ایرنا نوشت:
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت :پزشکان نباید برای درمان بیماران داروهای زیاد تجویز کنند زیرا استفاده بیش از حد داروها باعث عوارض جانبی می شود.
" محمد باقر لاریجانی " با اشاره به اینکه 30 درصد هزینه های درمان بیماران در کشور را هزینه های دارویی تشکیل می دهد، افزود: تجویز منطقی دارو در کاهش هزینه درمان بیمار مهمترین وظیفه پزشک است. وی گفت: متأسفانه این فرهنگ غلط در بیماران و پزشکان جا افتاده که اگر دارویی برای بیمار تجویز نشود مراحل مختلف درمان نیز از ارزش زیادی برخوردار نیست.
لاریجانی با تأکید بر اینکه درخدمات بیمارستانی مساله تجویز دارو احتیاج به توجهات جدیدی دارد، گفت: داروساز در ارایه خدمات به بیمار و در تصمیم گیری های پزشکی نقش مهمی داشته و موجب ارتقاء رشته داروسازی بالینی خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیت چشمگیر داروخانه های دانشگاهی در محل بیمارستانها گفت: در دوسال اخیر داروخانه های بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران بیش از 100 هزار مراجعه کننده داشته که منشأ تمام این خدمات پزشکان داروساز بوده اند.
بر اساس گزارش معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، هر فرد سالانه 339 عدد دارو در کشور مصرف میکند که این، دو تا سه برابر استاندارد جهانی است. بنا بر این گزارش آنتی بیوتیک در کشور بالاترین مصرف را دارد و در سال 300 میلیارد تومان هزینه مصرف آن است.
نظر شما