مدیر عامل آب منطقه‌ای همدان: کلنگ زنی 2 پروژه تصفیه خانه آب شرب در هفته دولت

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: این 2 پروژه با سرمایه گذاری 730 میلیارد ریال در طی 2 سال ساخته شده و دوره بهره برداری از آن نیز 25 سال خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از همدان ؛ مهندس مرتضی عزالدین، که پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران رسانه های استان سخن می گفت با اعلام مطلب فوق افزود: در هفته دولت 2 پروژه تصفیه خانه شهرستان های ملایر وتویسرکان که هر دو به روش BOT ساخته می شود کلنگ زنی خواهد شد.

وی خاطرنشان شد: این 2 پروژه اولین قرارداد نوع سرمایه گذاری، ساخت، بهره برداری وانتقال( BOT) بخش آب، دراستان همدان خواهد بود که تا به حال انجام شده است.

عزالدین با بیان اینکه در صورتی که عملیات احداث تصفیه خانه با هزینه های دولت ساخته می شد، بیش از پنج سال زمان می برد، گفت: واگذاری این 2 پروژه به بخش خصوصی مدت احداث آن را از پنج سال به دو سال کاهش می دهد که این کار هم به نفع دولت و هم به نفع سرمایه گذار است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان تصریح کرد: تصفیه خانه ملایر با یک مدول و دو خط جریان با ضریب حداکثری 3/1 قادر به تصفیه 500 لیتر در ثانیه و حجم کل 12 میلیون متر مکعب در سال آب شرب این شهرستان از سد کلان می باشد که در پائین دست سد کلان ساخته خواهد شد.

وی با اعلام اینکه طول خط انتقال آبرسانی از سد کلان به شهرستان ملایر 34 کیلومتر است افزود: ظرفیت سالانه حجم آب تصفیه شده این پروژه 12 میلیون متر مکعب خواهد بود.

عزالدین یادآور شد: سد کلان ملایر تامين آب شرب و بهبود يك هزار و 600 هکتار از اراضي جنوب شهر ملاير را به عهده دارد که آب شرب شهر ملاير به ميزان 12 ميليون متر مکعب، بخش کشاورزي چهار ميليون متر مکعب و بخش محيط زيست پنج ميليون و500 هزار متر مکعب از اين سد تأمين خواهد شد.

وی در ادامه به پروژه دوم، تصفیه خانه تویسرکان که در هفته دولت کلنگ زنی خواهد شد اشاره کرد و گفت: با اجرای کامل این تصفیه خانه و خط انتقال سد سرابی ، آب به روش ثقلی به شهرهای سرکان، تویسرکان و سرابی خواهد رسید.

عزالدین تاکید کرد: طول خط انتقال این پروژه 14 کیلومتر است که حجم آب تصفیه شده آن به میزان 7 میلیون متر مکعب در سال است.

وی گفت: سد مخزنی سرابی تویسرکان از نوع سنگریزه ای با هسته رسی است و ارتفاع آن از پی 77 متر با طول تاج 287 مترمی باشد که حجم مخزن آن نه میلیون و 200هزار متر مکعب است و این سد قابلیت تنظیم یازده میلیون و پانصد هزار متر مکعب سالیانه آب را داراست که از این میزان هفت میلیون متر مکعب برای مصارف شرب شهرستانهای سرابی ، تویسرکان و سرکان تا افق 1420 با جمعیتی بالغ بریکصد هزار نفر پیش بینی شده و دو میلیون و 200هزار متر مکعب آن برای بهبود کشاورزی باغات پایین دست و دو میلیون و 300هزار مترمکعب دیگر سهم محیط زیست می باشد.

46

کد خبر 568960

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =