اقداماتی که به نوعی دستاوردهای ملی به حساب میآید، اما این روزها به دستمایه حل اختلافات سیاسی بدل شدهاند.
در طول سالهای گذشته همکاری دولت و مجلس توانسته یکی از مهمترین بخشهای حملونقل ایران را دگرگون کند. صنعت حملونقل ریلی که عملکرد کشورهای توسعه یافته در حوزه آن نشان میدهد با توسعه کشور ساختاری همنوا دارد، در طول روزهای گذشته تبدیل به یکی از اصلیترین گزینهها برای ضربه زدن به بدنه دولت شده است.
این سیستم که تعداد کشتهشدگان آن در طول تمام سالهای گذشته حتی به تعداد کشتهشدگان در یک 24 ساعت در جادههای کشور نیز نمیرسد، در طول این روزها از سوی برخی رسانهها به یکی از ناایمنترین شیوههای حملونقل تعریف شده است.
موافقان استیضاح وزیر راه و شهرسازی که در طول روزهای گذشته بعضی از آنها این موضوع را به وسیلهای برای تصفیهحسابهای سیاسی خود بدل کردهاند، در ارائهی گزارش کمیسیون عمران نیز همین رویه را پی گرفتند، موضوعی که شکایت وزیر راه و شهرسازی را نیز برانگیخت.
آخوندی در نامهای که خطاب به رییس سازمان صداوسیما منتشر کرد با گلایه از آنچه سانسور بخشهایی از گزارش کمیسیون عمران مجلس خوانده اظهار کرده است که در صورت ارائه نظر تمام نمایندگان و بررسی تمام بخشهای این گزارش مشخص میشد که بسیاری از این ابهامها یا به شکل فعلی مطرح نبوده و یا لااقل دفاعیاتی از آن وجود دارد.
آمارها و گزارشهای رسمی شرکت راهآهن نشان میدهد عملکرد سیستم ATC در طول ماههای گذشته ضریب سلامت 99.77 درصدی را ثبت کرده است، با این وجود در گزارشهای صداوسیما اشاره به دو هزار بار خرابی این سیستم شده است، موضوعی که طبق آمارهای وزارت راه و شهرسازی از پایه دروغ است.
هرچند داغ حادثه تلخ برخورد دو قطار و کشته شدن نزدیک به 50 نفر از مسافران آنها موضوعی است که برای زمانی بسیار طولانی ادامهدار خواهد بود و تاکنون به استعفای مدیرعامل راهآهن و افزایش احتمال استیضاح وزیر راه و شهرسازی انجامیده، اما تبدیل شدن این امر به دستمایهای برای تصفیهحسابهای سیاسی موضوعی است که میتواند به اندازه این حادثه تلخ باشد.
استفاده از مرگ مسافران بیگناه این قطارها برای زیرسوال بردن سیستم حملونقلی که نزدیک به 100 سال روی آن تجربه و زحمت گذاشته شده، قطعا چالشهای بزرگتری به وجود میآورد که در آینده حملونقل کشور از آن ضربه خواهد خورد.
3535
نظر شما