صنعت بازیافت و فرصت های مغفول آن در ایران

با توجه به ارزش های اقتصادی و زیست محیطی زباله ها آنرا طلای کثیف می نامند. در کشور سویس حدود ٥٢٪‏ ، اتریش ٥٠٪‏ ، آلمان٤٨٪‏ ، هلند ٤٦٪‏ ، نروژ٤٠٪‏ ، سوئد٣٤٪‏ ، امریکا٣٢٪‏ و دانمارک ٣١٪‏ از زباله های تولید شده را بازیافت می کنند و مابقی آنرا نیز کمپوست و کود می کنند اما در ایران تنها ٥٪‏ از زباله ها بازیافت و مابقی معدوم می گردد. در دنیا روزانه ٥.٥ میلیون تن زباله تولید می شود که سهم ایران در هر روز حدود ٤٥ هزار تن است.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه خبری مدیریت شهری کرج : محسن راعی گفت: با توجه به ارزش هاي اقتصادي و زيست محيطي زباله ها آنرا طلاي كثيف مي نامند. در كشور سويس حدود ٥٢٪‏ ، اتريش ٥٠٪‏ ، آلمان٤٨٪‏ ، هلند ٤٦٪‏ ، نروژ٤٠٪‏ ، سوئد٣٤٪‏ ، امريكا٣٢٪‏ و دانمارك ٣١٪‏ از زباله هاي توليد شده را بازيافت مي كنند و مابقي آنرا نيز كمپوست و كود مي كنند اما در ايران تنها ٥٪‏ از زباله ها بازيافت و مابقي معدوم مي گردد. در دنيا روزانه ٥.٥ ميليون تن زباله توليد مي شود كه سهم ايران در هر روز حدود ٤٥ هزار تن است.

در چين حدود ٢٥ ميليون نَفَر شغلشان جمع آوري و تفكيك زباله براي بازيافت است. زباله هاي طلاي كثيفي اند كه بايد تنظيف شوند. چين و سوئد هر ساله زباله وارد مي كند، بطور مثال هزينه بازيافت يك تن آلومينيوم در حدود ٥٪‏ هزينه استحصال و توليد يك تن آلومينيوم است. ارزش اين صنعت در ژاپن نیز قريب به ٣٠٠ ميليارد دلار است.

روند فزاینده ضایعات مواد غذایی در خاورمیانه و ایران

سازمان فائو اعلام کرد که سالانه حداقل۱۰۰ هزار تن از انواع گوشت قرمز در ایران به شکل ضایعات از چرخه مصرف خارج می‌شود براساس برآوردهای این سازمان سالانه بیش از ۱,۳میلیارد تن که معادل تقریباً یک‌سوم از تولیدات مواد غذایی و محصولات کشاورزی تولیدی در جهان به شیوه‌های گوناگون در قالب ضایعات به هدر می‌رود.

براساس این گزارش حدود۴۵۰ میلیون تن معادل۳۰% غلات تولیدی، ۳۰۰ میلیون تن معادل ۴۵% تولیدات میوه و سبزیجات، ۵۰ میلیون تن معادل۲۰% گوشت، لبنیات و دانه‌های روغنی تولیدی و۲۰ میلیون تن برابر با ۳۵% ماهی تولیدشده در گوشه و کنار جهان عملاً دورریز شده و از چرخه مصرف خارج می‌شوند.بررسی ها نشان می دهد ضایعات گوشت گوسفند حدود ۵۰% است اما مرغ بیش از ۲۵% ضایعات دارد که این امر استقبال تولیدکنندگان را در این ارتباط نشان می دهد.

در ایران سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن انواع گوشت قرمز و مرغ به شکل ضایعات در فرآیند تولید تا مصرف (کشتار و نگهداری، فرآوری و بسته‌بندی، توزیع و عرضه و در نهایت مصرف) از چرخه ارزش خارج می‌شود تنها در منطقه شرق خاورمیانه سالانه بیش از ۵۰ میلیون تن مواد غذایی به شیوه‌های مختلف در فاصله برداشت تا مصرف به هدر می‌رود. این در حالی است که تولیدات غلات، میوه، سبزیجات، لبنیات، گوشت و ماهی در این منطقه حدود ۱۹۱ میلیون تن محاسبه شده است.

فائو بر این باور است که با رساندن عدد ۲۵% ضایعات مواد غذایی کنونی در شرق خاورمیانه به رقم قابل قبول10% بخش قابل توجهی از این میزان ضایعات یعنی بیش از ۲۷,۸ میلیون تن را می‌توان دوباره به چرخه مصرف بازگرداند. به همین دلیل صنعت بازیافت پسماند در جهان، صنعتی بسیار مهم ارزیابی می شود و می تواند منبع مهمی در ایجاد منابع پایدار برای شهرها شود.

46

کد خبر 615732

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار