دولت نحوه اختصاص و تامین بیش از 70 میلیارد دلار اعتبار برای توسعه صنایع نفت ، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران را تعیین کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع ‌رسانی دولت، براساس تصمیمات نمایندگان ویژه رئیس ‌جمهور در امور نفت ، بیش از 18میلیارد دلار اعتبار و تسهیلات برای سرمایه‌ گذاری در طرح‌های نفتی ، حدود 22میلیارد دلار برای توسعه ظرفیت پالایشگاهی ایران ، 22میلیارد دلار برای طرح‌ های پتروشیمی و حدود 8 میلیارد دلار نیز برای توسعه طرح‌های گازی اختصاص خواهد یافت.

همچنین براساس تصمیم نمایندگان ویژه رئیس ‌جمهور در امور نفت ، 16میلیارد و 40میلیون دلار اعتبار نیز از محل تسهیلات صندوق انرژی ( کنسرسیوم بانک‌ ها به رهبری بانک ملت) برای سرمایه‌ گذاری در طرح‌ های اولویت ‌دار شرکت ملی نفت و شرکت ملی پالایش و پخش اختصاص خواهد یافت.

شمار طرح‌ های شرکت ملی نفت که از تسهیلات فوق برخوردار خواهند شد 23 طرح و برای شرکت پالایش و پخش 8 طرح است که طبق این مصوبه 13 میلیارد و 600 میلیون دلار آن برای طرح‌های شرکت ملی نفت و بقیه برای طرح‌های شرکت ملی پالایش و پخش اختصاص خواهد یافت.

طبق تصمیم دیگر نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور در امور نفت ، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و شرکت ملی نفت مجموعا 106هزار و 860 میلیارد ریال از محل منابع داخلی خود برای طرح‌های توسعه ، بهینه ‌سازی و افزایش ظرفیت تولید 5 پالایشگاه تهران، لاوان، آبادان، اراک و اصفهان اختصاص خواهند داد.

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی همینطور موظف شد از محل منابع داخلی خود برای تامین مالی احداث 7 پالایشگاه جدید در شیراز ، تبریز ، گلستان ، آبادان ، کرمانشاه ، بندر عباس و میعانات گازی خلیج فارس با سرمایه‌ گذاری به میزان 20 درصد از کل طرح به مبلغ بیش از 42 هزار میلیارد ریال اقدام کند.

حجم کل سرمایه‌گذاری مورد نیاز این پالایشگاه ‌ها که در سال‌ های 86 و 87 احداث آنها آغاز شده 210هزار میلیارد ریال است که بقیه آن از سوی بخش خصوصی تامین می ‌شود.

فقط با راه ‌اندازی 3 پالایشگاه‌ از موارد فوق ، ظرفیت پالایشگاهی کشور بیش از 600هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

بر اساس یکی دیگر از تصمیمات نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور در امور نفت ، وزارت نفت مجاز شد برای توسعه فازهای باقیمانده پارس جنوبی در 35 ماه تا سقف 4/5 میلیارد دلار نسبت به انعقاد قرارداد با ترک تشریفات مناقصه اقدام کند.

به ازای تسریع در اتمام طرح‌ به صورت قطعی 50 میلیون دلار در هر ماه تشویقی تعلق خواهد گرفت و به ازای تاخیر نیز معادل این رقم جریمه تعلق می‌گیرد.

با اجرای این طرح ، ظرفیت تولید گاز تصفیه شده 50 میلیون مترمکعب در روز و تولید میعانات گازی 80 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

علاوه بر این ، ظرفیت بازیافت گاز اتان یک میلیون تن در سال ، گاز مایع یک میلیون تن در سال و گوگرد 400 تن در روز افزایش پیدا خواهد کرد.

طبق تصمیم دیگر نمایندگان ویژه رئیس ‌جمهور در امور نفت ، اعتبار بیش از 30 میلیارد و 200 میلیون دلاری نیز از محل تسهیلات بانک صادرات برای توسعه طرح‌های نفتی ، گازی ، پالایشی و پتروشیمی اختصاص خواهد یافت.

بر اساس سایر مصوبات نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور در امور نفت، سرمایه‌گذاری در طرح شرکت پتروشیمی پارس به بیش از 10 هزار و 210 میلیارد ریال افزایش پیدا کرد.

همچنین شرکت ملی صنایع پتروشیمی مجاز به سرمایه‌گذاری ارزی معادل بیش از2/8 میلیارد دلار در اجرای طرح مبین 2 در پتروشیمی دماوند شد.

افزون بر این، سرمایه‌گذاری در طرح آروماتیک چهارم شرکت پتروشیمی برزویه نیز به حدود 8 هزار میلیارد ریال افزایش یافت.

همچنین اعتباراتی شامل 38 میلیارد ریال برای توسعه شرکت پتروشیمی تبریز، 180میلیارد ریال برای توسعه پتروشیمی شیراز، 250میلیارد ریال برای طرح‌های توسعه پتروشیمی بوعلی سینا، 640میلیارد ریال برای توسعه پتروشیمی بندر امام خمینی (ره)، 550 میلیارد ریال برای توسعه پتروشیمی برزویه، 4 هزار و460 میلیارد ریال اعتبار برای احداث خط انتقال آبادان-اهواز-اراک-ری، 898میلیون دلار برای تامین سهم سرمایه‌گذاری شرکت ملی پالایش و پخش ایران به منظور احداث پالایشگاه کداح در مالزی، 360 میلیارد ریال برای احداث خطوط لوله انتقال نفت خام و فراورده‌های نفتی به کشورهای همسایه و 820میلیارد ریال نیز برای توسعه پالایشگاه گاز ایلام اختصاص یافت.

زمان خاتمه طرح‌های فوق‌الذکر طی سال‌های 1389 تا پایان فعالیت دولت دهم تعیین شده است که باتوجه به تامین اعتبار صورت گرفته، با اجرای این طرح‌ها ظرفیت کشور در تولید نفت خام، گاز طبیعی، میعانات گازی، پالایش، متان، اتان، گاز مایع و گوگرد و محصولات پتروشیمی و همینطور جمع‌آوری گازهای همراه افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا خواهد کرد.

جزئیات بیشتر این تصمیمات و اعتبار اختصاص یافته به هر یک از طرح‌های موردنظر بزودی در پایگاه اطلاع رسانی دولت منتشر خواهد شد.

کد خبر 65043

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین