«خبرجنوب» نوشت: رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: پروژه پایانه صادراتی استان بعد از 9 سال تنها 25 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

سيد رضا ساداتي اظهار داشت: ساخت پايانه صادراتي فارس كه كلنگ آن در سال 86 به زمين خورد قرار است بعد از مدتها توقف دوباره از سر گرفته شود.
وي با بيان اين كه بروكراسيهاي اداري باعث شد اين پروژه متوقف شود افزود: متاسفانه ساخت پايانه هاي صادراتي در كل كشور با مشكلاتي مواجه شد و از 30 پايانه صادراتي در استان ها هيچ يك به مرحله بهره برداري نرسيده است.
ساداتي بيان داشت: در سال 86 و در طرح پيش بيني شده قرار بود اين پايانه صادراتي با اعتبار حدود 60 ميليارد توماني ساخته شود در حالي كه هم اكنون ساخت آن 3 برابر اين اعتبار يعني حول و حوش 180 ميليارد تومان اعتبار مي خواهد.
رئيس اداره بازرگاني خارجي سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس اظهار داشت: اين طرح پيشرفت 25 درصدي دارد و مجري آن با حل عمده مشكلات در پي تجهيز دوباره كارگاه ساخت پايانه مذكور است.
ساداتي گفت: پايانه صادراتي محل دپوي كانتينر، بسته بندي اقلام صادراتي، استقرار نمايندگان تمامي دستگاهها و ارگانهاي سرويس دهنده خدمات صادراتي، ايجاد بورس خريد و فروش كالا و ... است.
وي گفت: ايجاد پايانه صادراتي ضمن تسريع در صادرات به دليل تجميع تمامي خدمات مربوط به صادر كننده در يك مكان باعث كاهش هزينه صادرات مي شود.
وي در خصوص وضعيت كارگوسنتر صادراتي فارس كه قرار بود اين كارگو با تخصيص يك هواپيماي باري تكميل شود گفت: سال هاست صادر كنندگان استان درخواست به حق و بجايي براي تخصيص يك هواپيماي باري به فارس دارند كه متاسفانه هنوز اين درخواست محقق نشده است.
ساداتي با بيان اين كه سازمان صنعت، معدن و تجارت به عنوان واسط بين دستگاههاي متولي بخش خصوصي و شركتهاي هواپيمايي به جد به دنبال تحقق اين مهم است افزود: بخش عمده از كالاهاي صادراتي فارس همچون ماهي، ميگو، ميوه، سبزي، گل و گياه و ... فسادپذير هستند و يا همچون فرش دستباف به دليل خاص بودن از جمله كالاهايي هستند كه بايد از طريق مرز هوايي صادر شود چرا كه فارس فاقد مرز آبي است و از خطوط ريلي به سمت مرزهاي آبي جنوب كشور بي بهره است بنابراين چنان چه كالاهاي مذكور را از طريق راه هاي زميني به سمت مرزهاي آبي ارسال كنند نتيجه اي به جز كاهش كيفيت محصول و عدم بازارپسندي در بازارهاي خارجي ندارد اين در حالي است كه با اختصاص يك هواپيماي باري ميتوان كالاهاي صادراتي فارس را با بهترين كيفيت به بازارهاي خارجي صادر كرد.
وي گفت: جداي از تحقق اين مهم جلساتي با ايرلاين ها و همچنين مقامات كشوري برگزار شد كه ايرلاين ها دلايل خاص خودشان را براي عدم اختصاص هواپيماي باري اعلام كردند اما خوشبختانه دولت حمايت خوبي را از اين اقدام به عمل آورد و حتي متعهد شد كه به ازاي هر كيلو بار صادرات هوايي هزار تومان يارانه حمل كالا اختصاص دهد، رقمي كه براي يك سال بالغ بر 3 ميليارد تومان مي شود اما متاسفانه نبود هواپيماي باري باعث شد تا صادر كنندگان فارس از اين يارانه بي نصيب بمانند.
وي يادآور شد: البته اين حمايت مشمول كالاهايي مي شد كه از شرايط لازم همچون ارزش افزوده بالا و داشتن ارزش هر كيلو بيش از 30 دلار برخوردار باشند.
رئيس اداره بازرگاني خارجي سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در خصوص دلايل عدم تخصيص اين هواپيما از سوي ايرلاين ها گفت: قطعاً ايرلاين ها به دنبال اقدام اقتصادي هستند، به عنوان مثال از آن جا كه امكان بازگشت هواپيما از بازار هدف به صورت خالي و بدون بار وجود دارد ايرلاينها به دنبال شرايطي هستند كه زيان ناشي از بازگشت هواپيما بدون بار جبران شود كه قطعاً اين اقدام باعث افزايش هزينه هاي صادر كننده مي شد.
وي با بيان اين كه سازمان صنعت و معدن به دنبال آن است تا تخصيص هواپيما به صورت اقدامي اقتصادي كه هم منفعت صادر كننده را تامين كرده و هم زيان ايرلاين ها را به دنبال نداشته باشد افزود: قرار بود هواپيماي باري در هر هفته 4 پرواز با 17 تن بار داشته باشد و يك سوم هزينه حمل بار در قالب يارانه از سوي دولت پرداخت شود كه متاسفانه به دليل عدم تخصيص هواپيما هنوز اين اتفاق نيفتاده است.
اين مسئول در بخش ديگري از مصاحبه خود خبر از رشد 74 درصدي ثبت نام صادركنندگان استان براي رقابت در جشنواره صادركنندگان برتر فارس داد و گفت: خوشبختانه فضاي تجاري و بين المللي ايجاد شده در كشور باعث شده تا صادركنندگان نيز رغبت زيادي براي شركت در اين رقابت داشته باشند.
ساداتي گفت: در حالي كه در سال قبل تنها 31 واحد براي شركت در اين رقابت ثبت نام كرده بودند اين تعداد براي جشنواره سال 95 به 54 واحد رسيده است.
وي گفت: اين تعداد در بخشهاي كشاورزي، صنايع غذايي و لبني، صنايع گياهان صنعتي و دارويي، صنايع شيميايي و پتروشيمي، خدمات، فلزات، فناوري هايتك، صنايع دستي و فرش دستباف، مصالح ساختماني و سيمان و بخش عمومي به رقابت خواهند پرداخت.
رئيس اداره بازرگاني خارجي سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس بيان داشت: ثبت نام از صادركنندگان متقاضي در جشنواره صادركنندگان برتر فارس به پايان رسيده و پرونده آن ها در حال ارزيابي براي انتخاب برترين هاست.
وي گفت: در انتخاب صادركنندگان برتر ميزان و رشد صادرات، تنوع و گسترش بازارهاي هدف، ثبت برند، رعايت استانداردها، ايجاد دفاتر در خارج از كشور، نوع حمل و نقل و ... دخيل است.
وي خاطر نشان كرد: اين جشنواره در آبان ماه برگزار و در مراسمي در خور شأن فعالان اقتصادي، صادر كنندگان برتر انتخاب و مورد تقدير قرار خواهند گرفت.
ساداتي بيان داشت: در اين جشنواره افرادي مي توانند به رقابت بپردازند كه صادرات آن ها بالاتر از 100 هزار دلار در سال باشد و از ساير ويژگي هاي در نظر گرفته شده نيز برخوردار باشند.

46

کد خبر 582851

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار