«اگر همین امروز رأیگیری شود به احمدینژاد رأی میدهیم اما ضرورتاً رأی آتی ما حتی تا دو ماه دیگر ممکن است چنین نباشد.» این را حسین نجابت، عضو ائتلاف اصولگرایان تحولخواه گفت. او که تفاوت انتخابات ریاست جمهوری نهم و دهم را در گفتمان مشترک کاندیداهایش از هر دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا و پایبندی ایشان به انقلاب میداند و همین را عامل مشکلکننده برای تصمیمگیری نهایی اصولگرایان میخواند که تا پیش از این با گفتمان ساختارشکنان روبهرو بودهاند نه کاندیدایی با گفتمان انقلاب. او که تعویق در تصمیمگیری نهایی اصولگرایان و حمایت علنیشان از احمدینژاد را به دلیل تغییرات احتمالی آرایش سیاسی کشور میخواند، از پاسخ شفاف نسبت به اینکه این تغییرات چه میتواند باشد، طفره میرود و از لزوم تعیین کاندیدای سایهای به دلیل برخی حوادث طبیعی و غیرطبیعی سخن میگوید که مصداق آن هم مشخص نیست.
تنها چیزی که از نظر او واضح و مشخص است آنکه اصولگرایان در عین حمایت دوباره از احمدینژاد، نسبت به نحوه حمایت از کاندیداتوری او و درصد حمایتشان اختلافنظر و تردید دارند چون کماکان نسبت به عملکرد دولت نهم انتقادهایی را وارد میدانند. آنچه در پی میآید مشروح گفتگو با این عضو هیأترئیسه مجلس است.
همانطور که میدانید در حال حاضر اصولگرایان تحولخواه شامل سه طیف هستند؛ جمعیت ایثارگرایان، جمعیت رهپویان و اعضای ستاد انتخاباتی آقای توکلی که از ابتدا به نام اصولگرایان تحولخواه شهرت داشتند. موضع انتخاباتی دو طیف اول مشخص و اعلام شده است اما طیف سوم که بنده عضو آن هستم هنوز به جمعبندی نهایی نرسیدهایم. اصراری هم به تعجیل در این زمینه نداریم.
شما از اعضای اصولگرایان تحولخواه مجلس هستید. آخرین وضعیت انتخاباتی این طیف از اصولگرایان چیست؟
چرا؟ در حال حاضر که زمان محدودی تا انتخابات فاصله داریم، چرا تعجیل برای اعلام موضعتان ندارید؟
اصولگرایان در زمان مشابه این روزها در انتخابات ریاست جمهوری گذشته بسیار جلوتر از این دوره از انتخابات بودند چون هم شورای هماهنگی را تشکیل داده بودید و هم به دنبال اجماع میان کاندیداها بودید. تفاوت انتخابات ریاست جمهوری دهم و نهم در چیست که اینقدر آرام پیش میروید؟
اینکه رقابت میان چنین چهرههایی صورت میگیرد و دیگر اثری از کاندیدای ساختارشکنان در عرصه نیست، خود یک گام بزرگ برای نظام است. انتخابات ریاست جمهوری گذشته اینگونه نبود و چون رقابت و تقابل میان ساختارشکنان از یکسو و پایبندها به گفتمان اصلی انقلاب بود، ما سریعتر وارد عرصه شدیم و از کاندیدای خودمان حمایت کردیم. اما الان که همه کاندیداها به گفتمان انقلاب پایبند هستند، باید با تدبیر و دقت بیشتری وارد شویم؛ چون دیگر رقابت میان خوب و بد نیست بلکه موضوع انتخاب میان خوب و خوبتر مطرح است.
یعنی ممکن است بخشی از اصولگرایان به آقایان کروبی یا موسوی روی بیاورند، چون آنها را نیز پایبند به اصول و گفتمان انقلاب میدانند؟
قدر مسلم است که اصولگرایانی که تحت عنوان جبهه متحد اصولگرایان وارد عمل شده و نمایندگانشان را به مجلس هشتم فرستادند، بارزترین کاندیدای مورد حمایتشان احمدینژاد است. ایشان اگرچه کاندیداتوریشان را رسماً اعلام نکردهاند اما کاندیدای بالقوهای هستند که عزمشان نیز جزم است و کاندیدای قطعی ما به شمار میروند اما به هر حال کمی کار ما مشکل شده است.
منظورتان از اینکه کارتان مشکل شده، چیست؟ یعنی هنوز در حمایت از آقای احمدینژاد به قطعیت کامل نرسیدهاید؟
چرا مشخصاً نمیگویید که به دلیل این اشتراک گفتمان ممکن است، طیفی از اصولگرایان جذب کاندیداتوری کروبی یا موسوی شوند یا نه؟
اگر به قول شما حمایت اصولگرایان به ویژه طیف تحولخواه از آقای احمدینژاد قطعی است، پس چرا آن را علناً اعلام نمیکنید و به آینده موکول میکنید؟
در شرایطی که به گفته شما همه کاندیداها از گفتمان انقلاب برخوردارند، معیارهای ارجحیت میان آنها چیست که شما به احمدینژاد رسیدهاید؟
با این حساب ممکن است که برخی اصولگرایان ترجیح بدهند براساس اولویتهای دیگری مثلاً از آقای موسوی حمایت کنند.
منظورتان از آینده پس از چهار سال چیست؟ اینکه شما برخی کاندیداها را که معتقدید گفتمان انقلاب را قبول دارند، برای دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری نگه دارید؟
یعنی شما در این دوره از انتخابات از آقای احمدینژاد حمایت میکنید اما در صورت کاندیداتوری آقای موسوی در دور بعد، از ایشان حمایت خواهید کرد؟
چه اتفاقی ممکن است رخ دهد که به گفته شما تغییری در آرایش سیاسی رخ دهد و رأی شما از آقای احمدینژاد به کاندیدای دیگری تغییر کند؟
و این کاندیدای سایه اصولگرایان کیست که پشت احمدینژاد قرار گرفته است؟
در اینکه دولت نهم نسبت به دیگر دولتها به آرمانها و اصول انقلاب نزدیک است هیچ شکی نداریم و خواستار تداوم آن هستیم اما نسبت به نحوه حمایت و درصد آن از احمدینژاد اختلاف داریم؛ چون همانطور که گفتم حمایت اصولگرایان منتقد از احمدینژاد نمیتواند صددرصدی باشد.
نظر شما