شاپور رستمي در مراسم آغاز عمليات اجرايي ساخت اولين دهكده متمركز گردشگري و صنايع دستي كشور گفت: ضروري است براي توسعه گردشگري بخش دولتي كوشاتر شود تا بتوان از تمامي ظرفيت ها استفاده كرد از سويي هم بخش خصوصي مشاركت جديتري در اجراي پروژهها داشته باشد.وي اضافه كرد: چنانچه اين دو بخش به وظايف خود عمل كنند قطعاً مسائل و مشكلات كه در استان وجود دارد حل خواهد شد و توسعه محقق مي شود. رستمي به تعدد و تنوع آثار تاريخي، طبيعي، مذهبي و گردشگري موجود اين استان اشاره كرد و افزود: بهره بردن از اين جاذبه ها يك فرصت است و بايد هرچه سريعتر اين پتانسيل هاي بالقوه در استان بالفعل شوند. اين موضوع تنها با همكاري و فعاليت بخش خصوصي و دولتي ميسر خواهد شد چرا كه در اكثر كشورهاي توسعه يافته اين بخشهاي خصوصي هستند كه سرمايه گذاري مي كنند. معاون گردشگري و امور زائرين استانداری فارس در ادامه با اشاره به اين كه 12 و نیم درصد جمعيت عشايري ايران در اين استان است، گفت: عشاير فارس داراي فرهنگ متفاوتي هستند و از اين رو براي معرفي اين جمعيت و توسعه گردشگري روستايي و عشايري نخستین اكو موزه عشاير ايران در شهرستان فيروزآباد ساخته خواهد شد.رستمي در ادامه با اشاره به اين كه 70 درصد از جمعیت فعال در حوزه صنايع دستي، زنان هستند گفت: بايد محصولات و توليدات دست ساز هنرمندان استان به درستي معرفي شود و بي شك نيازمند يك دهكده و شهركي براي عرضه اين هنرها بودیم كه خوشبختانه با حمايت بخش خصوصي مسير شد. وي اضافه كرد: يكي از اهداف بلندمدت براي توسعه و رونق صنايع دستي استان ساخت شهرکی به وسعت 30 هكتار و در مسير شيراز به تخت جمشيد يا پاسارگاد است كه با توجه به شرايط موجود و زمان بر بودن اين پروژه و امكانات اوليه اي كه در مسير گردشگري دروازه ملل تا دروازه قرآن وجود داشت عمليات اجرايي اين دهكده آغاز شد.به گفته وي، يكي از مشكلات موجود در بخش صنايع دستي پيدا كردن بازار فروش است كه براي اين مهم راهكارهاي مختلفي بايد مدنظر قرار گيرد تا توليدات استان در تمامي كشورها جايگاه داشته باشد.
صادرات صنايع دستي فارس 2برابر شد
بنابراين گزارش مصيب اميري، مديركل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري فارس نيز طي سخناني به صادرات محصولات صنايع دستي استان اشاره كرد وگفت: طبق آمارهاي ارايه شده طي 9ماهه سال گذشته صادرات صنايع دستي استان فارس به 2ميليارد و 100 ميليون دلار رسيد كه اين رقم امسال 4ميليارد و 100 ميليون دلار شده است.به گفته اميري صادرات انواع محصولات صنايع دستي و هنرهاي سنتي فارس در سال جاري 2 برابر شده است و در واقع اين آمار از گمرك شيراز اخذ شده درحالي كه محصولات دست ساز هنرمندان فارس از استان هاي ديگر نيز به خارج از كشور صادر ميگردد.مديركل ميراث فرهنگي فارس با بيان اينكه در اين استان 200هزار هنرمند صنايع دستي فعال وجود دارد، افزود: اميد است با راه اندازي اين دهكده شاهد رشد، توسعه آموزش و ترويج صنايع دستي استان باشيم.
وي همچنين اضافه كرد: انتظار داريم در اين دهكده صنايع دستي انواع هنرهاي سنتي و صنايع دستي فارس عرضه و به گردشگران معرفي شود.
افزايش 34درصدي حضور گردشگران خارجي در فارس
اميري در بخش ديگري از سخنانش به افزايش حضور و اقامت گردشگران خارجي و داخلي در استان اشاره كرد و گفت: بنابر آمارهاي موجود طي 3سال اخير حضور گردشگران خارجي در فارس با افزايش 221 درصدي همراه بوده است. اميري همچنين افزود: طي 9ماهه اخير نيز حضور گردشگران خارجي در استان فارس 34درصد افزايش داشته است.بنابراين گزارش، در اين مراسم كوشا بخشدار زرقان به وجود جاذبه هاي طبيعي و تاريخي اين بخش اشاره و بر لزوم توسعه گردشگري منطقه تاكيد كرد.
در ادامه اين مراسم حميد ذوالانوار سرمايه گذار پروژه نيز طي سخناني با بيان اينكه در فاز نخست بيش از 9 ميليارد و 600ميليون تومان در اين پروژه هزينه ميشود گفت: حجم سرمايه گذاري در اين پروژه به بيش از 14ميليارد و 600 ميليون تومان مي رسد. به گفته وي نخستين دهكده متمركز گردشگري و صنايع دستي كشور در زميني به مساحت 16هزار مترمربع و زيربناي 6هزار مترمربع در مسير گردشگري تخت جمشيد به شيراز ساخته مي شود.وي اهداف احداث اين دهكده را افزايش كمي و كيفي محصولات صنايع دستي و عرضه آن به گردشگران همچنين توسعه و افزايش فروش محصولات دانست.
46
نظر شما