کنایه صریح روحانی به مدعیان افزایش یارانه نقدی/ انتخابات است نه مزایده/ عربستان عصبانی است/۷/

رییس جمهوری کشورمان تاکید کرد: مردم فریبی، عوام‌فریبی کارهای پوپولیستی در شان ملت ما نیست.

به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام حسن روحانی رئیسی جمهوری کشورمان در ادامه نشست خبری خود با رسانه های داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی درباره تخریب‌ها به جای نقد منصفانه در فضای انتخابات، و ادعاهای انتخاباتی مثل افزایش یارانه ها، گفت: دوران انتخابات، فضای خاصی است، حرف های زیادی گفته می شود که حق یا ناحق است، انتقادات منصفانه یا غیرمنصفانه داریم، باید همه تلاش کنیم که فضا را درست و اخلاقی نگه داریم.

وی افزود: مردم فریبی، عوام‌فریبی کارهای پوپولیستی در شان ملت ما نیست، یارانه ای که الان دارد پرداخت می شود حساب و کتاب دارد، که درآمد چقدر است و پولی که پرداخت می شود چقدر است، اگر کسی ادعا می کند که من بیشتر یا کمتر می دهم، بدانند اینجا انتخابات است نه مزایده. آن یکی می گوید من 100هزار تومان می دهم دیگری می گوید من 300 هزار تومان میدهم. اینجا نه حراجی است نه مزایده. بحث کشورداری است، یک قانون و مقرراتی دارد مجلس گفته پول یارانه از کجا پرداخت شودو در دولت قبل که یارانه پرداخت می شد همین مبلغ گاها خلاف قانون تهیه می شد، از خزانه برداشت می شد یا از دستگاه های دیگر گرفته می شد، گزارش دیوان محاسبات درباره تخلفات دولت قبل وجود دارد.

رییس دولت گفت: در زمینه یارانه همانطور که عنوان کردم، باید نسبت به اقشار کم درآمد، فکر و برنامه ریزی شود. یک دهک هایی هستند که وضع زندگی شان خوب نیست که باید یارانه نقدی یا غیرنقدی بیشتری پرداخت شود ولی در کلیت امر باید حساب و کتاب شود. کسی که می گوید یارانه بیشتر می دهم بگوید از کجا می دهد.

روحانی درباره شک و تردیدهایی که برخی درباره آمار اشتغال دولت می دهند و اینکه مبنای آماری 700 هزار شغل در یک سال کجاست، گفت: مساله اشتغال یک مساله مهمی برای ما است و یکی از اهداف این دولت این بود که اشتغال خالص را بالا ببرد، اشتغال خالص در سال های 86 تا 91 زیر ده هزار بوده است یعنی خیلی کم بوده است. ما می خواستیم که اشتغال خالص بالا برود و به یک رقم قابل قبول برسد. تمام کسانی که در سن کار بودند در همان سال‌های 86 تا 91 عددشان خیلی افزایش پیدا کرد، در آن دوره باید کار وسیعی اشتغالی انجام می شد که بهر دلیلی نشد.

رییس جمهور با بیان اینکه منشا آمار دولت مرکز آمار است، خاطرنشان کرد: در گذشته هم همان منشا بوده است. ما چند چیز را در دولت قبل دست نزدیم، یکی رییس خزانه و دیگری رییس مرکز آمار که اخیرا به دیوان محاسبات رفتند. یعنی مبنای آماری همان است که در گذشته تهیه می شده است.

وی گفت: سال 95 اشتغال خالص در فصل های مختلف فرق می کند، در فصل تابستان نسبت به تابستان سال قبل بیش از 7700 هزار شغل ایجاد شد. این اشتغال خالصممکن است پایدار نباشد، اشتغال خالص این نیست که کسی که امروز مشغول کار است تا پایان عمرش به همان کار مشغول باشد ممکن است فرد یک مدت مشغول باشدو آمار شامل شغل پایدارها و غیرپایدار است. مثلا قبل از عید سفری به خراسان رضوی داشتم آنجا به استاندار گفتم که گزارش اشتغال بدهد، گفتند در یک سال گذشته 121 هزار نفر شغال خالص در استان ایجاد شده است. این آمار برای یک استان است.

روحانی ادامه داد: اما می گویید بیکاری بیشتر شده است، این حرف درستی است یعنی اگر 2 میلیون و 700 هزار بیکار داشیم، 400 تا 500 هزار نفر به آن اضافه شده است. ما این مشکل را همین امسال خواهیم داشتیم ممکن است متقاضی کار 1200 نفر یا بیشتر باشد ولی شغلی که ایجاد می‌کنیم تلاش است بالای 700 هزار شغل خالص داشته باشیم اماد رست کردن شغل پایدار کار ساده ای نیست همه باید به میدان بیایند مردم، کارافرینان و ... آماری که از بخش فناوری گرفتم نشان می داد که در شرکت های دانش بنیان در این چند سال دولت یازدهم حدود سه هزار نفر مورد تایید قرار گرفتند که به آنها وام داده شد که ایجاد اشتغال شان نزدیک 90 هزار شغل است و درآمد آنها در سال گذشته حدود 30 هزار میلیارد تومان بوده است.

رییس جمهور در ادامه درباره روابط خارجی دولت در چهارسال گذشته و برنامه دولت برای آینده و همچنین عمل به وعده انتخاباتی بهبود وضعیت معیشت مردم، گفت: درباره معیشت مردم و وضع اقتصادی کشور راه حل همان است که رهبری تاکید کردند، یعنی تولید.
وی افزود: تولید بهترین راه برای وضع اقتصادی کشور است، هم در بخش کشاورزی هم در بخش صنعت آمارهای بانک مرکزی مرکز آمار که در سال 95 منتشر شد نشان داد ما در صنعت، خدمات و کشاورزی رشد قابل ملاحظه ای داشتیم . در خدمات 3 درصد رشد داشتیم در صنعت و کشاورزی رشد 5 درصدی داشتیم. حتی در بخش معدن که رشد منفی داشت به رشد مثبت رسید یعنی به اضافه 11 شد. بنابراین راهش تولید و جذب سرمایه گذاری و فناوری بیشتر است. امیدواریم وضع معیشت مردم در سالها و ماه های اینده بهتر شود البته تا رسیدن به وضع مطلوب فاصله داریم.

روحانی با بیان اینکه تلاش ما براین بوده که روابط خارجی ما روابط بهتری نسبت به قبل باشدف گفت: در مجموع روابط ما با کشورهای همسایه از پاکستان، افغانستان تاروسیه و ارمنستان، ترکیه، عراق و حتی در جنوب مثل کویت یا عمان روابط بهتری نسبت به گذشته است. در سال گذشته روابط ما با روسیه در بخش اقتصادی 70 درصد رشد داشته است. البته مشکلاتی هم در این سالها بود مساله داعش، موصل، یمن و سوریه را داشتیم.

رییس جمهور گفت: در مجموع روابط ما بهتر از قبل شده است به استثنا یکی دو کشور. که ما هم مقصر نیستیم از طرف آنها این مساله بوجود آمد. نمونه روشن آن عربستان است. مشکلاتی مثل مساله شیخ نمر یا منا وجود دارد. یا در ماجرایسفارت عربستان در تهران که یک عده خودسر حمله کردند و همه دستگاه ها هم آن را محکوم کردند. عربستان خودش را برای برخورد ناصحیح آماده کرد.

وی گفت: ریشه این برخورد از نظر من شکست هایش در سوریه و یمن بود شکست هایی که خورده بود عصبانی شده بود و آمد مساله سفارت که قابل جبران بود را بزرگ کرد. نظر ما رابطه خوب با همسایگان حتی عربستان است اگر آمادگی داشته باشند. برای حج قدم هایی خوب برداشته شده است امیدواریم مقدمه ای برای روابط بهتر شود. معتقدم عربستان باید دست از حملات ناصحیح به یمن بردارد و در سوریه هم مذاکرات صلح آستانه پیشرفت کند تا به صلح مستقری در سوریه برسیم .

ادامه دارد...

2929

کد خبر 653299

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین