به گزارش خبرآنلاین،این مناظره با موضوع اعتدال سیاسی آغاز شد اما چالش برانگیز شدن سوالات موجب شد مسیر این گفت و گو به حواشی پس از انتخابات، رابطه با آمریکا و وضعیت زندانیان در حوادث پس از انتخابات کشیده شود.
بخشی ازاظهارات طرح شده در این مناظره ما بین با هنر و تابش در ادامه می آید:
رادیو گفت و گو: مهمترین مشخصه اعتدال میان گروههای سیاسی چیست؟
باهنر:ما فکر می کنیم که اصلی ترین محوری که فعالان سیاسی باید به آن پایبند باشند، مسئله تعهد و التزام عملی به قوانین موضوعه کشور است
تابش:معنای رایج اعتدال بین مردم میانه روی است. چرا مردم رفتارهای تند را نمی پسندند؟ چرا از تنش و تشنج دوری می کنند؟ چرا از رفتارهای خوب ومهربانانه استقبال می کنند؟
رادیو گفت و گو: آقای تابش ما تعریف و توصیفی که از اعتدال داریم متفاوت باشد، گروههای مختلف هم بنابر آن توصیفی که از اعتدال دارند خودشان را معتدل می دانند. اما مهمترین مشخصه ای که بشود یک گروه معتدل را شناسایی کرد، چه مشخصه ای است؟
تابش:وقتی متصدیان و متکفلان امر این مسائل را رعایت نمی کنند، ما نمی توانیم از مردم توقع داشته باشیم که در مدار اعتدال حرکت کنند. پیشوایان، رهبران، مسئولان، متصدیان و متولیان امر در سطوح مختلف، خودشان باید در زمینه پیاده کردن مصادیق اعتدال الگو و نمونه باشند، بعد ما از مردم توقع داشته باشیم.
با هنر:پایبندی به قانون اساسی به سیاستهای کلی و قوانین موضوع کشور شاید اولین شرط تشخیص و میزانی باشد که بشود یک نفر را معتدل تشخیص داد.
رادیو گفت و گو : عذرخواهی می کنم اجازه دهید ما یک بار دیگر شماره شما را بگیریم. تا بتوانیم با یک کیفیت مطلوب تر در خدمت شما باشیم.
باهنر: خواهش می کنم.
رادیوگفت و گو: متشکرم. آقای تابش با ما هستید؟
تابش: بله. من چند دقیقه قول داده بودم. الان کنار خیابان هستم. صدای ماشین ها را می شنوید.
رادیوگفتگو: صدای شما مطلوب است اگر چند دقیقه ای را فرصت داشته باشید.
تابش: من می خواهم صحبتهایم را خاتمه بدهم . سوالتان را بفرمایید. اول هم عرض کردم که چند دقیقه بیشتر نمی توانم در خدمتتان باشم.
رادیو گفت و گو: آقای تابش بفرمایید در مورد این سوالی که مطرح شد ،بحث اعتدال در حوادث بعد از انتخابات، فکر می کنید اینجا حد وسط اعتدال کجاست؟
تابش: هر چه افکار عمومی رأی دهد من آن را قبول دارم. واقعاً یک انتخاباتی برگزار شده. یک عده به اصطلاح برنده شدند و یک عده هم به نتایج انتخابات معترض بودند. خواستند که یک بستری باشد که حرفهایشان را بزنند. صدا و سیمای ما به همان اندازه که برای افرادی که ادعا دارند که آنها سران فتنه هستند، زمینه را فراهم کرد که صحبتشان را بکنند، یک دهم آن زمینه را فراهم می کرد که طرف مقابل هم حرفهایشان را بزنند. من نگاه جانبدارانه ندارم. الحمدالله خودم یزدی هستم و همیشه هم حرکتم بر مدار اعتدال و منطق بوده
رادیو گفت و گو: البته صدا و سیما متعلق به همه مردم است.
تابش: خانم عبادی می آید شکایت می کند از سردبیرکیهان.این درست است؟
رادیو گفت و گو: بله.
تابش: محکمه در حال رسیدگی به شکایت می باشد. هیچ حکمی هم صادر نشده.آیا این به اعتدال در جامعه کمک می کند که صدا و سیما بیاید متن....
رادیو گفت و گو: ما نمی خواهیم وارد مصداقها شویم وآن کلیت ماجرایی که اتفاق افتاد مد نظر ماست.
تابش:بنده عرض کردم که شما، خودتان شهروند هستید، به افکار عمومی هم می توانید رصد کنید، اگر مردم از شرایط بعد از انتخابات این برداشت را دارند که اعتدال رعایت شده، ما مخلص همه شما و مردم و همه دستاندرکاران هستیم. اگر افکار عمومی این برداشت را ندارد باید فرصت دهیم که همه افراد بیایند حرفهایشان را بزنند.
رادیو گفت و گو: همین جا هم باید اعتدال را رعایت کنیم. الان هم فرصتی فراهم شده که هم شما و هم آقای باهنر بتوانید صحبتها را مطرح کنید و بتوانیم بحث را دو طرفه مطرح کنیم.شما اشاره داشتید به صدا و سیما. الان هم از همین فرصت می شود استفاده کرد، شما همه صحبتها را بفرمایید و دوستان و شنوندگان گرامی استفاده کنند.در مورد بحث افکار عمومی که مطرح کردید ما صحبتهای آقای باهنر را بشنویم، بخشی از افکار عمومی را همه مردم در واقع می توانیم بگوییم همه دنیا در نهم دیماه و 22 بهمن دیدند پاسخی را که مردم دادند به شرایط بعد از انتخابات.آقای مهندس باهنر، شما نظرتان را بفرمایید.
تابش: بله. همه گروهها همراه بودند، شما آن را به حساب یک گروه نگذارید.
رادیو گفت و گو: خیر افکار عمومی که می گوییم به همه مردم بازمی گردد نه به یک قشر خاص.
تابش: من دارم عرض می کنم ، شما مصادره به مطلوب نکنید. شما خودتان باید ابتدا مراعات کنید.
رادیو گفت و گو: اجازه دهید ما صحبتهای آقای باهنر را بشنویم.
تابش: آن عمل ملی بود وهمه مردم در آن سهیم بودند.
باهنر:یک نکته کلی اینکه فضای بعد از انتخابات به یک فضای غیر مترادف و تندروانه تبدیل شده بود ، هیچ کس در این تردید ندارد. من و اکثریت قریب به اتفاق مردم، ازاین فضایی که بعد از انتخابات بوجود آمد، منزجر بودیم و اعلام برائت می کردند و همانگونه که آقای مهندس تابش هم فرمودند 22 بهمن یا 9 دی خیلی از مردم در خیابانها آمدند و برائت خودشان را از آن تندرویها اعلام کردند.
مشروح این مناظره را در اینجا بخوانید.
نظر شما