۰ نفر
۱۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۳
آیا آمریکا به دور خود دیوار می‌کشد؟

ترامپ در حالی قانون تحریم صدور ویزا را صادر کرده است که به نظر می رسد چشم انداز خاصی از عواقب و آسیبهای این دستور ندارد.


محمد اکبری:

در حالی که اعمال تحریم صدور ویزا برای ایرانیان و شش کشور دیگر تعجب و شگفتی ناظران بین المللی حتی خوش بین ترین آنها به ترامپ را برانگیخته اما بسیاری از شهروندان ایرانی در جای جای دنیا و داخل کشور می خواهند بدانند چه رویه ای در پیش گرفته خواهد شد؟ آیا بجز افرادی که قصد بازدید از امریکا را داشتند، کسانی که گرین کارت دارند یا همسری امریکایی برگزیده اند و یا کسانی که شغلی چندین ساله در آنجا داشته اند هم با خروج از امریکا از ورود دوباره به آن منع خواهند شد؟

جواب این سوالات در حال حاضر، دو روز بعد از صدور این فرمان حکومتی مثبت است. هر کسی که دو تابعیتی باشد و تابعیت ایران یا یکی از این کشورهای سوریه، عراق، یمن، لیبی، سودان، سومالی را داشته باشد از ورود به امریکا منع می شود و از فرودگاه مبدا از سوار شدن به هواپیما جلوگیری می شود و یا در فرودگاه مقصد که خاک امریکا باشد بازگردانده خواهد شد.


اینکه آیا این روال ادامه خواهد داشت یا نه، باید دو هفته ای از این موضوع بگذرد تا ساز و کار رفتار امریکا با این موضوع مشخص شود. در حال حاضر حتی اعزام گروههای ورزشی یا هنری نیز به آمریکا تعلیق شده است تا مشخص شود این روال به چه شکلی ادامه پیدا می کند.


نکته جالب این موضوع این است که امریکا با این فرمان دیواری را به دور خود می کشد که اگر دیگران نمی توانند به درون آن بروند بلکه خود امریکایی ها هم از آن نمی توانند خارج شوند.

هر چند این موضوع برای شهروندان دو تابعیتی 7 کشور اعلام شده است ولی نفس فرمان نوعی فرمان نژادپرستانه است که به نوعی به همه آنها که حتی از اروپا و کشورهای دیگر به آنجا آمده اند گوشزد می کند که شما خارجی و مهاجر هستید. از طرفی گفته شده است به تعداد این کشورها افزوده خواهد شد.


هر چند کارشناسان ابراز نگرانی نسبت به سیاستهای ترامپ را تایید می کنند، اما هنوز مشخص نیست که گرایش واقعی ترامپ به چه سوئی است. شاید خوش خیالانه می توان گفت این احکام حکومتی وی برای ارضاء تمایلات کسانی است که گرفتار ایران-اسلام هراسی هستند. آیا امریکایی ها و ترامپ احساس ترس و تحقیر از سوی حکومتهای این 7 کشور می کنند؟

آیا اقدامات تحریک آمیزی از سوی این 7 کشور وجود داشته است که جامعه آمریکا مایل است واکنش قدرتمندتری از سوی خود نسبت به گردنکشان بدهد. عصبانیت آمریکائیان نسبت به کشورهای مورد نظر از جمله ایران به حدی است که در منطقه جهان وطنی واشنگتن، تابلوئی که در اول یکی از خیابانهای بزرگ گیترزبرگ (به نام شیدی گرو) با عنوان "بچه های ایران" زده بودند را برداشتند. از این رو این حرکت را در یک فضای تبلیغاتی و هیجانی می توان دید که مطالعه خاصی روی آن وجود ندارد.


باید در نظر گرفت که این رفتارها، حرکاتی خام و ناپخته است. اگر با نوعی آسیب شناسی به حادثه 11 سپتامبر نگاه شود می توان به دلیل ناپختگی چنین تصمیماتی پی برد. گفته می شود پس از حادثه 11 سپتامبر گزارشی آماده شد که در آن آمده بود ریشه حادثه 11 سپتامبر به علت رفتارهای نابجا و حمایتهای بی دلیل و کورکورانه امریکا از رژیمی مانند اسرائیل است که باعث تحقیر تاریخی مسلمانان شده است. از این رو با دیوار کشیدن به دور کشور نمی توان جلو نا امنی و تروریسم را گرفت. کسی که قصد نا امنی داشته باشد با روشهای مختلفی می تواند وارد آن کشور شود. چنانچه شهروندان عربستانی عامل حادثه 11 سپتامبر با وجود تدابیر شدید امنیتی و جاسوسی امریکا توانستند چند هواپیما را بربایند و کار خود را پیش ببرند. در حالی که امریکا با ادعای داشتن سیستمهای قدرتمند جاسوسی و ارتباطی نتوانستند جلوی آنرا بگیرند.


از این رو جلوگیری از ورود شهروندان 7 کشوری که آنها حتی به یک نفر از شهروندان امریکایی آسیب نزده اند در قالب یک تصمیم هیجانی و بی مورد قابل تفسیر است. تصمیم جدید امریکا از سوی شهروندان امریکایی، توسط چهره های شاخص، هنرمندان و سیاستمدارن هم محکوم شده و راهپیمایی ها و تحسن هایی که از روزهای قبل از سوگند ترامپ شروع شده بود، ادامه دارد. گویی مردم امریکا بیش از هر کس دیگری درک می کنند چه کسی را به ریاست جمهوری امریکا برگزیده اند. در این شرایط شاید می توان گفت ‏خبر خوب این است که یک سیاستمداری سر کار آمده است که از روزهای اول شروع بکار به وعده هایش عمل می کند، و خبر بد اینکه آن فرد دونالد ترامپ است!


49312

کد خبر 630017

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =