مردان مسلح نقاب بر صورت زدند و بشارمحمد العکیلی، یکی از اعضای پارلمان را ترور کردند.

سارا معصومی :بازی سیاسی در عراق وارد مرحله خطرناک خود شده است . از هفتمین روز از ماه مارس که عراقی‌ها انگشت سبابه خود در جوهر فرو بردند و نمایندگان مد نظر خود را راهی مجلس کردند تا همین امروز که هنوز نه از تشکیل دولت خبری است و نه از اتفاق نظر بر یک فرد برای احراز نخست وزیری ، همگان نسبت به اغاز ناآرامی‌های قومی و قبیله‌ای در عراق هشدار داده بودند . تمام پیش‌بینی‌های بد اما قریب به بیست و چهار ساعت پیش با یک ترور در موصل به تحقق پیوست. مردان مسلح نقاب بر صورت زدند و بشارمحمد العکیلی، یکی از اعضای پارلمان را ترور کردند. داستان تنها در ترور ساده یک مقام عراقی خلاصه نمی‌شود که عراق قریب به هفت سال است که شاهد حذف فیزیکی رقبا چه از جانب تندروهای شیعه و چه شبه نظامیان سنی است . زمان و هویت قربانی‌ست که این خبر را در صدر رسانه های بین‌المللی قرار داده است. العکیلی از اعضای حاضر در لیست العراقیه است. لیستی که رهبری آن را شیعه سکولار ایاد علاوی عهده‌دار است . مردی که در انتخابات هفتم مارس برگ برنده را با اختلاف دو کرسی نسبت به ائتلاف قانون ، به خود اختصاص داد . بازشماری آرا تمام شده و این بازشماری دال بر تایید سلامت انتخابات است . همین امر بسیاری از طرفداران علاوی را به این بدبینی انداخته است که طرفداران مالکی در حال حذف فیزیکی رقبا هستند .

محمد العکیلی، در مقابل منزلش در موصل واقع در شمال عراق ترور شد. پس از این حادثه نیروهای امنیتی کار خود را طبق روال آغاز کردند. بلافاصله بعد از این عملیات ترور نیروهای پلیس عراق و نیروهای امنیتی منطقه را تحت محاصره در آوردند و به تفتیش منطقه جهت شناسایی عاملان این ترور پرداختند و در این عملیات یک مظنون دستگیر شد. هیچ کدام از این فعالیت‌ها اما از بدگمانی نسبت به طرفداران ائتلاف دولت قانون نکاسته است . البته موصل محل کارزار میان کردها و ساکنان بومی نیز است اما تنش میان شیعیان و اهل تسنن به گونه‌ای ‌ست که کسی انگشت اتهام خود را متوجه مناقشه های داخلی موصل نمی‌کند .

سخنگو لیست العراقیه پس از این حادثه انگشت اتهام خود را به شکل غیرمستقیم به سمت ائتلاف دولت قانون نشانه رفته و عامل اغاز این خشونت‌ها را نبود دولتی مقتدر و واحد در راس خواند. این عضو العراقیه تاکید کرد که کسانی مقصر این خونریزی‌ها هستند که با زیر سوال بردن نتیجه انتخابات ، منجر به تعلل در تشکیل دولت شدند.

بر اساس قانون ، یکی دیگر از کاندیداهای حزب العراقیه جای این سیاستمدار فقید را در مجلس می‌گیرد . بدین ترتیب حذف فیزیکی او عملا نفع سیاسی برای ائتلاف دولت قانون ندارد . درست در روزهایی که نوری مالکی نخست وزیری عراق تاکید دارد که نخست وزیر باید از قالب ائتلاف بوجود آمده میان دولت قانون و ائتلاف ملی باشد، لیست العراقیه نسبت به حذف برنده این انتخابات هشدار می‌دهد . بسیاری از منتقدان نوری مالکی با وجود عدم تفاهم میان لیست العراقیه با هیچ حزب عراقی دیگری ، ادعا می‌کنند که این خودخواهی سیاسی مالکی برای بقا در قدرت است که عراق را اندک اندک به عقب و روزهای ناآرامی‌های فرقه‌ای باز می‌گرداند .

 

کد خبر 64313

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین