افزايش احتمال شيوع شپش در فصول پاييز و زمستان هر ساله والدين را با نگراني هاي بسياري رو به رو مي كند و با توجه به اين كه كودكان سنين دبستاني در معرض اين بيماري قرار دارند، احتمال انتقال آن از يك دانش آموز به دانش آموز ديگر نيز بالا مي رود بنابراين توجه والدين به معاينه و بررسي كودكان تنها از طريق شانه زدن مكرر سر او مي تواند تشخيص سريع را امكان پذير كند.
والدين بايد حداقل روزي يك بار شانه زدن موي كودكان را انجام دهند و هنگام برخورد با گره در موي كودكان به ويژه در مقطع دبستان نسبت به احتمال وجود تخم شپش مشكوك شوند.
بر اساس منابع آگاه وجود شپش در برخي مهد كودك هاي شيراز امسال نگراني هايي را به ويژه در فصل پاييز در بين والدين ايجاد كرده بود كه البته در حال حاضر كنترل شده است.
طبق گزارش ها و تاريخچه موجود بيماري شپش در ايالات متحده آمريكا در سال 1997 شايع ترين بيماري قابل انتقال در دوره ابتدايي پس از سرماخوردگي بوده و اين بيماري در حال حاضر در كشورهاي اروپاي شرقي شايع است. درهمين ارتباط و به منظور آگاه سازي بيشتر، مدير گروه بيماري هاي واگير دانشگاه علوم پزشكي شيراز از برگزاري همايش كشوري «شپش و گال» 25 و 26 بهمن ماه در شيراز خبر داد.
دكتر حسين فرامرزي در گفت و گو با خبرنگار «خبرجنوب» گفت: با توجه به مشاهده بروز شپش و گال در كشور و پتانسيل هاي دانشگاه علوم پزشكي شيراز در شناسايي و تشخيص به موقع، اين گردهمايي با حضور اساتيد فعال و توسط واحد بيماري هاي واگير هفته آينده در شيراز برگزار مي شود و به بررسي راهكارهاي كنترل بيماري هاي ياد شده مي پردازد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز ادامه داد: بررسي نظام مراقبت وزارت بهداشت در كنترل و پيشگيري شپش و گال، ارايه جديد ترين راهكارهاي تشخيص و درمان اين بيماري ها و بازبيني آن ها، بررسي روش هاي درماني موجود، اهميت شناسايي سريع و به موقع بيماران و تعاملات برون بخشي با سازمان هاي خارج از حوزه بهداشت از جمله آموزش و پرورش براي شناسايي دانش آموزان مبتلا از محورهاي اصلي همايش كشوري شپش و گال است.
دكتر فرامرزي عنوان كرد: بيماري شپش در كشور و استان بيشتر در بين كودكان دبستاني مشاهده مي شود و تاكنون با هماهنگي دانشگاه علوم پزشكي شيراز و آموزش و پرورش استان موارد قابل توجهي از اين دانش آموزان شناسايي و تحت درمان قرار گرفته اند.
مديرگروه بيماري هاي واگير دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: شناسايي به موقع افراد مبتلا و پيشگيري از انتقال شپش اهميت به سزايي دارد و افراد با رعايت بهداشت فردي نيز مي توانند از اين بيماري كه بيشتر در سر مشاهده مي شود پيشگيري كنند. اين متخصص بيماري هاي عفوني افزود: دانشگاه علوم پزشكي شيراز ملزومات درمان بيماران احتمالي مبتلا به شپش را پيش بيني كرده و در اختيار دارد و شامپوهاي مربوط به درمان آن را به صورت رايگان توسط حوزه بهداشت در اختيار دارد و در اين خصوص هيچ مشكلي وجود ندارد.
دكتر فرامرزي يادآور شد: بروز شپش در فصول پاييز و زمستان شيوع بيشتري دارد و رعايت بهداشت و شانه زدن مكرر موها در كودكان توسط والدين يكي از راه هاي شناسايي اين بيماري به ويژه در بين سنين دبستاني است.
وي كم توجهي والدين را يكي از دلايل شيوع اين بيماري دانست و گفت: مراقبت والدين در اين خصوص اهميت به سزايي دارد و در صورت گره خوردگي مو هنگام شانه زدن بايد به احتمال وجود شپش شك كرد و به دنبال تخم آن كه معمولاً به ساقه مو مي چسبد گشت.
دكتر فرامرزي افزود: درصورت مشاهده شپش حتي اطرافيان با استفاده از شامپوي اختصاصي تحت درمان قرار مي گيرند و مشاهده بيشتر آن در بين دانش آموزان به احتمال انتقال بيماري از خانه به مدرسه و بالعكس مربوط مي شود.
اين مسئول دانشگاه علوم پزشكي شيراز يادآور شد: بيشترين تبعات بيماري شپش مسائل روحي رواني مرتبط با آن مي باشد، اگرچه برخي از عوامل ميكروبي نيز به واسطه وجود شپش در بدن، ممكن است انتقال يابد.
وي در خصوص بيماري «گال» نيز گفت: اين مشكل معمولاً به بروز ضايعات پوستي با خارش بين انگشتان دست و پا منجر مي شود و يكي از راه هاي كنترل آن درمان سريع و به موقع است.
46
نظر شما