وی اظهار کرد: انسداد مانع از این می شود که غذا، نوشیدنی و گاز به شکل طبیعی از روده ها عبور کنند و باعث بوجود آمدن درد شدید و متناوب می شود.
دکتر عابدی بیان داشت : انسداد علل زیادی دارد که شایع ترین آن چسبندگی، فتق، سرطان، و برخی از داروها هستند. انسداد کامل روده یک اورژانس پزشکی است و اغلب به عمل جراحی نیاز دارد.
این فوق تخصص گفت : دو نوع انسداد روده وجود دارد: مکانیکی وغیرمکانیکی که انسداد مکانیکی روده زمانی اتفاق می افتد که روده به صورت فیزیکی (اشکال در ساختمان روده) مسدود می شود و محتویات آن از محل انسداد پایین تر نمی رود. این اتفاق زمانی می افتد که روده در یک انحنا دچار پیچ خوردگی روده می شود که ناشی از فتق، تراکم مدفوع، رشد غیرطبیعی بافت یا وجود اشیای خارجی در روده ها است. بر خلاف انسداد مکانیکی، انسداد غیرمکانیکی که فلج روده نامیده می شود به دلیل متوقف شدن حرکات لوله گوارشی است که عاملی جابجایی مواد در روده می باشد.
وی افزود: ایلئوس پارالیتیک (یا فلج روده یا انسداد غیر مکانیکی)میتواند موجب بروز علائم و نشانههای انسداد روده شود اما در آن انسداد فیزیکی(مکانیکی) وجود ندارد. در ایلئوس پارالیتیک، مشکلات عصب یا عضله موجب از هم گسیختگی انقباضات طبیعی و هماهنگ عضله رودهها، کندی یا توقف حرکت غذا و مایعات در دستگاه گوارش میشود.
دکتر عابدی با ذکر این نکته که ایلئوس پارالیتیک ممکن است در هر قسمتی از روده ایجاد شود،علل بروز این مشکل را اینگونه برشمرد: ـ جراحی شکم ـ جراحی لگن ـ عفونت ـ برخی داروها ازجمله داروهای ضدافسردگی و داروهای مُسکنی که بر ماهیچهها و اعصاب تاثیر دارند ـ اختلالات عضله و عصب مانند بیماری پارکینسون
فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان آیت ا... روحانی(ره) بابل گفت : از جمله علایم انسداد روده می تواند به موارد زیر اشاره کرد:
نفخ شدید ، شکم درد ، کاهش اشتها ، تهوع ، استفراغ ، یبوست ، اسهال ، ورم شکم ، گرفتگی شدید عضلات شکم ، تنفس بدبو و تب
وی اضافه کرد : باتوجه به مشکلات جدی که میتواند در اثر انسداد روده ایجاد شود، در صورت وجود درد شدید شکم یا سایر علائم انسداد روده (مثل عدم دفع گاز و مدفوع....) باید بلافاصله به پزشک مراجعه شود.
دکتر عابدی بیان داشت : عمل جراحی شکم و لگن غالباً سبب بروز چسبندگی میشود که یکی از علتهای شایع انسداد روده است.
همچنین بیماری کرون که موجب ضخیم شدن دیوارههای روده و باریک شدن مجرای عبور میشود و سرطان در شکم، به ویژه در صورت انجام عمل جراحی برای برداشتن تومور یا پرتودرمانی ، احتمال بروز انسداد روده را افزایش میدهند
این پزشک درباره چگونگی آزمایشها و روشهای مورد استفاده در تشخیص انسداد روده گفت : معاینه جسمی که پزشکتان در مورد سابقه پزشکی و نشانههای بیماریتان سوال خواهد کرد و برای ارزیابی وضعیت شما معاینه جسمی انجام خواهد داد. در صورتی که تورم شکم یا غدهای در شکمتان دیده شود، ممکن است پزشک حدس به انسداد روده پیدا کند. همچنین ممکن است با گوشی صداهای رودهتان را گوش کند. همچنین با آزمایشات تصویری برای تایید تشخیص انسداد روده، پزشک دستور رادیوگرافی یا CT اسکن شکم خواهد داد. این آزمایشات به پزشک کمک خواهد کرد تا بفهمد انسداد روده شما از نوع ایلئوس پارالیتیک است و یا انسداد مکانیکی و همچنین جزئی یا کامل بودن آن را مشخص کند.
دکتر عابدی فوق تخصص گوارش و کبد این مرکز گفت : درمان انسداد روده به علت بروز مشکل بستگی دارد ولی عموماً به بستری شدن بیمار نیاز خواهد بود. پس از بستری شدن، گروه پزشکی ابتدا تلاش برای تثبیت وضعیت شما خواهند کرد تا بتوانید درمانها را پشت سر بگذارید.
وی در پایان گفت : برای تجویز مایعات، خط وریدی در سیاهرگ بازو شما قرار خواهند داد و لوله دماغی-معده ای را از راه بینی به معده برای مکش هوا و مایعات و تسکین ورم شکم وارد می کنند و همچنین یک لوله نازک قابل انعطاف (کاتتر) در مثانه برای خروج ادرار و جمع کردن ادرار برای آزمایش قرار می دهند.

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین از بابل ، دکتر سید حسن عابدی فوق تخصص گوارش و کبد این مرکز گفت : انسداد روده زمانی اتفاق می افتد که روده کوچک یا بزرگ تا قسمتی یا به طور کامل مسدود می شود.
کد خبر 553596
نظر شما