۰ نفر
۲۲ فروردین ۱۳۸۸ - ۰۵:۳۵

شرایط نشان می‌دهد که سلیقه مخاطبان سینما در‌این سال‌ها به گونه‌ای تربیت شده است که صرفاً به آثار مفرح گرایش پیدا کند.

فروش روزانه متوسط 10 میلیون تومان برای فیلم بهرام بیضایی در نوروز سال 1388، در حالی که فیلم کارگردانی دیگر در همین روزها به فروش میلیاردی دست پیدا می‌کند و روزانه 250 میلیون تومان می‌فروشد، سؤالهای بسیاری را در ذهن تشکیل می‌دهد که بخش کمی‌از آن مربوط به نوع فیلم «وقتی همه خوابیم» بیضایی می‌شود. این شرایط نشان می‌دهد که سلیقه مخاطبان سینما در‌این سال‌ها به گونه‌ای تربیت شده که از آثاری همانند فیلم بیضایی فاصله گرفته و به سمت نوع دیگری از سینما و آثار صرفاً مفرح گرایش پیدا کند.

 رئیسیان: اکران نوروزی امسال یک پدیده بود
علیرضا رئیسیان، کارگردان، نیز مسئله را از ‌این منظر مورد بررسی قرار می‌دهد و درباره ذائقه تماشاگران‌این روزهای سینمای‌ایران می‌گوید: «‌وقتی مخاطبان حالت واکنشی پیدا می‌کنند و انتخابهای آنان از روی آگاهی نیست رسیدن به چنین شرایطی طبیعی است.» او با نگاهی به وضعیت سینما در‌این روزها می‌گوید: «‌در شرایط کنونی سینمای ما نه فروش خارج از قاعده "اخراجی‌ها2" اتفاقی دور از انتظار است نه فروش نه چندان رضایت بخش "وقتی همه خوابیم". اما قطعاً شرایط فعلی سینمای ما نیازمند یکی بررسی دقیق و تحلیلی است. گروهی باید مأموریت پیدا کنند تا دریابند که چه اتفاقی در جامعه ما رخ داده که مخاطبان در مقابل فیلم‌ها‌ اینگونه واکنش نشان می‌دهند.» این کارگردان اکران نوروزی امسال را یک پدیده ارزیابی می‌کند و درباره گرایش مخاطبان سینماها در سالهای اخیر می‌گوید: «‌به نظر می‌رسد در دو سه سال اخیر مقدمه‌چینی شد تا سینمای خنثی و باری به هر جهت بیش از سایر گونه‌های سینما جان بگیرد و رشد کند. در‌این میان می‌بینیم که فروش فیلم‌ها نیز اتفاقی خارج از آنچه که برای سینما طراحی شده نیست و نمی‌توان فروش کم یک فیلم را چندان به خود اثر مربوط دانست.»

مبحث دیگری که می‌توان در مورد فروش "وقتی همه خوابیم" مورد توجه قرار داد، خود اثر بهرام بیضایی است. "وقتی همه خوابیم" در مقایسه با دیگر ساخته‌های‌ این کارگردان، نمی‌تواند فیلمی‌بسیار مهم و یا ویژه به لحاظ موضوع و ساختار باشد اما به هر صورت اثری است با ویژگی کارهای بیضایی و همان مشخصه مؤلف بودن کارگردان. اما نکته‌ای که در‌این میان مورد توجه قرار می‌گیرد، رفتن سراغ فضای فیلم در فیلم است. بیان پشت صحنه سینما در فیلم‌ها اغلب چندان مورد توجه تماشاگران نبوده است و برخی فروش نه چندان مناسب "وقتی همه خوابیم" را به‌این مسئله مرتبط می‌دانند.

 مؤتمن: مقایسه میزان فروش فیلم‌ها نادرست است
فرزاد موتمن، درباره فضای فیلم بهرام بیضایی و بیان پشت صحنه سینما در‌این اثر می‌گوید: «‌من به عنوان کسی که درگیر سینمای‌ایران هستم و هر دو فیلم «سوپراستار» به کارگردانی بهرام بیضایی و «وقتی همه خوابیم» را دیده‌ام معتقدم هر دوی‌این فیلم‌ها تصویری ملموس از سینمای ما ارائه نکرده‌اند.» او هر دو فیلم را دارای فضای تخیلی می‌داند و می‌گوید: «‌این دو فیلم فضایی تخیلی از سینمای‌ایران تصویر کرده‌اند که ما در پشت صحنه سینما با آن مواجه نیستیم. بهرام بیضایی در "وقتی همه خوابیم" حرف خوبی برای گفتن داشته اما لحن اجرایی غلو شده آن که در دیالوگ‌ها و میزانسن‌ها قابل مشاهده است، باعث می‌شود مخاطب با فضا احساس نزدیکی نکند.»

موتمن با اشاره به میزان فروش دیگر فیلمهای بیضایی می‌گوید: «‌اگر به فروش دیگر کارهای بهرام بیضایی نگاه کنیم متوجه می‌شویم که غیر از "سگ‌کشی" دیگر فیلمهای او فروش چندان زیادی نداشته‌اند. بر‌این اساس فروش "وقتی همه خوابیم" نیز چندان خارج از قاعده و انتظارات نیست. بعید می‌دانم خود بهرام بیضایی نیز "وقتی همه خوابیم" را به عنوان فیمی‌پرفروش ساخته باشد.» این کارگردان مقایسه فروش فیلم بهرام بیضایی را با فیلم مسعود ده‌نمکی نادرست دانست و گفت: «"اخراجی‌ها" گرد و خاکی است حاصل از موج و طوفانی که دو سه سالی سینمای‌ایران را درگیر خود کرده است. در وضعیت کنونی جامعه خیلی طبیعی است که مخاطب به سمت "اخراجی‌ها" گرایش پیدا کند و در‌این میان مقایسه میان "اخراجی‌ها" و "وقتی همه خوابیم" نادرست است.»

 شایسته: فروش اخراجی‌ها به 12 میلیارد خواهد رسید
فروش متوسط فیلمی مانند «وقتی همه خوابیم» و رکوردشکنی «اخراجی‌ها2» بیانگر آن است که حضور یک فیلم کمدی در اکران نوروزی، می‌تواند فروش میلیاردی را تضمین کند.

در اظهارنظری مرتضی شایسته که مسئولیت پخش اخراجی‌ها2 را بر عهده دارد، ابراز امیدواری کرد: چنانچه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در امر نظارت و مراقبت از فیلم‌ اخراجی‌های 2 ما را یاری کند، فروش این فیلم به بیش از 12 میلیارد تومان خواهد رسید.

 تهمینه میلانی: از استقبالی که شده، راضی‌ام
«سوپراستار» تهمینه میلانی که از 28 اسفند در گروه سینما آزادی اکران شده، پس از 17 روز نمایش در 24 سینما 304 میلیون تومان فروخت. تهمینه میلانی کارگردان فیلم «سوپراستار» با اشاره به استقبال از این فیلم گفت: با وجود بیلبوردهای تبلیغاتی فیلم که به دلیل تعطیلات ابتدایی سال نصب نشده بود اما فیلم تاکنون فروش خوبی داشته است و از اینکه تماشاگران سینما به داستان و فیلم خوب اهمیت می‌دهند، خوشحالم. وی در مورد استقبال مردم از فیلم‌های نوروزی و فروش 260 میلیون تومانی فیلم گفت: امیدوارم این روند استقبال و فروش خوب تمامی فیلم‌ها در طول سال نیز ادامه یابد.

 درخشنده: انتظار استقبال بیشتری داشتم
همچنین فیلم «بیست» آخرین ساخته عبدالرضا کاهانی به تهیه‌کنندگی پوران درخشنده که در گروه سینما عصر جدید اکران شد، توانست پس از 17 روز نمایش در 19 سینما 152 میلیون تومان فروش کند.

پوران درخشنده معتقد است بخشی از فروش خوب فیلم‌های نوروزی مرهون حمایت پررنگ تلویزیون‌ از فیلم‌هاست. تهیه‌کننده فیلم «بیست» چندی پیش درباره فروش این فیلم گفت: خوشبختانه فیلم فروش خوبی دارد و مخاطب خود را پیدا کرده اما من انتظار استقبال بیشتر از این را داشتم. وی ضمن اشاره به خروج سینما آفریقا از گروه نمایش فیلم گفت: احساس می‌شود قصد دارند همه سینماها را در اختیار یک فیلم قرار دهند. تهیه‌کننده فیلم سینمایی «بیست» اکران فیلم‌های متنوع در نوروز امسال را پاسخگوی سلیقه‌ها و نیازهای مختلف و رقابت‌ آنها را نشانه پویایی و سرزندگی سینمای ایران دانست.

کد خبر 6263

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهتاج IR ۰۶:۰۶ - ۱۳۸۸/۰۲/۰۲
    0 0
    سينماي تفريحي باز بهتر از سينماي ضدفرهنگ(سياسيه)!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین