه توافق بکنه
  • سجاد A1 ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    60 7
    شما ببینید قدرت نفوذ کلام استاد جلیلی را در کلاس های فشرده فلسفه برای اعضای51
  • بی نام IR ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    10 69
    احمدي نژاد رابطه اش با جليلي اصلا خوب نبود
  • علی A1 ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    5 60
    مستند این آقا برای این حرف چیست؟ چه مدرکی دال بر صحت این حرف ها وجود دارد؟ اگر احمدی نژاد می خواست اینکار را بکند سطح غنی سازی را تا حد بیست درصد بالا نمیبرذ؟ خواهش میکنم اگر دلیل دارید با دلیل صحبت کنید وگرنه آزاد اندیش باشید و دروغ نکویید. باتشکر
  • حامی A1 ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    9 81
    احمدی نژاد وطن فروش نیست.
  • بی نام IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    1 55
    اما دولتش دولت پاک بود بعید میدانم این مردم اینقدر کم حافظه باشند
    • بی نام A1 ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۱
      12 0
      دولت احمدى نژاد؟؟؟؟ اختلاس؟؟؟؟ دكل؟؟؟؟ پاك؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    3 54
    همه اقای راغفر را می شناسیم این حرف شبیه یک جک است
  • ايرانيان IR ۲۱:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۰
    3 12
    دروود بر جليلي

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین