ایسنا نوشت: دبیر شبکه ملی تحقیقات سرطان ضمن اشاره به نگرانی مردم از تاثیر پارازیت‌ها در افزایش ابتلا به سرطان اظهار کرد: شواهد ما بسیار کم و محدود است و هنوز در مرحله‌ای نیستیم که به صورت قطعی در باره آن صحبت کنیم.

دکتر کاظم زنده‌دل در خصوص برخی اظهارات درباره تاثیر پارازیت‌ها بر افزایش ابتلا به سرطان در کشور گفت: شواهد ما بسیار کم و محدود است و هنوز در مرحله‌ای نیستیم که به صورت قطعی درباره آن صحبت کنیم. بر اساس شواهد منتشر شده، سرطان‌زایی پارازیت‌ها اثبات شده است ولی اینکه مردم به میزانی در مواجهه با آن قرار گرفته باشند که به آن مبتلا شوند هنوز بررسی نشده است.

وی افزود: انجام این تحقیقات بسیار سخت است؛ چرا که مردم علاوه بر پارازیت در معرض آلودگی و عوامل خطر دیگر نیز هستند. همچنین نیاز به سرمایه‌گذاری زیادی برای اثبات آن وجود دارد. علاوه بر پارازیت‌ها نور خورشید هم به عنوان یک پرتو موثر در سرطان پوست نقش دارد. پرتوهای رادیوتراپی و سی تی اسکن نیز می‌تواند در صورت افزایش بیش از حد در ابتلا به سرطان موثر باشد.

وی در ادامه در خصوص اقدامات وزارت بهداشت برای غربالگری و پیشگیری از ابتلا به سرطان گفت: در حال حاضر برنامه ایراپن در چهار شهر کشور برای غربال سه سرطان دهانه رحم، روده بزرگ و پستان انجام می‌شود. اما در عین حال علاوه بر غربالگری، آگاه بودن مردم از علائم سرطان، در پیشگیری موثر است. چندین برنامه برای بررسی وضعیت سرطان در حال اجرا است. در کنگره بین‌المللی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان، گزارش‌هایی از آمار ابتلا در چند استان کشور ارائه می‌شود.

دبیر شبکه ملی تحقیقات سرطان با بیان اینکه در حال حاضر دانش مردم درباره مسائل بهداشتی افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: با توجه به حجم کاری که باید در حوزه تحقیقات سرطان انجام شود، ولی بودجه‌های بسیار محدودی به آن اختصاص داده می‌شود. برای تقویت دانش و تولید شواهد نیاز به افزایش این بودجه‌ها داریم. در عین حال بخش خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه می‌توانند کمک زیادی انجام دهند.

وی ادامه داد: یکی از بخش‌های تشخیص زودهنگام شناسایی بیمار پیش از بروز علائم است. این اقدام با انجام تست پاپ اسمیر و ماموگرافی برای زنان و همچنین آزمایش مدفوع برای بررسی ابتلا به روده بزرگ انجام می‌شود. این تست‌ها بیشتر برای افراد بالای 50 سال و کسانی که چندین مورد ابتلا به سرطان در خانواده داشته‌اند و همچنین تست دهانه رحم برای زنان بالای 30 سال توصیه می‌شود. شناخت به موقع علائم ابتلا به سرطان نیز دومین بخش از تشخیص زودهنگام این بیماری است.

۴۷۴۷

کد خبر 628729

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۶
    4 0
    اصولا در کشور ما شواهد در مورد همه چیز کمه. از جمله شواهد ناامن بودن ساختمان‌هایی چون پلاسکو. زمانیکه اتفاقی که نباید بیفته می‌افته تازه می‌زنیم تو سر خودمون که چرا قبلا فکرش رو نکردیم. زمانیکه سونامی سرطان در کشور به راه بیفته اونوقت هست که متوجه تاثیرات مخرب پارازیت خواهیم شد. فعلا با خیال راحت تکذیب کنید. بعدا یه فکری در موردش می‌کنیم. بازی کی‌بود کی‌بود من نبودم رو واسه اون مواقع اختراع کردن دیگه.
  • هادی برزگر A1 ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۶
    2 0
    یعنی باید یقین کامل حاصل بشه که مردم سرطان میگیرن تا پارازیت ها جمع بشه؟ هنوز شواهد کمی هست؟ یعنی احتمالا مردم سرطان میگیرن؟
  • بی نام RO ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۶
    3 0
    حتی اگر احتمالش یک درصد هم باشه باید پارازیت متوقف بشه
  • بی نام RO ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۶
    3 0
    حتی اگر احتمالش کم باشه باید جلوش گرفته بشه چون هم از لحاظ شرعی و هم اخلاقی محکومه
  • بی نام A1 ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۶
    2 0
    وقتی جمعیت زیادی مبتلا شدند و شواهد زیادی داشتید هم دیگر آب از سر همه گذشته است. هر عاقلی می داند که دفع خطر احتمالی واجب است.
  • بی نام A1 ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۶
    2 0
    بقیه کشورها اول ثابت میکنن چیزی بی ضرره بعد استفاده میکنن ولی اینجا تا با شواهد کافی همه متخصصان روی سرطان زا بودن چیزی اجماع نکنن و کتبا ننویسن و امضا نکنن و توی مجامع علمی دنیا هم ثابتش نکنن اشکالی نداره استفاده بشه.
  • بدون نام ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۶
    1 0
    شما ميخواي بفهمي پارازيت ضرر داره يا نه لازم نيست بودجه مملكت رو خرج كني تا بفهمي . لطفا جلوي فرسنده در فاصله يك متريش وايستا بعد يك ربع خودت مترجه ميشي تبديل به جوجه شده يا نه بعدشم اصلا چرا پارازيت بفرستيد كه بخواي بفهمي سرطان زا هست يا نه صورت مسله پاك كردن توي اين مملكت خيلي راحت شده
  • محمدرضا IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۶
    2 0
    خجالت داره واقعا با جون مردم بازی کردن
  • بی نام A1 ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۶
    1 0
    بابا یکی به این اقایون حالی کنه تکنولوژیی که شما با پارازیت مختلش می کردن چند ساله از رده خارج شده

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین