رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی تهران گفت: «نرخ ارز در ابتدای یکسان‌سازی باید به‌گونه‌ای تعیین شود که امکان تداوم و پایداری آن برای حداقل یک‌سال فراهم باشد.»

محسن بهرامی‌ارض اقدس در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که به نظر شما نرخ واقعی ارز چه رقمی است؟ اظهار داشت: «با توجه به نقش لنگری ارز در اقتصاد ملی و تاثیر آن بر صادرات، واردات، تولید، رشد اقتصادی، تورم وارداتی و... و با محور قرار دادن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی كه اولویت كامل توسعه صادرات غیرنفتی و اقتصاد برونگر، حمایت از تولید داخلی در مقابل واردات، جلوگیری از خروج سرمایه و جذب سرمایه خارجی است و نكات مهم دیگر نیز در رأس آن قرار دارد، به‌طور قطع نرخ ارز در ابتدای یكسان‌سازی باید به گونه‌ای تعیین شود كه عملیاتی بودن این نرخ تداوم داشته باشد.»

وی افزود: «به نظر من نرخ یكسان در بازه 3600 تا 4 هزار تومان را می‌توان نرخ مصلحتی برای اقتصاد ملی دانست.»

رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد: «به دلیل فراهم نبودن پیش‌نیازهای لازم از جمله نداشتن پشتوانه و موجودی ارزی مناسب و در دسترس، تاكنون بانك مركزی قادر به اجرای این سیاست نبوده است.»

بهرامی‌ارض‌اقدس ابراز امیدواری کرد «با فراهم شدن امكانات و اجرای سیاست‌های درست، در آینده نزدیك شاهد اجرای این تصمیم مهم باشیم.»

وی متذکر شد: «یكسان‌سازی نرخ ارز مستلزم تمهید مقدمات و بسترسازی مناسب است.»

رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: «به عبارتی، علاوه بر كاهش نرخ تورم، ثبات و آرامش در بازار، اصلاحات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در شبكه بانكی كشور، ارتقا و روزآمدسازی و بازسازی بخش بین‌المللی بانك مركزی و بانك‌های تجاری، ارتباط مناسب و دوسویه با بانك‌های مركزی كشورهای توسعه‌یافته و سایر بانك‌های بزرگ برای انجام كارگزاری، اجرای كامل برجام و رفع تحریم‌ها، آزادسازی منابع ارزی بلوكه شده كشور در سایر كشورها، بهبود تراز تجاری كشور، توقف خروج سرمایه از كشور و تسهیل در جذب سرمایه خارجی و از همه مهم‌تر پذیرفتن شرایط عضویت سازمان‌های بین‌المللی مرتبط با نقل و انتقال ارز و تبدیل ارزهای جهان روا به یكدیگر، از جمله پیش‌نیازهای یكسان‌سازی نرخ ارز و توافق بر تعیین نرخ مصلحتی ارز به نحوی است كه امكان تداوم و پایداری آن برای حداقل یك‌سال (افزایش متناسب با تفاضل تورم داخلی و خارجی) فراهم باشد.»

بهرامی‌ارض‌اقدس خاطرنشان کرد: «در این نرخ امكان تامین تمامی نیازها اعم از مصارف تجاری، دانشجویی، سفرها و... باید فراهم و البته پیش‌بینی‌پذیر باشد كه به نظر من هنوز این شرایط به‌طور كامل فراهم نیست؛ اگرچه دولت مصمم است در نیمه دوم سال‌جاری این مهم را به انجام رساند.»

22535

کد خبر 589585

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۲
    66 16
    واقعا باعث تاسف هستش. به خاطر منافع چند کارخانه دار و دولت منافع هفتاد میلیون ایرانی نادیده گرفته میشه. تمام کارخانه های ایران سودش میره جیب یه نفر که همون صاحب کارخانه هستش و میشه ویلا توی اسپانیا و به کارگراش همون ماهی هشتصد میرسه. نرخ دلار باید هزار و پانصد تومان تعیین بشه. ترامپ که گفت صد و پنجاه میلیارد دلار دادن به ایران کمبود ارز نداریم که.
  • شاهسوندپور A1 ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۲
    4 1
    دولت محترم تدبير واميد افزايش نرخ ارز باعث نارضايتي عظيمي از قشر جامعه خواهد شد
  • بی نام IR ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۲
    2 0
    متاسفانه همه دولت ها بدون استثنا به دلار به عنوان یک کالا نگاه کرده اند و هر زمان که به درآمد بیشتری نیاز داشته اند با عرضه کم نرخ آن را بالا برده اند. رییس بانک مرکزی دولت فعلی هم بدبختانه یک بانکدار است نه اقتصاد دان و بدتر آنکه وامدار صادرکنندگان نیز هست تا مردم کوچه و بازار.به دلایل فوق نه دولت نه بانک مرکزی اجازه کاهش ارزش نرخ دلار را نمی دهند و برعکس به تدریج در حال هدایت دلار به نرخ های بالاتر هستند.
  • بی نام GB ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
    3 2
    بهترین کاررساندن نرخ دلاربه 5000تومنه تابااین کارتولیدوصادرات واشتغال رونق بگیره وهمچنین بااینکاربانکهامی تونن به راحتی ازورشکستگی نجات پیداکنن والبته سپرده گذاران بانکی هم که دراین چندسال بدجوری به نزولخوری عادت کردن تنبیه میشن وقدرت پولشون 100درصدمیادپائین

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین