پاسخ سخنگوی قوه قضاییه به طول کشیدن پرونده‌هایی که شاکی زیاد دارند/ آخرین اقدامات درباره نگین غرب

غلامحسین محسنی اژه‌ای درباره آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده کلاهبرداری از 15 هزار نفر در پرونده معروف به نگین غرب توضیح داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حضور خبرنگار سرویس مشکلات مردم در نشست های خبری هفتگی سخنگوی دستگاه قضا، باعث می شود تا مشکلات عمده قضایی مردم با معاون اول دستگاه قضا به صورت رودررو در میان گذشته شود.
این هفته نیز در نشست خبری غلامحسین محسنی اژه ای، سئوال سرویس مشکلات مردم درباره مشکلات قضایی پرونده های عمده کلاهبرداری مطرح شد.
خبرنگار ما از معاون اول دستگاه قضا پرسید: چرا پرونده هایی مانند نگین غرب، ثامن الحجج، پدیده شاندیز و پردیسبان این همه طول کشید؟ چرا برخی شکات نگین غرب می گویند همچنان از حضور وکلای آنها در دادگاه شعبه 36 تجدیدنظر تهران جلوگیری می شود؟
حجت الاسلام اژه ای در پاسخ گفت: این مطلب که می گویند اجازه حضور وکیل نمی دهند، کاملا خلاف است. مشکل اصلی این است که میزان دارایی این شرکتها با تعهدی که به مردم داده بودند، جور در نمی آید. قبول دارم خیلی پرونده طول کشیده ولی شروع پرونده برای رسیدگی قضایی خیلی طول نکشیده، برای استیفای حق مردم طول کشیده. حکم صادر شد و می شد دادگاه تجدید نظر نیز حکم را تایید کند. مردم می ماندند و زندانیان در زندان. تلاش شد مردم تا جایی که مقدور است به حقشان برسد. مردمی که از 500 هزار تومان تا بیشتر داده بودند تا صاحب خانه شوند. اگر این پول را که آن زمان داده بودند الان پسشان بدهند، چیزی دستشان را نمی گیرد.
او درباره آخرین اقدامات انجام شده درباره این پرونده گفت: بیش از 15هزار و 100 نفر شاکی بودند که بیش از 10 هزار و 500 نفرشان پول نقد با محاسبه روز داده شده و تعدادی نیز آپارتمان گرفتند. ممکن است صددرصد توفقات برآورده نشده باشد ولی اگر این میزان تلاش نمی شد، به این میزان هم نمی رسد. 15هزار شاکی در یک پرونده، چقدر کار اداری و حقوقی و قضایی نیاز دارد؟ اصلا مراجعه این تعداد به قاضی، مراجعات وکلا، زندانیان و خانواده ها چقدر وقت می برد؟
اژه ای با اشاره به اینکه نزدیک به 10 هزار شاکی در این پرونده تعیین تکلیف شده اند، گفت: این اشخاص یا پول نقد با مازاد یا ساختمان گرفتند. پروژه دیگری برای 1000 نفر در نظر گرفته شده که 150 میلیارد تومان نقدینگی نیاز دارد. دادگاه پول ندارد، کسی وام نمی دهد. به شکات گفتیم پول بدهید، آنها هم اطمینان نمی کنند و می گویید با هزار زحمت پول بدهیم و ممکن است به آن نرسیم.
او در پایان توضیحاتش از مردم درخواست کرد از اموال خود مراقبت کنند تا کار به اینجا نرسد. اژه ای در این باره گفت: در تهران 5-6 پرونده با شاکیان هزار نفر به بالاتا 15 هزار نفر داریم که بسیار وقتگیر است. بعضا هم پولی از بدهکاران در کار نیست. درباره نگین غرب، خیلی دست قاضی خالی نیست. البته برخی اموال معارض دارد و برخی نیز خریدار ندارد.

 

46231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 565572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =