قطار فراکسیون‌های قومیتی در مجلس؛ کُردها به‌دنبال تُرک‌ها

فراکسیون ترک زبان‌ها که از ابتدای مجلس دهم زمزمه تشکیل آن شنیده می‌شد، حالا تشکیل شده، اما به دنبال آن زمزمه تشکیل فراکسیون کردها هم به گوش می‌رسد. سوال اینجاست که قطار دسته‌بندی‌های قومیتی در پارلمان قرار است چه زمانی متوقف شود؟

مریم محمدپور: فراکسیون مبتنی بر مذهب در مجلس مسبوق به سابقه است و در هر دوره فراکسیون اهل سنت در مجلس تشکیل می‌شود. شکل‌گیری فراکسیون‌ها یا مجامع استانی در مجلس هم امر تازه‌ای نیست، اما فراکسیون مبتنی بر زبان یا قومیت، فراکسیون جدیدی است که مجلس دهمی‌ها دغدغه آن را پیدا کرده‌اند. بین قومیت‌های مختلف اولین گروهی که تعدادشان بیش از یک سوم مجلس است، آذری زبان‌ها هستند که فراکسیون تشکیل داده‌اند و هیات رئیسه خود را هم انتخاب کرده‌اند و نایب رئیس مجلس، رئیس این فراکسیون شده است. فراکسیونی که تقریبا از همه حوزه‌های انتخابیه که نماینده‌ای با تبار ترکی دارد، عضو گرفته است؛ تقریبا یکصد نفر!

به گفته زهرا ساعی، سخنگوی فراکسیون مناطق ترک‌نشین، از یکصد عضو این فراکسیون، 25 نفر عضو شورای مرکزی شده‌اند. اگرچه این فراکسیون در بیستم خرداد اعلام موجودیت کرده،‌ اما در جلسه‌ای که حدود دو هفته پیش برگزار شده،‌ اعضای هیات رئیسه فراکسیون انتخاب شده‌اند که یکی از آنها نادر قاضی پور،‌ نماینده جنجالی مجلس در جایگاه نایب رئیس است.

چرا فراکسیون ترک‌نشین‌ها؟

اما چه نیازی به این فراکسیون بود و چطور نماینده‌هایی که سوگند یاد کرده‌اند مدافع منافع همه مردم ایران باشند، حالا با هویت شخصی خود که گاه نسبتی با هویت موکلانشان ندارد، می‌خواهند تشکیل فراکسیون دهند؟ سخنگوی فراکسیون هدف را اینگونه توضیح می‌دهد: با توجه به گستردگی مناطق ترک‌نشین در سراسر کشور و مدیریت راهبردی برای حل مشکلات در این مناطق این فراکسیون با حضور نمایندگان ترک زبان تشکیل شد که هدف آن استفاده از ظرفیت نمایندگان برای رفع مشکلات مناطق ترک نشین است. باتوجه به اینکه نمایندگان عضو این فراکسیون در کمیسیون‌های مختلف عضو هستند، به دنبال آن هستیم تا مشکلات مربوط به حوزه‌های مختلف را از طریق اعضای فراکسیون عنوان کنیم.

گرچه ساعی تاکید می‌کند که این فراکسیون علاوه بر حفاظت از منافع کشور به دنبال توسعه و تقویت وحدت ملی و توسعه متوازن در کشور و حرکت در این راه است، اما کم نیستند تحلیلگرانی که تشکیل این فراکسیون را مقدمه‌ای برای شکل‌گیری فراکسیون‌های رقیب دانسته و به این ترتیب نگرانی از تعمیق شکاف‌های قومیتی را تشدید کرده است.

وحدت ترک زبان‌ها در مجلس

وقتی مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس شد،‌ گفته شد که عامل اصلی کسب آرای او، وحدت ترک زبان‌های مجلس است که فارغ از اصلاح‌طلب یا اصولگرا بودن،‌ نام مسعود پزشکیان را بر کاغذ رای خود می‌نوشتند. اما وحدت آنها به رای دادن خلاصه نمی‌شود. در بین ترک زبان‌های مجلس یک نماینده پرحاشیه هست که کمتر ترک زبانی علیه او موضع گرفته است. نادر قاضی‌پور!

او پیش از حضور در مجلس به سبب اظهاراتش حاشیه‌ساز شده بود، انتظار این بود که اعتبارنامه او با مشکل مواجه شود اما این اتفاق نیفتاد و نمایندگان در لابی مجلس می‌گفتند اگر این کار را می‌کردند یکی از نمایندگان ترک زبان روی اعتبارنامه تمامی نمایندگان تهران یا زنان مجلس، اعتراض می‌گذاشت. در همان زمان خبرنگاران لابی هر چه اصرار کردند پزشکیان حاضر نشد درباره اظهارات قاضی‌پور مصاحبه کند.

قاضی‌پور پس از چند ماه دوباره حاشیه‌ساز شد. حاشیه‌ای که به همین فراکسیون هم بی‌ارتباط نبود. وقتی خبرنگار ایران درباره چرایی فراکسیون ترک زبان‌ها با او وارد بحث شده بود، از قاضی‌پور کتک خورد. در آن زمان هم کمتر نماینده ترک زبانی علیه قاضی‌پور موضع گرفت.

می‌توان گفت که در شرایط امروز مجلس، ترک بودن شخص نماینده، حتی بیش از اصلاح طلب یا اصولگرا بودن او، در تصمیم‌گیری‌هایش موثر است. موضوعی که موجب می‌شود نماینده‌های سایر اقوام از این نگرش قومیتی پارلمان ابراز نگرانی کنند. برخی بیم آن دارند که غلبه گرایش‌های قومی که نسبت به دسته‌بندی‌های حزبی، حالتی پیشینی و سنتی‌تر دارد، باعث شود تا فشار بر دولت برای انتصاب مدیران متعلق به یک قومیت خاص افزایش یابد و در نبود احزاب فراگیر، بار دیگر اختلافات قومی و قبیله‌ای احیا شود. چالشی که تاریخ ایران خاطره خوشی از پیامدهای آن ندارد.

حفظ وحدت ملی یا دغدغه از بین رفتن آن؟

همچون هر اتفاق دیگری که صفت «اولین» را با خود دارد، صدای موافقان و مخالفان فراکسیون ترک زبان‌ها هم بلند شده است. برخی از مخالفان نقدشان به دغدغه «وحدت ملی» برمی‌گردد که ساعی می‌گوید از اهداف فراکسیون است اما آنها معتقد هستند چنین فراکسیونی به پان ترکیسم دامن می‌زند و خطری برای تهدید ملی تلقی می‌شود. مصداقش هم واکنش‌های تند در فضای مجازی به واکنش داریوش ارجمند است که درباره تشکیل این فراکسیون گفته بود: «نمی‌توانند».

صدای یکی از منتقدین این فراکسیون از نزدیکی علی لاریجانی به گوش می‌رسد. منصور حقیقت‌پور که در مجلس قبل نماینده اردبیل بود و حالا مشاور رئیس مجلس است، در گفت‌وگویی انتقادات تندی به این فراکسیون کرده است. او معتقد است که نمایندگان در تشکیل فراکسیون ترک‌نشین اشتباه کرده‌اند و این فراکسیون دوام نمی‌آورد.

حقیقت‌پور گفت: بنده از دوستانم در این فراکسیون سوال می‌کنم که واژه ترک‌نشین به چه معنا است؟ آیا منظور آنها از به کار بردن واژه ترک‌نشین در فراکسیونشان ترک زبانی یا ترک نژادی است؟ باید این موضوع را مشخص کنند، دوستانمان باید صراحتا بیان کنند که اگر اقلیت ترکی در بوشهر حضور داشته باشند این فراکسیون قصد دارد از منافع ترکها در بوشهر که یک استان فارس زبان است حمایت کنند؟ آیا آقایان قصد دارند با تشکیل فراکسیون ترک‌نشینان مجلس از حقوق ترک‌تبارها در سراسر دنیا حمایت کنند؟

مشاور لاریجانی اگرچه نگران اظهار نظرهای رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور درباره این فراکسیون نبود اما صداهایی در درون مجلس بلند شده که ظاهرا برای این موضوع نگران هستند. نماینده مردم بندرعباس در صحن علنی مجلس در اخطاری خطاب به پزشکیان نسبت به تشکیل فراکسیون مناطق ترک نشین هشدار داد و گفت که سایت‌های تروریستی و تجزیه‌طلب از این اقدام حمایت کردند.

احمد مرادی افزود: مجلس صداي ملت است، ‌اگر اين روند ادامه يابد دير يا زود بايد منتظر تقسيم‌بندي‌هاي ديگر در مورد ساير اقوام هم باشيم. ‌بعد از تشكيل اين فراكسيون متاسفانه تعداي از سايت‌هاي تروريستي و تجزيه طلب از تشكيل اين فراكسيون حمايت كردند، ‌مراقب باشيد و به جاي قبيله گرايي به دنبال رفع محروميت و بيكاري براي كل اقوام موجود در كشور باشيم.

اما رئیس این فراکسیون که در آن لحظه ریاست جلسه علنی مجلس را نیز برعهده داشت،‌ در دفاع از فراکسیون ترک‌نشین‌ها برآمد و گفت: جهت اطلاع بگويم كه اين بحث براي قوميت نيست، ‌براي مناطق ترك‌نشين بودند كه جمع شدند. حالا در مورد اين  فراكسيون در هيئت رئيسه تصميم گرفته خواهد شد كه چگونه باشد. به هيچ وجه بحث خلاف قانون عمل كردن در اين اقدام وجود ندارد و آن را تكذيب مي‌كنم.

دفاع تلویحی دولت از تصمیم ترک‌های مجلس

اما همه صداها مخالف نیست. هم از مجلس و هم از دولت صداهای موافق شنیده می‌شود. یکی از کسانی که از تشکیل این فراکسیون حمایت کرده،‌ سخنگوی دولت است. محمدباقر نوبخت به یکی از رسانه‌ها گفته است: در مجلس شوراي اسلامي هر چه فراكسيون‌ها بيشتر باشد براي پيشبرد امور بهتر است ولي تشكيل اين فراكسيون‌ها بايد بيشتر جنبه همگرايانه داشته باشد و در مسيري پيش برود كه وحدت ملي را بيشتر كند. معاون رييس‌جمهور ادامه داد: در كشور ما ايران بايد به همه فرهنگ‌ها كه در داخل اين مرز و بوم وجود دارند احترام گذاشته و به عنوان فرصت نگاه كنيم و البته فراموش نكنيم كه هماهنگ كردن اين فرهنگ‌هاي مختلف با يكديگر از اهميت بالايي برخوردار بوده و مهم است كه نبايد ناديده‌گرفته شود.

نوبخت حتی پا را فراتر گذاشته و گفته است:‌ چه ايرادي و اشكالي دارد كه كردها، بلوچ‌ها و سايرقوميت‌ها نيز مانند هم‌ميهنان آذري‌مان در مجلس شوراي اسلامي فراكسيون داشته باشند؟

بقیه قومیت‌ها هم دست به کار شده‌اند

پیشنهادی که نوبخت مطرح کرده،‌ دغدغه کردزبان‌های مجلس نیز هست. حالا آنها هم تصمیم گرفته‌اند برای خود جمعی تشکیل دهند و تشکیلاتی داشته باشند. خبرش را همایون‌هاشمی،‌ نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب مطرح کرده و گفته است: نمایندگان کُردزبان در مجلس خواستار تشکیل فراکسیون کُردزبان شده‌اند تا حقوقی که متعلق به دیگر زبان‌هاست برای کُردها هم لحاظ شود.

او تاکید کرده است: ریشه زبان کُردی به هزاران سال پیش باز می‌گردد و کُردها اصیل ترین قوم ایرانی هستند. کردستان همیشه در تاریخ جایگاه ویژه‌ای داشته و در بحث فرهنگ حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. نخبگان کُرد و اهل اقلم باید برای توسعه کردستان وارد عمل شوند چون برای توسعه و آبادی منطقه نیاز به حضور نخبگان در عرصه است.

حالا که کردها هم سودای فراکسیون در سر دارند،‌ باید منتظر ماند و دید که آیا بلوچ‌ها و لُرها و اعراب و سایرین هم دست به کار می‌شوند یا خیر. آیا کاری که مشاور رئیس جمهور در امور اقلیت‌ها می‌خواست در دولت انجام دهد، در مجلس نمودی پیدا می‌کند یا این فراکسیون‌ها نمایشی باقی می‌مانند. هرچه باشد، فعلا نگرانی از قومیتی شدن ترکیب مجلس، به بیرون از بهارستان کشیده شده و باید دید داستان تشکیل فراکسیون‌های قومیتی به کجا خواهد کشید.

21329

کد خبر 600193

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 35
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نت A1 ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    ما نفهمیدم مجلس کارش نظارت و قانونگذاریه یا این حاشیه سازی ها
  • محتسب A1 ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    هر نماينده در برابر تمام ملت مسئول بود ، فمن یقرا الفتاحه مع الصلوات
  • داود IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    62 23
    سلام پیشنهاد میکنم برای دوره های بعدی مجلس هر قومیتی از استان و شهری که از آن قوم و زبان هست کاندید شود .
  • حمید زنجان اوغلی IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    این فراکسیون بزرگ تشکیل شده و قلم آلوده شما خبرنگاران رو خواهد شکست :
  • بی نام A1 ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    تشکیل فراکسیون ها اگر قانونی است پس چرا باید جای نگرانی باشد
  • ... IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    97 61
    مشکل اونایی که ترک زبان نیستن مشکل نیست ایا ؟؟؟
  • شمس تبریزی A1 ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    فکر نمیکنم کار درستی باشد. با تشکیل چنین فراکسیونی در دراز مدت انتخابات از حالت دو قطبی اصولگرا و اصلاح طلب به چند قطبی قومیتی تبدیل میشه به طوری که مردم اگه میخوان در فارس یا استان دیگری رای بدن مواظب باشن که فرد لایقی را که آذری و یا کرد است انتخاب نکنن، چرا که احساس میکنن ایشان ممکن است پیگیر مشکلات رای دهندگان آن استان نباشد. فارس را به عنوان مثال گفتم. مشکل بزرگتر در حوزه سیاست خارجی است.جسارتا احساس میکنم برخی افراد در قضایای سوریه و یا حتی نوع ارتباط جمهوری اسلامی با ترکیه جانب اردوغان را می گیرند و یا در بهترین حالت سکوت میکنند.خیلی خوبه برای رفع نگرانی، حداقل آقای قاضی پور و اصولگراهای فراکسیون در این مورد مواضع صریح و علنی خود را اعلام کنند تا رفع نگرانی شود
  • شایان IR ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    فاتحه ایران خوانده شد
  • مهدی IR ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    خیلی هم کار درستی میکنن اگ امروز جلوی اینکار گرفته بشه فردا این تعمیق ها تو جامعه خوشون نشون میده مجلس لرزه گیر جامعه هستن وقتی قانون هم این اجازه رو میده شما اشتباه زیادی میکنید معترض میشید
  • احسان IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    من بعنوان یه فارس میگم که با تشکیل این فراکسیونها هیچ مشکلی بوجود نمیاد. از نظر من هر خواسته ای که هر قومیتی داشته باشه به شرط اینکه «زیر بیرق ایران» باشه بدون شک حقش هست و باید احترام گذاشته بشه و اگر واقعا نیاز هست اجرا هم بشه. بازم میگم فقط به شرط اینکه تحت بیرق ایران عزیز ما باشه. نیازی هم نیست کسی نگران تجزیه طلبی و پان و این حرفا باشه. هر موقع یه تجزیه طلب جرات کرد و اظهار وجود کرد خودمون طومارشو بهم میپیچیم میفرستیم تو آشغالدونی. ما تا ابد دیگه نمیذاریم هیچ احدی گوشه چشمی به خاک ما داشته باشه، چه دشمن خارجی چه وطن فروش داخلی. وقتی به حقوق همه احترام گذاشته بشه، پان فلانیسم ها حرفششون هیچ خریداری نخواهد داشت...
  • بی نام A1 ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    نمیفهمم دلیل اینهمه نگرانی را
  • بی نام IR ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    عواقب خیلی بدی روی اتحاد ملی می گذارد....
  • بی نام A1 ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    یاشاسین آذربایجان یاشاسین ترک یاشاسین ایران
  • ناشناس A1 ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    امیدواریم مسئولین رده بالانظام مانع تشکیل فراکسیون های نژادی در مجلس شوند
  • میلاد A1 ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    قطعا تشکیل فراکسیون های قومیتی در کنار معایبی مثل چشم پوشی همزبانان افرادی مثل قاضی پور از خطاهای ایشون و ضرب و شتم یک خبرنگار دردی از این مملکت دوا نخواهد کرد و دلیلش هم حمایت شبکه های تروریستی تجزیه طلبی مثل گوناز هستش ک ب نظر نمیرسه دلسوز این اب و خاک باشند.
  • ناشناس A1 ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    استانهای اصفهان وشیراز وکرمان ومازندران و...بعنوان بزرگترین استانهای ایران ترک نیستند.گستردگی از کجا اوردید؟آذربایجان غربی و کرمانشاه و سنندج و ایلام هم که کرد هستند
    • ss A1 ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
      خدمت مبارکتان عرض کنم که اتفاقا تعداد افراد ترک زبان در این مملکت بیشتر از هر قوم دیگری است. استانهای زیر بطور کلی جزیی افراد ترک زبان دارند: اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، قزوین، همدان، قم، مرکزی، فارسترک های قشقا، اصفهانبرخی شهرهای اطراف، خرسان شمالی، گلستان، گیلان، چهار محال بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، شاید برخی موارد را از قلم انداختم
    • منوچهر A1 ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
      48 47
      من بعنوان اهل آذربایجان غربی حرف شما رو تکذیب میکنم 90درصد آذربایجان غربی ترک هستند
    • پیروزدیلمی IR ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
      30 14
      اگرچه جمعیت ترک زبان ها در آذربایجان غربی بیشتر از کرد هاست ولی منوچهر جان برای 10 درصد کرد که نمیان شبکه نمی زنن
    • ناشناس A1 ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
      57 27
      البته مرکز استان اغلب ترک هستند ولی شهر بزرگ مهاباد و شهرهای بوکان،سردشت،اشنویه،نقده و،پیرانشهر،شاهین دژ،تکاب و میاندواب...کرد هستند
  • امیریان A1 ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    ما تو سمیرم ب سلیمی رای ندادیم ک عضو فراکسیون مناطق ترک بشه و الویتش منافع مناطق ترک نشین باشه اقای سلیمی شما ب ارای ک بهتون داده شده دارین پشت میکنین از کی تا حالا سمیرم ترک نشین شده؟
  • بهنام بچه خوی 1 A1 ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    اولاً خود این نوشته اذعان کرده یک سوم مجلس عضو این فراکسیون هستند. که به طور تقریبی میشود یک سوم جمعیت ایران و این یعنی 26 میلیون تُرک. حال اینکه چطور این 26 میلیون جمعیت را به یک کلمه ی فاقد معنا به نام"قومیت" تقلیل میدهید جای بسی تعجب و تامل است. دوماً این جمعیت مورد اشاره، زبانشان تُرکی است. اساساً چیزی به نام زبان آذری وجود خارجی ندارد. اگر منبعی علمی در این زمینه دارید ارائه دهید. سوماً گفته اید:" چه نیازی به این فراکسیون بود و چطور نماینده‌هایی که سوگند یاد کرده‌اند مدافع منافع همه مردم ایران باشند.." در پاسخ به این فرموده ی شما سوال بنده از شما این است که چه گفتار یا رفتاری از این فراکسیون دیده اید ادامه
  • بهنام بچه خوی 2 A1 ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    شاید در ذهنتان سوال پیش بیاید که به راستی فلسفه ی تشکیل این فراکسیون چیست؟ اگر وجود این فراکسیون لازم است، پس چرا تا الان تشکیل نشده بود؟ جواب اینست: 1مطالبات فرهنگی تُرک های ایران. چرا که در این سی و اندی سال که از تصویب قانون اساسی ما گذشته، هیچ کدام از مجالس و دولت های ما به اصل 15 قانون اساسی توجه نداشته و آن را پیگیری و اجرا نکرده اند. و این در حالی است که حق تحصیل و آموزش به زبان مادری، جزو حقوق اولیه و بدیهی هر انسانی است که کنوانسیون
  • بی نام A1 ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    چه کلا گشادی بر سر مردم نیشابور سبزوار سیرجان اراک و تهران رفته اگر آن نمایندگانی که شایعه شده بروند در این فراکسیون مردم فکر میکردند تنها اصلاح طلب هستند و بهشان رای دادند نگو قومگراییشان قویتر بوده انگار
  • من EU ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    77 37
    مجلس مگه جای این دست رفتارهاس؟ گفتن قانونگذاری چه مناسبتی با این دسته بندی ها داره خب
  • محسن IR ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    43 92
    کدوم دسته بندی قومیتی و فراکسیون؟اگر در کشور احزاب باشن این همون چیزی هست که در ترکیه و سایر کشورها هم وجود داره که از طریق قانونی و رای مردم در مجلس حضور پیدا میکنن ولی ظاهرا شما کشور چند قومی و چند زبانی ایران رو تافته جدا بافته که کل جهان میدونید و فکر میکنید قومیتها نباید فراکسیون و حزب داشته باشن
    • بی نام IR ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
      79 15
      احزاب کجا قویمت کجا جناب
  • بی نام EU ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    انقلاب نکردیم که ترک بودن یا کرد بودن یا فارس بودن مایه افتخار بشه این مگه همان نژاد پرستی نیست که اسلام نهی کرده؟ جالبه الان کسی که فارس هست به خودش افتخار نمی کنه ولی افتخار کردن به ترک بودن یا کرد بودن تبدیل به یک هنجار در کشور شده...
  • بی نام IR ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    79 36
    فراکسیون اهل سنت قصه اس جداس ما توی ایران نباید تجزیه طلب باشیم که
  • بی نام A1 ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    0 3
    حالا شما چرا ناراحتين ؟
  • اسماعیل IR ۱۹:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    4 5
    یا باید فراکسیون ترک نشین منحل بشه در این صورت ماهم باید فراکسیون کرد داشته باشیم.اسماعیل از ایلام
  • متهم به پان ترکیسم A1 ۲۰:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    35 82
    چرا نمی خواهید قبول کنید که این فراکسیونها محاسنش از معایبش بیشتره.. فی المثل اگه اعراب خوزستان از این تشکلات داشتند شاید الان وضعیت هوای اهواز به این گندی نبود.. باور کنید تهران داره کل امکانات ایران رو می بلعه ...
  • بی نام IR ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
    27 46
    دوستان كمي تامل كنيد. تشكيل فراكسيون به نوبه خود يك تشكل گرايي براي رسيدن به اهداف جمعي است.الزاما هدف از تشكيل هر فراكسيون جدايي طلبي يا قوميت گرايي نيست همانطور كه قانون اساسي اقوام را به رسميت شناخته كمي صبور باشيم و اجازه دهيم اقوام مختلف ايران زمين مطالبات خود را مطرح كنند . براي من جاي سئوال است چرا در اين مملكت هر كسي انقتادي مي كند يا مطالبه اي به حق و بر ميناي قوانين دارد يا تجزيه طلب مي نامندش يا ضد انقلاب.اگر بنده و جنابعالي آنقدر مي فهميديم كه فراكسيون يعني چه و چرا تشكيل مي شود؟ براي تفكر من و شما اين مجلس نبود. بلكه پويايي افكار و تشكلاتي بود كه مايه افتخار هر ايراني از هر قومي بود. اين قدر به جان هم نيفتيد و الكي در مورد چيزي كه نمي دانيد قضاوت نكنيد .
  • وطن دوست A1 ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
    92 20
    فراکسیون اقوام آذری و لر و کرد و بلوچ که تشکیل شد باید اسم مجلس را عوض کنیم مثل افغانستان بگذاریم لویی جرگه
  • بی نام IR ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
    39 12
    بقیه قومیتها فارسها لرها و..هم باید فراکسیون تشکیل بدهند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین