زرافشان: مملکت نیروی کار‌ می‌خواهد، والدین دکتر و مهندس!

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در کافه خبر به بررسی عدم تناسب در اقبال به رشته های تحصیلی در دوره متوسطه پرداخت.

سپیده سعیدی: تابستان 1395 هم سپری شد و همه دانش آموزان مقطع متوسطه دوم ثبت نام شدند اما هنوز اما و اگر های بسیاری بر سر موضوع هدایت تحصیلی  وجود دارد . دانش آموزان  بسیاری نتوانستند این  مقوله را بپذیرند که هدایت تحصیلی تنها به خواسته آنها صورت نمی گیرد . مسئولان  آموزش و پرورش هم در صدد هستند تا هر چه سریعتر این مقوله نوپا را در مقطع متوسطه  نهادینه و اثبات کنند .
علی زر افشان معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش که  تابستان پرتنشی را در خصوص مقوله هدایت تحصیلی پشت سر گذاشته است  ؛ معتقد است که دراین رابطه نیاز است تا والدین دانش آموزان و دانش آموزان با کارشناسان به درک متقابل و تفاهم دوجانبه برسند ، در غیر اینصورت اهداف آموزش و پرورش در خصوص اجرایی شدن هدایت تحصیلی به سرانجام نمی رسد .

براساس آمار اطلاعات او ، هم اکنون بخش زیادی از دانش آموزان وارد رشته های نظری می شوند اما نیاز های کشور بیشتر در رشته های فنی و حرفه ای است. به خصوص در رشته علوم تجربی که تعداد دانش آموزان افزایش داشته است و همزمان عدم تناسب تعداد دانش آموز با نیاز های بازار کار هستیم. این موضوع را با معاون وزیر آموزش و پرورش در کافه خبر بررسی کرده ایم.


همانطورکه می دانید ، بسیاری از دانش آموزان و والدین آنها ، آنطور که مسئولان آموزش و پرورش انتظار داشتند مقوله هدایت تحصیلی را نپذیرفتند و به همین دلیل کارشناسان هدایت تحصیلی در مرحله اول ومدیران و معاونان مدارس درمرحله دوم (ثبت نام ) دچار معضلاتی شدند . این درحالی بود که دانش آموزان نیزبا نگرانی واسترس وترس از آینده این روزها را سپری کردند .هم اکنون بحث هدایت تحصیلی با گذشت مراحل ثبت نام به ثبات رسیده است ؟

ما دربحث هدایت تحصیلی با دوعامل روبروهستیم .عامل اول دوران نیمه تخصصی وعامل دوم دوران تخصصی است که باید آموزش و پرورش در خصوص آن برنامه ریزی می کرد . مجموعه کار هدایت تحصیلی دو موضوع جدی را مد نظر قرار می دهد . اول استعداد و رغبت دانش آموزان است و دوم نیاز و ظرفیت کشور . در واقع آنچه که باید اتفاق بیافتد ترکیبی است ازنیازوظرفیت کشورواستعداد و علاقه دانش آموزان که کارشناسان ما تلاش کردند با مد نظر قراردادن هردوعامل و برآیند آنها هدایت تحصیلی را انجام دهند .

 تا آنجایی که بحث استعداد و رغبت و حتی نیاز و ظرفیت مطرح شد و هدایت تحصیلی صورت گرفت همه موارد بدون دردسر و طبق پیش بینی های انجام شده پیشرفت و خوب به نظر می رسید اما مشکل از زمانی شروع شد که دانش آموزان برای ثبت نام به مدارس مراجعه کردند و مسئله توسعه متوازن پیش آمد . در این رابطه توضیح دهید . چرا بسیاری از مدارس از ثبت نام دانش آموزان سر باززدند ؟

مسئله ای که گفتید دغدغه هم دانش آموزان بود هم والدین و هم کارشناسان آموزش و پرورش که کار مشاوره و هدایت تحصیلی را انجام می دادند . نکته ای که دارای اهمیت است آن است که توسعه متوازن هم یکی از مهم ترین مباحثی است که در هدایت تحصیلی بدان توجه شده است و باید در نظر گرفته شود . کارشناسان و مشاوران به درستی کار خود را انجام داده اند یعنی با سنجش استعداد و رغبت دانش آموزان را هدایت کرده اند. به طور مثال دانش آموزی در انتخاب اول رشته هنر را باید دنبال کند و در انتخاب دوم رشته علوم انسانی . این در حالی است شهرستانی که وی زندگی میکند اصلا هنرستان ندارد یا مجبوراست به شهرستان دیگری برود و در هنرستان های شبانه روزی ثبت نام کند و یا اینکه رشته دوم را انتخاب کند و در دبیرستان شهرستان محل زندگی خود ثبت نام کند . نکته دیگر آن است که در بسیاری از مواقع شاهد بودیم که دبیرستانی ظرفیت پذیرش دانش آموز در رشته خاصی را نداشت و خیلی زود ظرفیت ثبت نام آنجا پر شده بود . در این صورت هم یا دانش آموز مجبور است به دبیرستان دیگری مراجعه کند و یا اینکه در همان دبیرستان ثبت نام کند و انتخاب دوم را مد نظر قرار دهد  .

=  بسیاری بر این باورند که مقوله هدایت تحصیلی برای دانش آموزان به موضوعی تحمیلی واجباری تبدیل شد ؟

خیر اصلا اجباری درکار نبوده است . دانش آموزان بر اساس استعداد و رغبت خود و با کسب امتیاز از این دو موضوع مهم انتخاب رشته کرده اند و بسیاری از آنها به همراه والدین خود کاملا توجیه شدند و بعد برای ثبت نام اقدام کرده اند . مسئله این است که تا کنون به ظرفیت ها توجهی نمی شد و دانش آموزان ثبت نام می شدند . اینکه اگر 300 دانش آموز به طور مثال قرار است در رشته علوم انسانی تحصیل کنند آیا به اندازه کافی دبیر در رشته های علوم انسانی تربیت کرده ایم که به دانش آموزان متقاضی آموزش دهند ؟ آیا برای علاقه مندان به رشته تجربی به اندازه لازم آزمایشگاه و کارگاه تجربی دردبیرستان ها داریم که بتوانیم هر اندازه متقاضی این رشته را ثبت نام کنیم ؟ اگر به این موضوع توجه کنیم که هدایت تحصیلی یک موضوع درون مدرسه ای نیست بلکه  مبحث فرامدرسه و ملی است . وقتی قراراست آموزش و پرورش نیازجامعه را پاسخگو باشد .موضوعی است که کاملا درسرنوشت جامعه تاثیر خواهد  گذاشت اگردهه های قبل هم هدایت تحصیلی انجام می شد شاید هم اکنون این همه آمار بیکاری بالا نبود .شاید اینهمه جوان تحصیلکرده بیکار نداشتیم و این عاملی است که مسئولان آموزش و پرورش را برمحقق کردن موضوع هدایت تحصیلی واداشت .

  


 موضوع هدایت تحصیلی تا چه اندازه ازپشتوانه کارشناسی برخوردار است ؟ پاسخ این سوال می تواند بسیاری از شبهات را برای والدین و دانش آموزان برطرف کند .

صد درصد از پشتوانه کارشناسی بسیار قوی و تخصصی برخوردار بوده است . مسئله ای که هم اکنون مطرح شده است ، مدت ها توسط کارشناسان مورد ارزیابی قرار گرفته است . هم اکنون مصر هستیم که این طرح اجرایی شود چرا که همانطور که گفتم مسئله فرا اموزشی است و مبحثی ملی است . بحث هدایت تحصیلی و انتقال آن به پایه نهم در واقع  ناشی از بحث تغییر ساختار است که بدان اشاره کرده ایم .این اقدام تا همین سال قبل در پایه اول متوسطه انجام می شد . به هر حال برای دستیابی به شاخصه های توسعه متوازن بسیاری از خانواده ها مخالفت می کردند و راضی نبودند که این اقدام همانگونه که برنامه ریزی شده است پیش برود . علت این است در این شکل جدید هدایت تحصیلی تمایز های جدی بین عملکرد تحصیلی و دانش آموزان وجود نداشته است .پیش از این نرخ گذر دانش آموزان 60 درصد بود که آیین نامه تغییر پیدا کرد و هم اکنون نرخ گذر دانش آموزان از این مقطع به بالای 98 درصد رسیده است . به هر حال آیین نامه که تغییر پیدا کرد نرخ گذر هم افزایش پیدا کرد و این اقدام بسیار شایسته و درست بود که نشان می دهد . کاری کارشناسی شده انجام شده است . به هر حال تا پایان دوره نهم دوره آموزشی عمومی است که دولت موظف است دانش آموزان را طوری هدایت کند که منجر به ترک تحصیل نشود . قوانین سخت گیرانه و غربالگر در دوره ابتدایی و متوسطه نباید اجرایی شود تا دانش آموزان بتوانند در هر شرایطی که هستند از آموزش های عمومی بهره مند شوند. به هر حال شرایط تسهیل شد . مانند بسیاری از کشورهای دنیا که مردودی وجودندارد . این بالارفتن سطح دانش در مقاطع بر پایه سن دانش آموزتعریف می شود . بسیاری از کشورهای دنیا برای ثبت نام اصلا نمی پرسند کلاس چندم را تمام کرده ای می پرسند که چند سالت هست و بر مبنای سن دانش آموزان را سر کلاس می نشانند . بنا براین است دانش آموزان طبیعی دوره های آموزشی سن خود را طی کنند .

در بسیاری از مواقع شاهد افت تحصیلی دانش آموزان از مقطعی به مقطع دیگر هستیم . در این راستا هم بسیاری از والدین نمی توانند از نمره 18 و 19 دانش آموزان خود چشم پوشی کنند . این در حالی است که وقتی دانش آموزان به رشته های نظری می آیند کاملا دچار سردرگمی و افت تحصیلی می شوند . یقینا با چنین مواردی برخورد داشته اید . در این رابطه توضیح دهید .

بله دقیقا این اتفاق رخ می دهد . در واقع در پایه اول متوسطه  50 در صد نمرات ارزشیابی  مد نظر قرارداده می شود که این 50 در صد مربوط می شود به فعالیت های مستمر دانش آموز در دوره ای که پشت سر می گذارد تا بتواند راحت تر این مقطع را پشت سر بگذارد .در صورتی که این نمره نمره ای نیست که دقیقا توانمندی دانش آموزان را لحاظ کرده باشد . برای اینکه دقیق تر توضیح بدهم باید بگویم که درکارنامه دانش آموز چهار ستون وجود دارد . در ستون اول نمره کتبی دانش آموز است . در ستون دوم نمره مستمر دانش آموز است و در ستون سوم نمره نیم سال دانش آموز است که جمع دو نمره قبل است .

به طور مثال امسال میانگین نمره ریاضی دانش آموزان 11 است و میانگین نمرات کل آنها بالای 15 است در درس علوم تجربی میانگین نمره دانش آموزان 13 است ولی میانگین نمرات کل 17 است . به هر حال نمرات نشان دهنده توانمندی صد در صد دانش آموزان در آن رشته نیست .

چند درصد از دانش آموزان با میانگین نمره 11 در کل دانش آموزان به رشته ریاضی روی می آورند و این رشته را تحصیل می کنند ؟

همه دانش آموزان که در این گروه قرارمی گیرند در رشته ریاضی تحصیل نمی کنند بسیاری از آنها به رشته تجربی و حتی فنی حرفه ای گرایش پیدا می کنند و تنها 25 درصد از این دانش آموزان در رشته ریاضی ادامه تحصیل می دهند . حتی بسیاری از دانش آموزان با نمرات بالای 18 و 19 در هنرستان های فنی حرفه ای تحصیل می کنند و از دانش آموزان ممتاز و مستعد مدارس هستند . بر خلاف تصورات بسیاری مبنی بر این که هنرستان های فنی حرفه ای دانش آموزان مستعد را در خود جای نداده است .

 هدایت تحصیلی به چه انگیزه ای پدید آمد ؟ قصد داشتید دانش آموزان را بیشتر به چه رشته هایی هدایت کنید و نیاز کشور به فارغ التحصیل در چه رشته هایی است ؟

ما بر اساس مصوباتی که در قانون پنجم وجود داشت ، به ویژه ماده 19 بند پنجم آمده است که دانش آموزان بر پایه توسعه متوازن هدایت تحصیلی شوند .بر مبنای همین آموزش و پرورش برنامه ای را تدوین کرده است .مصوبه ای هم شورای عالی آموزش و پرورش دارد که در این مصوبه پیش بینی شده بیش از 48  درصد دانش آموزان در دوره متوسطه باید در شاخه کار و دانش و فنی حرفه ای  تحصیل کنند و بیش از 51 در صد در شاخه نظری . از 48 درصدی که گفتیم 28 درصد در شاخه کار و دانش باید تحصیل کنند و 20 در صد در شاخه  فنی حرفه ای و 51 در صدی که در مورد شاخه نظری گفتیم بین 3 رشته ریاضی ، علوم تجربی و علوم انسانی تقسیم می شود که اگر کل آن را با صد درصد در نظر بگیریم ، رشته های تجربی و علوم انسانی سهم بیشتری را دارند .

در واقع می توان گفت که رشته علوم تجربی بیش از نیمی از سهم را بخود اختصاص داده و نیمی دیگر بین دورشته ریاضی و علوم انسانی تقسیم می شود . هم اکنون آموزش و پرورش تلاش می کند این سهم را به وضعیت تعادل برساند .

 

 بنابراین به نظر می رسد با این روش قرار است دانش آموزان بیشتر به سمت رشته های کار و دانش و فنی حرفه ای سوق داده شوند ، آیا می توان گفت این تصمیم گیری کلان کشور است نه فقط وزارت آموزش و پرورش ؟

بله دقیقا این تصمیم گیری کلان مدیران کشور در حوزه های مختلف است . حتی در سند بنیادین آموزش و پرورش نیز یکی از اهداف مهم همین است که تعادل و توازن در بحث انتخاب رشته وجود داشته باشد و مدیران آموزش و پرورش موظف هستند دانش آموزان را به این سمت هدایت کنند . همه صاحبنظران و کارشناسان موضوع هرم شغلی را مطرح می کنند . مبحثی که در کشور ما برعکس همه کشورها این هرم شکل گرفته است .هم اکنون در ایران متخصصان بیشتر از نیروی کار هستند بنابراین تعداد افراد تحصیلکرده بیکار و یا افراد تحصیلکرده ای که شغل متناسب با میزان تحصیلات و نوع رشته خود ندارند بیشتر است . هرم هم اکنون در ایران وارونه است . در تمام دنیا راس هرم را کارشناسان ومتخصصان تشکیل داده اند. وسط هرم کارشناسان و پایین هرم نیروهای عملی و کار هستند که در کشور ما دقیقا برعکس اتفاق افتاده و نمی توان با همین وضعیت پیش رفت .

 

 برای تربیت نیروی کار هم نیاز به سازو کار و امکانات است ، آیا در این رابطه می توان به آموزش و پرورش تکیه کرد ؟

دقیقا آنچه هم اکنون وجود دارد نتیجه کمبود امکاناتی است که در سالهای گذشته با آن روبرو بودیم . دردهه 60 تعداد هنرستان ها بسیار اندک و انگشت شمار بود و سهم دانش آموزان فنی حرفه ای ما نسبت به کل تنها 12 درصد بود در طول این سالها با توسعه هنرستان ها و اضافه شدن شاخه کار و دانش بخشی از آموزش ها در خود آموزش وپرورش انجام می شود و مابقی هم می تواند در بیرون انجام شود تا نیروهای کار بیشتری تربیت شوند. هم اکنون ظرفیت بیش از 40 در صد را می توانیم آموزش بدهیم البته این را هم بگویم که در شاخه فنی حرفه ای و کار و دانش هم نیاز داریم تا توسعه متوازن را در نظر بگیریم وآن را رعایت کنیم . البته برخی رشته هاهم به دبیرستان ها اضافه شدند . به طور مثال رشته کامپیوتر به دبیرستان ها افزوده شد و ابزار آن تجهیز مدارس به کامپیوتر بود و رشته نقشه کشی معماری که تجهیزات ان بسیار اندک و ارزان بود تا جایی که می توانستیم دبیرستان را به این رشته مجهز کنیم بنابراین  در دبیرستان ها این رشته افزوده شد . رشته حسابداری هم نیاز به کارگاه خاصی ندارد و تنها نیاز به نرم افزارهای حسابداری است بنابراین این رشته نیز در همان کارگاه های کامپیوتر دبیرستان ها تجهیز و افزوده شد . بنابراین در بحث رشته های کار و دانش و فنی حرفه ای هم تلاش کردیم تا توسعه متوازن رعایت شود .نخواستیم  در برخی از رشته ها بی رویه دانش آموزان پذیرش شوند .

 همانطور که گفتید موضوع هدایت تحصیلی موضوعی ملی است و تا سه چهارسال آینده همه دانش آموزانی که امسال با روش جدید هدایت شده اند ؛ از دبیرستان ها و هنرستان ها فارغ التحصیل می شوند . عده ای وارد بازار کار وعده ای به دانشگاه ها می روند که دیگر سرنوشت آنها از عهده فعالیت های آموزش و پرورش خارج است . دستگاه ها و وزارتخانه های دیگر در این رابطه چه اقداماتی انجام داده اند و تعاملات آموزش و پرورش با این وزارتخانه ها به چه صورت است ؟

موضوع هدایت تحصیلی ملی است ، اما موضوع تازه ای نیست به شکل و روش دیگری سال های سال است که اجرایی می شود اما در این خصوص اشتغال باید بگویم که خود وزارت کار وارد عمل شده است . همانطور که می دانید استاندارد های کار را در بخش کار ودانش وزارت کار تدوین می کند و در اختیار آموزش و پرورش قرار می دهد . در بحث دانشگاه ها نیز آموزش عالی توسعه رشته ها را دنبال می کند . اخیرا مطالعه ای در معاونت آموزشی ، آموزش عالی انجام شد با نام آمایش آموزش عالی کشور که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی هم رسید . سازمان هایی که در کشور متولی امر کار هستند نیز با ما در تعامل هستند به طور مثال وزارت جهاد کشاورزی با ما تعاملات بسیار خوبی دارد . هم اکنون این وزارتخانه هم با چالش ها و مشکلاتی روبرو است چرا که شکاف نسلی در این رشته پدید آمده است هم اکنون کسانی که در رشته کشاورزی فعالیت دارند به طور میانگین 50 ساله هستند و این شکاف نسلی می تواند در آینده ای نه چندان دور آسیب های جدی را به بخش کشاورزی وارد کند . باید نیروهایی متناسب با این بخش تربیت شود تا آسیب ها بیش از این نشود . درسه سال اخیر با وزارت جهاد کشاورزی جلسات متعددی برگزار کردیم و سیستم های حمایتی گذاشته شد . مثلا فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی بتوانند در دوران سربازی امریه بگیرند و در رشته کشاورزی فعالیت کنند . به طور مثال افرادی که در رشته های کار دانش می خواهند وارد رشته کشاورزی شوند بتوانند در مراکز آموزشی وزارت جهاد کشاورزی دوره های آموزش را بگذرانند و فارغ التحصیل شوند . اتفاقا ارائه تسهیلات ووام نیز از جمله دیگر اقداماتی است که در این زمینه در نظر گرفته شده است تا بتوان بخش کشاورزی را با تربیت نیروهای کارو متخصص بیش از پیش تقویت کرد .

درادامه باید بگویم که با وزارت صنایع نیز تعاملات خوبی داریم برای فارغ التحصیلان در رشته های صنایع هم تسهیلات قابل تاملی در نظر گرفته شده است . به طور مثال برای گرفتن پروانه از شرکت در آزمون های این وزارتخانه معاف می شوند و می توانند با سرعت بیشتری وارد بازار کار شوند . حدود دو سال است که جشنواره هایی برگزار می کنیم که مختص به دانش آموزان فنی حرفه ای و کار و دانش است . امسال نیز این جشنواره در خراسان برگزار شد . مسئله دیگری که پیش رو داریم بحث تجهیز هنرستان ها است که هم اکنون در تهیه و تدارک این مهم هستیم .

 به طورکلی نتیجه می گیریم که موضوع هدایت تحصیلی برای سوق دادن دانش آموزان به رشته های کار و دانش و فنی حرفه ای تدوین و بازنگری شد .

با توجه به مسئله مهم اقتصاد مقاومتی که همچنان موضوع مهمی است و باید آن را در نظر داشت و سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در تلاش هستیم تا در آینده ای نه چندان دور نیروهای کار ، فنی و متنخصص صنعتی بیشتری را وارد جامعه کنیم .با این اقدام معضل بیکاری تاحدی برطرف شده و عده بیکاران جامعه کاهش می یابد . همانطور که گفتم هم اکنون با تحصیلکرده های بیکار مواجهه هستیم این در حالی است که جامعه به نیروهای ماهر کار در شاخه های فنی حرفه ای و کار و دانش نیاز دارد .

شما حتما خبر امسال کنکور را دنبال کردید ، از 820 هزار نفری که در کنکور شرکت کرده بودند ، 150 هزار نفر در رشته ریاضی شرکت کردند و150 هزار نفر در رشته علوم انسانی شرکت کردند.این در حالی است که ظرفیت دانشگاه ها برای هر کدام از این رشته ها 300 هزار نفر بود یعنی اگر حتی دانش آموزان در کنکور هم شرکت نمی کردند و آزمون هم نمی دادند ، دانشگاه های ظرفیت پذیرش آنها را در این رشته ها داشتند . حال انکه در رشته علوم تجربی 520 هزار نفر شرکت کننده در کنکور امسال داشتیم که تنها در دانشگاه ها 200 هزار کرسی برای آنها وجود داشت . پس رقابت بسیار سخت بود و نکته دیگر انکه اگر همه 200 هزار نفر پذیرش شوند و ظرفیت تکمیل شود . تکلیف 320 هزار نفری که قبول نمی شوند چه می شود . موجی در کل کشور ایجاد شده برای انتخاب رشته تجربی در دبیرستان و ورود به دانشگاه از طریق این رشته که پیش بینی می شود اگر با همین وضعیت پیش برویم در دو سه سال آینده این تعداد از مرز 800 هزار نفر هم عبور خواهد کرد .  ما می خواهیم کاری کنیم که جلوی این آسیب را بگیرم . بسیاری از این افراد بعد از ماندن در پشت کنکور سرخورده و افسرده می شوند . عده ای ادامه تحصیل نمی دهند و بعد از ترک تحصیل به خیل بیکاران می پیوندند پرا که مهارتی هم بلد نیستند و بحران اجتماعی  به وجود می آید . البته این بحث کمی است ومن می خواهم بحث کیفی آن را هم مطرح کنم .دراین راستا باید عنوان کنم که بیشتر دانش آموزان مستعد هم به سمت این رشته گرایش پیدا می کنند . برای توسعه کشور نیاز است که دانش آموزان مستعد به رشته های ریاضی و البته علوم انسانی هم گرایش داشته باشند . ما برای آینده کشور تنها به فارغ اتحصیلان رشته های علوم تجربی نیاز نداریم ، اتفاقا افراد مستعد دررشته های علوم انسانی می توانند ساختاردرستی را در سازمان ها و نهاد ها ایجاد کنند . در دهه 70 موجی برای رشته پزشکی جدی بود و هم اکنون به جایی رسیدیم که  پزشکان بیکار بی شماری داریم .هم اکنون هم تورم پزشک داریم و توسعه نامتوازن .

بنابراین بیاییم توسعه متوازن را برای تعادل بخشی جدی بگیریم .تا توزیع شغل ها  وحرف به درستی انجام شود . هم اکنون عده ای از دانش آموزان نظری بعد از گرفتن دیپلم دیگر ادامه تحصیل نمی دهند . این عده کجا می روند و چه آینده ای برای خود در نظر گرفته اند . حتی اگر هم وارد بازار کار شده باشند باید مطمئن باشیم که افرادی موفق نخواهند بود چرا که این افراد مهارتی را نیاموخته اند که بخواهند وارد بازار کار شوند . این موضوع خود آسیب جدی است که به جامعه وارد می شود و بدنه جامعه را تخریب می کند . بنابراین در هر حالتی وارد شدن به رشته های نظری نمی تواند نوید بخش آینده ای خوب باشد . ما در تلاش هستیم که فرهنگ سازی کنیم که راه موفقیت تنها به پزشک شدن ، مهندس شدن و کارمند شدن نیست .

شما مسئولیت  اجرای پروژه « مهر» را برعهده دارید ، دانش آموزان و والدین با چه برنامه هایی از سوی آموزش و پرورش روبرو خواهند بود .

در این پروژه بسیج عمومی برای همه دست اندرکاران آموزش و پرورش شکل می گیرد تا اتفاق مطلوبی رخ دهد . در این پروژه حمایت و مشارکت همه دستگاه ها و نهادهای مربوط به کار گرفته می شود .هم اکنون کار آماده سازی و تجهیز مدارس ، تجدید محتویات کتب درسی  و بازنگری و تغییر برنامه های درسی و سازمان دهی معلمان از جمله اقداماتی است که باید در نظر گرفته شود و در حال ساماندهی شدن و انجام است . در این رابطه اموزش منابع انسانی و معلمان هم از جمله اقدامات مهم این ستاد است که با تعیین کمیته های مختلف اجرایی می شود . امسال دولت پیش بینی 34 میلیارد تومان برای تجهیز هنرستان ها کرده است و بخشی از فروش گاز به تجهیز مدارس اختصاص می یابد . مبلغ 50 میلیارد تومان هم برای توسعه پیش دبستانی در مناطق محروم در نظر گرفته شده که امسال برای این موضوع ستاد مهر اهداف را اجرایی و محقق خواهد کرد . به هر نیروهای وِیژه های در استان ها تعیین شده اند که نیاز سنجی کنند و به ستاد مهر اعلام کنند تا برای تجهیز و توسعه بودجه در جای مناسب خرج شود و در این خصوص شفاف سازی می‌شود.

عکس:عارف طاهرکناره

۴۲۴۲

کد خبر 575788

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدی A1 ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۵
    33 0
    معاون وزیر‌ آموزش‌وپرورش در کافه‌خبر: کشور نیروی کار‌ می‌خواهد : هه زهی خیال باطل ، مگه کار هست ؟ 2 سال بیکاره بیکارم همش پارتی بازیه
  • بی نام RO ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۵
    28 0
    وضعیت کار و کارگران درست کنید اون وقت درباره نیرو کار حرف بزن... در این چند سال تمام ارزش های را خراب گردید
  • رارا A1 ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۵
    31 0
    اقاي زرافشان كارگر ليسانسه نميخواي؟ يه جور صحبت ميكني انگاه كار توي خيابون ريخته چطور وقتي ميخواستين ميليون ميليون از دانشجوي بدبخت پول بگيريد و يه مشت مدرك به درد نخور بدين كه اين حرفا رو نميزدين من با هشت سال سابقه كار عمراني الان بيكارم توي كل اين هشت سال پول پنج سال خرج دانشگاهي كه رفتم در نيومد
  • ملیحه الماسی IR ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۵
    10 0
    مشکل اینجاست که بعد از همه قیل و قال ها و اما و اگر ها اطلاع رسانی می شود . حالا که ما اینهمه خون و دل خوردیم برای ثبت نام دانش آموزمان دلیل و توضیحات را می شنویم . اگر چه الان هم دلمون آروم شد اما شما را بخدا آقایان مسئول بیایید و زودتر اطلاع رسانی کنید جای دوری نمی رود .
  • شهرام IR ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۵
    19 1
    دقیقا مشکل ما همینه نیروی کا با حداقل دستمزد وبدون هیچ حق وحقوقی را میخوان اقتصاد ازاد را میخواهند ولی با مدیریت دولتی
  • بی نام RO ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۵
    35 2
    شما یکی بیاد خواستگاری دخترت بگه کارگرم بهش میدی یا بگه دکترم؟تازه الان کار نه برا مهندس هست نه کارگر.
  • بی نام A1 ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۵
    8 0
    الان واسه حمالی کردن با مدرک دانشگاهی هم باید پارتی جور کنیم، کجا نیروی کار لازم داره؟ همه جا دارن به علت ورشکستی تعدیل نیرو می کنن
  • بی نام A1 ۱۹:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۷
    5 1
    شما ها هم پول .انگار تازه بعد از هزاره ها شما ایران را به دنیا شناسانده اید . انگار ما نمی دونستیم چیکاره ایم ..شما ها امدید همه چیز را درست کردید .محیط زیست .ازدواج جوانها .کار کارخانه اخلاق ترافیک خلاصه همه چیز

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین