کاخ سفید در بیانیه‌‌ای از عدم تطابق این انتخابات با استانداردهای بین‌المللی گلایه کرده است

انتخابات سودان باز هم فضای خالی برای اعتراض امریکایی‌ها باقی گذاشته است . ظاهرا عمر البشیر رئیس‌جمهوری سودان برنده این میدان اعلام شده است و این حقیقت به مذاق امریکایی‌ها خوش نیامده است.

به گزارش رویترز، کاخ سفید درست همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد از روند انتخابات در سودان انتقاد کرده و البته این انتخابات را در تناقض با معیارهای بین‌المللی دانسته است . کاخ سفید در این خصوص بیانیه‌ای صادر کرده است: ارزیابی‌های نخستین ناظران مستقل انتخابات سودان حاکی از آن است که این انتخابات با معیارهای بین‌المللی سازگار نبوده است. همزمان در تضادی آشکار با انتقاد از این انتخابات در ادامه بیانیه آمده است : انتخابات سودان گامی اساسی در روند توافقنامه‌ صلح فراگیر در سودان است. در این بیانیه تخلفاتی از قبیل محدود کردن حقوق و آزادی‌های سیاسی طی روند انتخابات، گزارش‌ها درباره به هراس انداختن و تهدید به خشونت در جنوب سودان، درگیری‌ مستمر در دارفور که فضای انتخابات را متشنج کرده و کوتاهی در آمادگی فنی برای رای‌گیری که مخالفت‌های جدی را به دنبال داشته، ذکر شده است.

همزمان حزب کنگره ملی به ریاست عمر البشیر، از تمایل واشنگتن برای همکاری با دولت تشکیل شده پس از انتخابات سودان استقبال کرد و ادعای آمریکا مبنی بر این که انتخابات آزاد و سالم نبوده را رد کرد. از سوی دیگر عمر البشیر بر پایبندی خود و دولت آینده برای تکمیل زمینه‌های توافقنامه صلح فراگیر به ویژه ترسیم مرزها و ایجاد کمیسیون همه پرسی در جنوب سودان تاکید کرد.
البشیر طی دیدار با نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در سودان، بر پایبندی خود و دولت آینده بر تداوم گفت‌وگو از طریق دوحه و دستیابی به صلح دایم و نهایی در دارفور تاکید کرد و گفت:‌ دولت آینده بیشتر احزاب و سازمان‌های سیاسی را شامل خواهد شد. بر اساس نتایج به دست آمده از 35 مرکز رای گیری در سودان و کشورهای عربی عمر البشیر با کسب حدود 70 تا 92 درصد از آراء بر رقبای خود پیشی جسته است. بر اساس این نتایج البشیر در برخی استان‌های شمالی نیز 90 درصد از آرا را به خود اختصاص داده است.

 

کد خبر 56609

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین