یاسر فاتحی: با دیدار روز گذشته اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران با آیتالله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، زمینههای معرفی کاندیدای ریاست جمهوری این حزب فراهم شد چرا که هاشمی در این دیدار بر پیروی اعضای حزب از تصمیم جمعی تأکید کرد و خاطر نشان ساخت که در مقاطع مهم سیاسی باید آنچه که به عنوان مصالح و منافع کشور توسط اکثریت پذیرفته میشود، ملاک عمل سایر اعضای حزب قرار گیرد.
سخنان روز گذشته هاشمی رفسنجانی حاکی از چند رایی در این حزب است که گفته است: «هر جمع و تشکلی که مبنای فعالیتهای سیاسی و اجتماعی خود را در قالب حزب تعریف میکند باید علاوه بر پایبندی به قانون اساسی، براساس خرد و تصمیمگیریهای جمعی عمل کند و آنچه که به عنوان مصالح و منافع کشور به ویژه در مقاطع مهم سیاسی، اجتماعی توسط اکثریت پذیرفته میشود، ملاک عمل و نصبالعین سایر اعضا قرار گیرد.»
گفت و گوی خبر با محمد هاشمی یکی از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران پس از پایان این جلسه انجام شد، گفت و گویی که هاشمی نظرات مطرح شدهاش درباره موسوی را توضیح داد و البته به طور تلویحی به جمعبندی نرسیدن تشکل متبوعش در شرایط فعلی اذعان کرد.
روز شنبه در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا میرحسین موسوی را فاقد ظرفیت لازم برای اجماع اصلاحطلبان دانستید. با چه استدلالی چنین نظری را مطرح کردید؟
این خبر نادرست است! خبرنگار از من به صورت مقایسهای بین موسوی و خاتمی پرسیدکه من گفتم در مقایسه با آقای موسوی، آقای خاتمی ظرفیت بالاتری داشت. به همین دلیل حساسیت جناح راست روی خاتمی بیشتر از موسوی است که این دو واقیعت موجود است.
شما به گزینههای دیگری در میان اصلاحطلبان اشاره داشتید، فکر میکنید چه گزینههایی به غیر موسوی توانایی جذب اجماع اصلاحطلبان را دارند؟
شما به ابهاماتی در برنامههای و فعالیتهای آینده موسوی اشاره داشتید. چه ابهاماتی در برنامهها و فعالیتهای موسوی میبینید؟
با توجه به اینکه غلامحسین کرباسچی به عنوان دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی به ستاد کروبی پیوسته است و برخی دیگر از اعضای شورای مرکزی به ستاد میرحسین موسوی رفت و آمد دارند، بالاخره موضع حزب کارگزاران در خصوص انتخابات چه خواهد بود؟
اکثر احزاب اصلاحطلب موضع خود در خصوص انتخابات ریاست جمهوری و حمایت از کاندیداهای مورد نظر را اعلام کردند. دلیل تأخیر اعلان موضع کارگزاران چیست؟
این تأخیر نشانه تشتت آرا در بین اعضای شورای مرکزی حزب و انشعاب در کارگزاران سازندگی تفسیر میشود. . .
آیا این تأخیر به علت طرح گزینههای جدید در شورای مرکزی حزب و انتظار تا اعلام کاندیداتوری وی بود؟
گفته میشود موضع کارگزاران حمایت از کاندیداتوری حسن روحانی است. . .
پس دلیل این پراکندگی در کارگزاران چیست؟
وقتی موسوی اعلام کاندیداتوری کرد از اعضای شورای مرکزی حزب چند نفری را دعوت کردند که این دعوت به صورت شخصی بود نه حزبی. که این افراد در شورای مرکزی این دعوت را مطرح کردند و سایر اعضا موافقت کردند. بنابراین حضور اعضای حزب در ستادهای مختلف به اعتبار شخصیت حزبیشان نیست بلکه به اعتبار شخصیت حقیقی خودشان است و اصلاً موضع حزبی کارگزاران مطرح نیست. هنوز از کارگزاران به صورت حقوقی دعوتی از سوی نامزدها نشده است. بنابراین این به مفهوم هیچ انشعاب و تشتتی نیست و تنها تمایلات شخصی اعضا و دعوت نامزدها از افراد خاص است. در مورد وضعیت موجود نیز با توجه به اینکه تقریباً آرایش نیروهای سیاسی و حضور نامزدهای دیگر در حال روشن شدن است و اگرچه هنوز هم ابهام وجود دارد ولی حزب کارگزاران سازندگی به زودی موضع خود را اعلام میکند.
با توجه به وضعیت موجود کارگزاران به عقیده شما چه رویهای باید از سوی حزب در نظر گرفته شود تا در مقاطع بعدی شاهد چنین شکاف حزبی در کارگزاران نباشیم؟
ارزیابیتان راجع به اظهارات رئیس ستاد انتخابات کشور مبنی بر اینکه "اگر از دولت نهم حمایت نکنم به او خیانت کرده ام"، چیست؟
نظر شما