«خبرجنوب» نوشت: مراکز کشتار غیر مجاز مرغ و فروش مرغ زنده یکی از موضوعاتی است که سلامت مردم کازرون را تهدید می‎کند. این مسأله بارها از سوی مسئولان مطرح شده و با وجود برخی اقدامات برای برخورد با این معضل همچنان برخی از فروشندگان به این فعالیت ادامه می‎دهند.

یکی از عوامل اصرار بر ادامه غیر قانونی این شغل آمار بالای بیکاری در شهرستان کازرون است. چه بسا مشاهده می‎شود که در بین این فروشندگان افرادی با تحصیلات دانشگاهی وجود دارند که فقط و فقط به خاطر امرار معاش خانواده به این کار روی آورده‎اند و با اجاره یک باب مغازه یا به صورت دوره‎گردی با خودروهای وانت به این کار می‎پردازند.
منصور بستانیان، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان فارس از ضرورت اجرای قانون مقابله با عرضه مرغ زنده و کشتار غیر مجاز سخن گفت و بیان کرد: شهرستان کازرون از معدود شهرهای استان است که در آن مرغ به صورت زنده عرضه می‎شود. برای کاهش خطرات ناشی از بیماریهای احتمالی که توسط مرغ زنده منتقل میشود، بر اساس قوانین موجود با عرضهکنندگان مرغ زنده و کشتارکنندگان غیرمجاز به طور جدی برخورد می‎شود.
وی اظهار داشت: با توجه به گسترش بیماری‎های مشترک انسان و طیور برای مقابله با عرضه غیرمجاز مرغ زنده اطلاعرسانی از طریق صداوسیما شروع شده و علاوه بر آن در محلهایی که اقدام به عرضه مرغ زنده میشود به افراد اخطار دادهایم برای حفاظت از سلامت مردم و کاهش مخاطرات بهداشتی مغازه عرضهکنندگان مرغ زنده پلمب و وسایل کار آن ها مصادره می‎شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی فارس گفت: برای اجرای کامل و دائم طرح برخورد با فروشندگان غیرمجاز مرغ زنده اکیپهایی تشکیل دادهایم که دائم گشت‎زنی می‎کنند و با شناسایی مراکز غیرمجاز نسبت به برخورد با این افراد اقدام می‎شود.
بستانیان از مردم کازرون خواست برای حفظ سلامت خود از خرید مرغ زنده پرهیز کنند و افزود: آلودگی و بار میکروبی مرغهایی که توسط عرضه‎کنندگان مرغ زنده ذبح میشود، چندین برابر میکروبی است که احتمال دارد در کشتارگاهها باشد.
به گفته وی، در مراکز غیرمجاز زنده فروش ضمن آن که مرغ در یک محیط غیربهداشتی و سرشار از میکروب نگهداری و عمل ذبح نیز توسط وسایل غیربهداشتی انجام می‎گیرد، برای کندن پرهای مرغ آن را در منبع آبی قرار می‎دهند که ممکن است مدت‎های طولانی تعداد زیادی مرغ را در آن بیاندازند، ضمن آن که وسایل پرکنی نیز هرگز شسته و ضدعفونی نمیشوند.
وی تأکید کرد: در کشتارگاههای صنعتی با مجوز دامپزشکی، دامپزشکان بر کشتار مرغ نظارت دارند و مانع کشتار مرغهای بیمار میشوند و عملیات ذبح، پرکنی و بستهبندی به صورت بهداشتی انجام میشود و مرغ‎های بیمار از چرخه مصرف حذف می‎شوند.

46

کد خبر 634216

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =