نسل‌کشی ارامنه در زمان عثمانی همچنان ابزاری برای به جوش آوردن خون ترک‌ها است

نه رابطه میان ترکیه و اسرائیل خیال بهبودی دارد و نه سایه اتهام نسل‌کشی ارامنه در زمان عثمانی از سر ترک‌ها کنار می‌رود . ترکیه بیش از یک ماه است که درگیر تنش با ایالات متحده بر سر تصویب نسل‌کشی خواندن ارامنه توسط ترک‌های عثمانی در پارلمان این کشور است و اکنون نوبت به اسرائیل رسیده است که باز با همین دستاویز ترک‌ها را عصبانی کند . از زمان حمله گسترده اسرائیل به نوار غزه در سال 2008 میلادی تا‌کنون آنکارا و تل‌آویو چند دور از روابط بحرانی دیپلماتیک را تجربه کردند . با این‌همه درست در روزهایی که تنش در رابطه میان واشنگتن و تل‌آویو هم به بالاترین حد خود رسیده است ، نمایندگان پارلمان اسرائیل در مسیر به جوش آوردن خود ترک‌ها حرکت کردند .

به گزارش آسوشییتدپرس ، پارلمان اسرائیل با 12 رای مثبت در مقابل 8 رای منفی و یک رای ممتنع طرح بررسی ادعای نسل کشی ارامنه از سوی دولت عثمانی را تصویب کرد. حیم اورون رئیس حزب چپ‌گرای میرتز خواستار به رسمیت شناختن وقایع سال 1915 میلادی ترکیه عثمانی به عنوان نسل کشی ارامنه شد.

گیلاد اردان وزیر محیط زیست اسرائیل در این نشست گفت : کابینه نتانیاهو داوری اسرائیل را درباره آنچه که در گذشته روی داده است ، ضروری نمی داند.گیلاد اردان که عضو حزب لیکود است و برای تشریح دیدگاه کابینه نتانیاهو در این جلسه شرکت کرده بود ، خواستار ارجاع این طرح به کمیسیون امور خارجه و دفاع کنیست شد.‌ روون ریولین رئیس کنیست که عضو حزب لیکود است ، بررسی این موضوع در کنیست را توطئه ای علیه ترکیه ندانست. در پایان این جلسه پیشنهاد حیم اورون برای بررسی موضوع در کنیست به کمیسیون کنیست ارجاع شد.
این کمیسیون در این باره که این طرح همانگونه که کابینه نتانیاهو خواستار آن شده است به کمیسیون امور خارجه و دفاع و یا کمیسیون آموزش کنیست ارجاع شود ، تصمیم خواهد گرفت.

کد مطلب 58470

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =

آخرین اخبار