آیین شصت و چهارمین سال درگذشت دکتر کریم ساعی، بنیانگذار علم جنگلبانی ایران، در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز؛ مهندس خداکرم جلالی معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، امروز شنبه 95/10/04 در مراسم شصت و چهارمین سال درگذشت دکتر کریم ساعی، بنیانگذار علم جنگلبانی ایران در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: امروز، روز بزرگی برای پاسداشت و گرامیداشت یاد و خاطره استاد ساعی، بنیانگذار رشته جنگلبانی و موسس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور است.
مهندس جلالی با اشاره به ساخت بوستان ساعی و کاشت درختان خیایان ولیعصر در تهران از ایشان؛ نه تنها بعنوان پدر علم جنگلبانی ایران بلکه بعنوان پدر فضای سبز شهری نام برد و افزود: برپایی این مراسم نقطه عطفی در حوزه منابع طبیعی کشور می باشد.
معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: قطعا در سیاستهای مربوط به جنگل، مرتع و منابع طبیعی با توجه به چالشهایی که با آنها روبرو هستیم از قبیل: تغییر اقلیم، گرمایش زمین، بیابانزائی، ریزگرد و ... بدلیل قرار گرفتن کشور در کمربند خشک و نیمه خشک، تغییرات بسیار محسوس است.
مهندس جلالی گفت: مدیریت جنگل به دلیل پیچیدگیهای زیادی که دارد ملزم به برنامه ریزیهای تعاملی حوزه منابع طبیعی می باشد و در این نوع مدیریت بایستی همه جوانب سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و معیشتی جوامع با توجه به روند توسعه پایدار منابع طبیعی در نظر گرفته شود. و این مسئله را نیز باید مدنظر قرار داد که با عنایت به گستردگیها و پیچیدگیها و متغیرهای زیاد در مسائل منابع طبیعی، نمی توان نسخه واحدی را برای یک پریود زمانی پیش بینی نمود، از ایروست که باید بدنبال مشارکت مردم رفت و با بکارگیری دانش بومی آنان به حل مسئله پرداخت.
مهندس جلالی با بیان محورهای راهبردی استراتژیک در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور به ترتیب: جامع نگری در حوزه‌های آبخیز، حفاظت از جنگلها و مراتع، مشارکت مردم و مهار عوامل ناپایدار منابع طبیعی تصریح نمود: در همه این محورها گامهای بزرگی برداشته شده و مید است با وحدت نظر به تعادل پایدار جنگل و مرتع برسیم.
وی مطرح نمود: در جامع نگری باید تمامی مسائل مربوط به حوزه و زیر حوزه های آبخیز در کنار مسائل مدیریتی با هماهنگی سایر دستگاهها و ارگانهای مربوطه به ریاست فرمانداران و دبیری ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانها سنجیده شوند تا تعادل و تعامل برقرار گردد. در حفاظت باید مردم محور باشیم و تجربه ثابت کرده است هرجا که مردم صادقانه و حقیقی ورود داشته اند موفق بوده ایم، بنابراین با سپردن محور حفاظت به مردم شاهد خواهیم بود که میزان تخریب، تصرف، تجاوز به عرصه های ملی، آتش سوزی و ... کاهش یافته است.
جلالی گفت: حضور مردم کلید اساسی برای موفقیت در طرح ها و پروژه ها می باشد. باید مردم را هماهنگ کرد و با مشارکت آنان با استفاده از دانش بومی موجود در جهت فرهنگسازی و ترویج حفاظت از منابع طبیعی گام برداشت. از ایرو خواهد بود که حتی در زمینه اشتغال و درآمدزایی روستائیان با محور اقتصاد سبز بدون وارد نمودن خسارت به طبیعت موفق خواهیم شد.
معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، مهندس جلالی با تاکید بر مهار عوامل ناپایداری در منابع طبیعی به اهمیت آبخیزداری، آبخوانداری، خشکسالی، مقابله با پدیده بیابانزائی و کانونهای گرد و غبار اشاره و از بین رفتن آبخوانها و فرونشست زمین را به عنوان مهمترین چالش زیست محیطی نام برد. و اظهار اميدواري كرد با عنایتی که دولت به مسائل طرح شده دارد با تخصیص اعتبارات کافی و بموقع، اساس مدیریت پایدار منابع طبیعی را فراهم آورد.

 

۴۸

کد خبر 615717

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =