پس از گذشت حدود دو ماه از انتخابات مجلس عراق بالاخره دو گروه عمده شیعه یعنی گروه دولت قانون به رهبری آقای مالکی ، نخست وزیر و ائتلاف ملی عراق به رهبری آقای حکیم توانستند جهت تشکیل دولت آینده، ائتلافی را تشکیل دهند که اکثریت پارلمانی مجلس عراق را به دست بیاورد.

حسین علایی کارشناس مسائل خاورمیانه عقیده دارد که اکثریت هنوز کافی برای تشکیل دولت نیست و نیاز به چهار رای از سایر گروه ها دارد. گرچه ایاد علاوی تلاش زیادی کرد که بتواند با ائتلاف با سایر گروه ها،  دولت جدید را در عراق تشکیل دهد، اما به نظر می رسد با تشکیل چنین ائتلافی شانس گروه العراقیه برای تشکیل دولت تا حدود زیادی کاهش یافته است.


اما ائتلاف جدید گروه های شیعه در مجلس عراق نیازمند همکاری سایر گروه ها با این ائتلاف و بخصوص کردها برای تشکیل دولت آینده است. کردها حدود 40 کرسی مجلس را در اختیار دارند و چنانچه آنها با این ائتلاف جدید همکاری کنند طبیعتا دولت اینده عراق می تواند تشکیل بشود.

از طرف دیگر در عراق شرایط ناامنی همچنان برپاست. و احتمال این امر وجود دارد که برخی از گروههای تروریستی به انجام عملیات های جدیدی را ممکن است در  برنامه داشته باشند تا اگر ایاد علاوی به نخست وزیری نرسد و یا گروه العراقیه سهم بیشتری را در دولت نداشته باشند از طریق عملیات های تروریستی فشاری را بر ائتلاف جدید عراق بیاورند .

به هر حال روزهای آینده روزهای مهمی برای مردم عراق خواهد بود و انتظار آن است که گروه های مختلف در مجلس عراق بتوانند همگرایی بیشتری با یکدیگر پیدا کنند. و بخصوص نظرات مرجعیت شیعه در عراق ، آیت الله العظمی سیستانی را بیشتر رعایت بکنند تا دولت ائتلافی فراگیری در عراق تشکیل بشود که موجب گسترش امنیت و ثبات در این کشور باشد.
 در تحلیل حسین علایی، چالشهای پیش روی ائتلاف شیعیان به چند دسته تقسیم می شود که میتوانید متن کامل یادداشت را در اینجا بخوانید.

کد خبر 60673

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =