شهردار ارومیه با بیان محرزبودن عامل انسانی در خشک شدن دریاچه ارومیه، تصریح کرد: باید جلوی عامل انسانی از راههای مختلف به ویژه آموزش و متقاعد سازی گرفته و اصلاح شود و با برخوردهای قهری نمی توان به نتیجه رسید.

به گزارش خبرآنلاین آذربایجان غربی، محمد حضرت پور، شهردار ارومیه درخصوص دلایل خشک شدن دریاچه ارومیه گفت: عواملی مانند برداشت بی رویه و غیر اصولی از آبهای زیرزمینی ، برداشت غیرمجاز از بالادست های رودخانه ها، مدیریت غیر صحیح آب در سدها، تغییر الگوی کشت از کم آب به پرآب و تغییرات اقلیمی از جمله کاهش بارندگی در کشور از جمله این دلایل است.

وی افزود: با بررسی این عوامل به غیر از عامل کاهش بارندگی متوجه می شویم، که ٧٠ درصد عامل خشک شدن دریاچه انسانی است.

حضرت پور با بیان محرزبودن عامل انسانی در خشک شدن دریاچه ارومیه تصریح کرد: باید جلوی عامل انسانی از راههای مختلف به ویژه آموزش و متقاعد سازی، گرفته و اصلاح شود.
وی چاه های غیرمجاز در محدوده دریاچه را به عنوان یک نمونه ذکر کرد و تاکید کرد: این چاهها باید تعیین تکلیف شوند.

حضرت پور با اشاره به طرح تجمیع و ساماندهی سالانه ٣ هزار حلقه چاه از ٤٤ هزار و جایگزینی آبیاری قطره ای از طریق چاه های مجاز گفت: این طرح در اجرا به موفقیت نرسید.

شهردار ارومیه در ادامه با تاکید براینکه ٣٠ درصد از جمعیت استان از کشاورزی ارتزاق می کنند، تصریح کرد: با برخورد قهری در حوزه کشاورزی نمی توان به نتیجه رسید.

حضرت پور، هوشمند سازی مدیریت مصرف آب در حوزه دریاچه از طریق نصب کنتور هوشمند، محدود کردن کشت های باغی و آب بر و حذف برداشت های غیرمجاز و غیراصولی در حوزه بالادستی رودخانه ها را از مهمترین راهکارها برای احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد.

 

۴۸

کد خبر 598242

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار