مجلس دهمی‌ها امروز در خلال بررسی دستورکارهای مجلس تذکراتی را نیز خطاب به رییس مجلس مطرح کردند. تذکراتی از جنس قراردادهای نفتی تا لایحه برنامه ششم توسعه.

به گزارش خبرآنلاین، علیرضا سلیمی نماینده محلات با استناد به ماده 24 آیین‌نامه‌ داخلی مجلس، گفت: بر اساس اصل 77 قانون اساسی، کلیه قراردادها، عهدنامه‌ها و مقاوله‌نامه‌ها باید به تصویب مجلس برسد. این قراردادها شامل خرید هواپیمای ایرباس و قراردادهای جدید نفتی هم می شود اما مجلس در جریان جزئیات این قراردادها نیست. هیات رییسه باید اطلاعات بیشتری از دولت در خصوص این قراردادها اخذ کند.

علی لاریجانی در واکنش به این تذکر گفت: تشخیص شما را شورای نگهبان تایید نمی‌کند. قراردادهایی که بین دولت‌ها منعقد می‌شود باید در مجلس مطرح و تصویب شود، اما قرادادهایی که بین شرکت‌ها منعقد می‌شود نیازی به تصویب در مجلس ندارد.
بودجه 96 باید بر اساس لایحه برنامه ششم تنظیم شود

مهرداد لاهوتی دیگر نماینده ای بود که با استناد به ماده 184 آیین‌نامه داخلی مجلس خطاب به رییس مجلس گفت: دولت چون اعتقادی به لایحه برنامه ششم نداشت مجموعه احکامی را در قالب یک لایحه به مجلس ارائه داد. بعدا این درخواست را اصلاح کرد و در قالب لایحه‌ای با 31 ماده تحت عنوان لایحه برنامه ششم به مجلس فرستاد اما مجددا رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این لایحه را ویرایش و تبدیل به 35 ماده کرد.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه آن چیزی که دولت به مجلس فرستاده لایحه برنامه ششم نیست، گفت: ارجاع لایحه مذکور به کمیسیون تلفیق توسط شما کار درستی بود. لایحه مذکور برای پنج سال آینده کشور باید برنامه داشته باشد اما این لایحه در خصوص رفع دغدغه‌های اقتصادی، صنعت گردشگری و سایر امور کشور حرفی برای گفتن ندارد.

لاریجانی در پاسخ به لاهوتی گفت: این لایحه نقایصی دارد که نمایندگان می‌توانند این نقایص را در کمیسیون‌های تخصصی رفع کنند. ما بودجه 96 را باید بر اساس این لایحه تنظیم کنیم و این بودجه تا 15 آذرماه به مجلس ارائه می‌شود بنابراین باید هر چه زودتر تکلیف این لایحه در مجلس مشخص شود.

تذکر رییس مجلس به کمیسیون های تخصصی
همچنین در جریان انتخاب ناظران مجلس در شوراهای عالی و هیات‌های نظارت، رییس مجلس از کمیسیون‌های تخصصی مجلس خواست تا مانع کاندید شدن نمایندگان متقاضی نشوند.

علی لاریجانی با اشاره به آیین‌نامه داخلی مجلس، گفت: در آیین‌نامه آمده «حداقل دو برابر» برای عضویت در شوراهای عالی و هیات‌های نظارت می‌توانند کاندید شوند، اما برخی از نمایندگان مراجعه کرده و می‌گویند کمیسیون‌ها ما را از این مساله محروم کردند.

رییس مجلس متذکر شد: دلیلی ندارد که نمایندگان را برای کاندیداتوری در شوراهای عالی و هیات‌های نظارت محروم کنید حتی می‌توانید بیش از دو برابر نمایندگان مورد نیاز را به صحن مجلس معرفی کنید.

وی از کمیسیون‌های تخصصی خواست تا این ایراد را برطرف کنند.

2929

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 565812

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =