نیمه تمام ماندن ساماندهی بازار غیر متشکل پولی و ادامه فعالیت موسسات اعتباری غیرمجاز، حرکت مستمر نقدینگی را از بانک‌های رسمی به بازار غیررسمی پول به جریان انداخته است.

حسین محمد پورزرندی مدیرعامل بانک شهر در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین در تشریح اینکه چرا  بانک‌ها بسختی می توانند نرخ های مورد توافق و ابلاغی شورای پول و اعتبار را برای سپرده ها رعایت کنند، به موارد متعددی اشاره کرد.

وی نقش مؤسسات اعتباری بدون مجوز را همچنان در مهاجرت منابع از بانک‌های رسمی به سمت بازار غیرمتشکل جدی و پررنگ ارزیابی می‌کند و در  واکنش به این که بانک مرکزی معتقد است بساط این موسسات جمع شده است، گفت: "بانک مرکزی تلاش فراوانی برای ساماندهی بازار غیر متشکل انجام داده و توفیقات در خور توجهی نیز داشته ولی این قبیل موسسات همچنان در بازار غیر متشکل فعالیت دارند و برآورد من این است که هنوز 25 تا 30 منابع در اختیار موسسات است".

رئیس انجمن اقتصاد شهری ادامه داد: " نرخ ابلاغی شورای پول و اعتبار برای سود سپرده‌ها در حال حاضر حداکثر 15 درصد و نرخ علی الحساب برای تسهیلات 18 درصد است ولی یک محاسبه ساده نشان می‌دهد در حال حاضر به طور متوسط هزینه‌های پایه‌ای هر بانک حدود 5 درصد است".

پورزرندی در مورد قیمت تمام شده پول در شبکه بانکی گفت: "قیمت تمام شده پول در حال حاضر حدود 21 درصد است ولی پیش از این بالای 24 تا 25 درصد بود".

وی ادامه داد: "واقعیت این است که کاهش تورم هنوز به صورت روشن برای افکار عمومی ملموس نیست به همین خاطر نرخ سود 15 درصدی برای سپرده‌های یک ساله از سوی جامعه، نرخ سود مطلوبی تلقی نمی شود و صاحبان پول را به سپرده‌گذاری تحریک نمی‌کند. ناباوری نسبت به کاهش تورم و رسیدن آن به زیر ده درصد آنچنان قوی است که حتی نرخ سود بیست درصدی اوراق مشارکت هم مردم را به خریدن این اوراق ترغیب نمی‌کند و مشتریان عمده اوراق، صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند. در چنین شرایطی به محض اینکه هر بانکی نرخ سود مصوب 15 درصدی را اعمال کند با خروج منابع روبرو می‌شود".

مدیرعامل بانک شهر گفت: "در حال حاضر گرایش سپرده گذاران به استفاده از ظرفیت صندوق‌های سرمایه گذاری که بانک ها عامل آن‌ها هستند، زیاد شده است. نکته مهم این است که اگر کسی پول خود را در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری  کند در واقع سپرده گذاری نکرده است و بانک ها تنها عامل جذب پول هستند. این منابع به صورت بسته‌ای توسط شرکت ها تامین سرمایه در بورس استفاده می‌شود و بعضاً سود‌های خوبی هم حاصل و به سرمایه‌گذاران پرداخت می‌شود".

22339

کد خبر 596802

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • پرویز IR ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۳
    62 1
    آقای مدیر عامل یادتان می آید که وقتی مدیر امور مالی شهرداری بودید در مصاحبه با همشهری عنوان می کردید بانکها سود آوری زیادی دارند و به شهرداری سود نمی دهند و به این خاطر و سایر مسایل شهرداری می خواهد خودش بانک ایجاد کند. آیا تجربه موفقی برایتان حاصل شده ؟
  • عرفان A1 ۰۵:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۳
    66 12
    بابا گلی بجمالت رحمت به شیری که خوردی واقعا تورم تک رقمی نیست ما خودمون تو بازار حس نمیکنیم سود سپرده ها حداقل باید 17 درصد باشه تا عدالت اجراشه چجور یک تولید کننده سود میکنه اما سپرده گذار نه؟
    • بی نام A1 ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۳
      8 0
      کاهش سود بانک ها فقط برای بساز بفروش ها بود چون واحدهایی که ساخته بودند رو دستشان باد کرده و نمی تونند با 2 برابر سود بفروشند با این کار می خواستند جیب اون ها پر تر بشه وگرنه اگر مردم پولشان را در بانک ها بگذارند،بانک ها هم پول کافی دارند که به واحد های تولیدی وام بدند که اشتغال ایجاد بشه و به مردم وام ازدواج و خودرو بدهند الان با این طرح کسانی که پول دارند پولشان را از بانک ها بیرون می کشند و دیگر پولی نمی مونه که بانگ ها وام بدهند پس دیگر نه شغلی ایجاد میشه و نه کسی وام ازدواج،ماشین و درمان می گیرند
  • احمد A1 ۲۰:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۳
    5 1
    البته باید خدمت شما عزیزان عرض کنم اولان این موارد ،گرفتن کارمز وسود دیرکرد دربیشتر سازمانها جریان دارد ندادن قبض جریمه ماشین ،ندادن مالیات بموقع ،پرداخت نکردن عوارض شهرداریپس خواهشند فقط به بانکها گیر ندهید دومن بانکهارا کلی نگیرید ما هم کارمندانی هستیم که برای سیر کردن بچهایمان وجم کردن پول جلو هزار نفر خم وراست میشویم وخدا شاهد است انچنان پولی به ما دادنمیشود و خیلی از ای پولهایی که شما میگوید اول بین اهلی باشتین تقسیم میشود وبه اندازه بخور ونمیر به ماها میرسد
  • امیر A1 ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۴
    0 0
    تصحیح میکنم 3900 قیمت دلار

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین