قالیباف: می‎دانم برخی لیست اموالم را باور نکردند/اتهام زنی به برادر رئیس جمهور و برادر معاونش

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به قوانین کلان کشور از جمله قانون برنامه وسند چشم انداز، طرح این سوال از نامزدها که چه برنامه ای دارید را غلط خواند.

به گزارش خبرآنلاین، محمدباقر قالیباف در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با موضوعات اقتصادی، در پاسخ به سوالی که به بازار کار و شغل پایدار اشاره داشت، گفت: موضوع جدی آسیب رسان در کشور ما بحران اقتصادی است. سه مشکل اساسی بیکاری، رکود و گرانی را در پیش رو داریم. باید با برنامه مدونی به آنها پرداخت. برخی نامزدها می گویند، هر نامزد برنامه اش چیست؟ این سوال غلطی است چون ما سند چشم انداز 20 ساله داریم و سیاست های کلی نظام نیز از سوی نخبگان تهیه و از سوی رهبری ابلاغ شده است. برنامه ششم هم تصویب شده است. پس اگر کسی بخواهد کار کند باید شیوه اجرای این برنامه ها را بگوید. متاسفانه این دولت حتی برنامه ششم را هم ابلاغ نکرد.

او با بیان اینکه بر اساس برنامه ششم، سخنانش را ادامه می دهد، گفت: بیکاری در این دولت از 10 به 12.5 درصد افزایش یافته است. متولدین سال 64 که یک میلیون و 280 هزار نفر هستند هم باید وارد فضای کار شوند. سالانه یک میلیون و 200 هزارنفر به حوزه اشتغال وارد می شوند. بر اساس برنامه ششم توسعه ما باید 5 میلیون شغل ایجاد کنم. من برنامه مدون ششم را به حول و قوه الهی اجرا می کنم. اما اینجا فرصتش نیست که جزئیاتش را بگویم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری بحران و کلید اصلی را در عدم اجرای قوانین موجود دانست و با تاکید بر اینکه به عمل کاربرآید به سخنرانی نیست، ادامه داد: با مدیریت مدل 60 سال قبل نمی توان کشور را اداره کرد. آنها معتقدند برای هر شغل 300-400 هزارتومان بودجه لازم است. در حالیکه الان دیگر اینگونه نیست با حذف واسطه ها و افزایش عرضه و تقاضا، با حداقل سرمایه ها می توان استغال آفرینی کرد.

وی با تاکید بر اینکه بحران مدیریت داریم وبا مدیریت سنتی نمی توانیم پیش ببریم افزود: برای کاهش هزینه اشتغال و ایجاد اشتغال در استانهای مختلف برنامه داریم تا جلوی مهاجرت از روستاها به شهرها نیز گرفته شود.

قالیباف از گسترش صنعت گردشگری به عنوان بخشی از اشتغالزایی یاد کرد و گفت: دو سال پیش وام دادند و 100 هزار خودرو وارد شد. اما باید عدالت رعایت می شد و این وام به تاکسی ها داده می شد نه به راننده های شخصی.

به گفته وی کامیون ها رها شده و دچار مشکلات جدی هستند. آنها را هم باید ساماندهی کرد و سوبسید به آنها بدهیم.

او از منفی 16درصد رشد در ساختمان سازی یاد کرد و آن را یکی از علل گسترش بیکاری خواند و گفت: 56 بخش اقتصادی به این بخش مرتبط هستند و با ساختمان سازی می توانیم آنها را هم فعال کنیم.

شهردار تهران بار دیگر از 4درصدی ها یاد کرد که منجر به رکود بازار مسکن شده اند و از رفع انحصار در فضای کسب و کار سخن گفت و افزود: امروز هم بیکاری داریم هم گرانی. برخی می گویند تورم را تک رقمی کرده ایم و گرانی نداریم! اما مردم تورم را با افزایش قیمت شکر از 1500 به 3500 تومان حس می کنند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچون مناظره دیروز که برگه هایی را به عنوان سند گفته هایش نشان می داد؛ امروز هم قبوض آب و برق یک ملک را همراه خود آورده بود و با نشان دادن آن، گفت: مردم 80 درصد افزایش قیمت قبوض برق را درک می کنند.

او بار دیگر اظهارات دولتمردان را زیر سوال برد و با تاکید بر اینکه از رکود عبور نکرده ایم، ادامه داد: باید رونق ایجاد کنیم. رونقی که گرانی ایجاد نکند. باید روی کالاهای لوکس تعرفه های سنگین اعمال کنیم و معافیت مالیاتی برای تولیدکنندگان و صنعتگران ایجاد کنیم.اما مالیات بر ثروت و واردات را افزایش دهیم. این موضوع به درآمدهای ما رونق می دهد.

قالیباف با لبخندی خطاب به مجری گفت: چطور بودجه جاری دولت سه برابر شده است و از 104 به 330 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است اما بر میزان یارانه نقدی به آحاد مردم افزوده نشده است؟ چطور افزایش یارانه ها منجر به تورم می شود اما افزایش بودجه خودشان نه؟

وی تاکید کرد که با سه مشکل بیکاری، گرانی و رکود روبرو هستیم و هر سه را باید با هم حل کنیم.

قالیباف در پاسخ به این سئوال که حجم نقدینگی در اقتصاد چقدر است، تبعاتش چیست، چگونه ایجاد شده و چطور به سمت تولید می شود آن را هدایت کرد؟، گفت: امروز 1280 هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی در جامعه است. یعنی 800 هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور از سال 92 تا به امروز اضافه شد. اگر جریان نقدینگی درست هدایت نشود تورم اتفاق می افتد.

وی افزود: این پول عمدتا در اختیار بانک‎هاست، امروز نظارت واقعی بر سیستم بانکی دیده نمی شود؛ ناعدالتی وجود دارد. متقاضیان برای گرفتن وام ازدواج ماه ها و سال ها پیگیری می کنند اما بانک ها اینقدر ضمانت می خواهند که متقاضیان منصرف می شوند.

وی ادامه داد: 4 درصدی‎ها کسانی هستند که با رابطه درون بانک ها می آیند، با یک چک یا سفته چند ده یا چند صد میلیارد تومان وام به اسم تولید می گیرند اما این پول در مسیر دیگر هدایت می کنند. چون سیستم بانکی رهگیری وام را تا مقصد انجام نمی دهد. در واقع وام ها هدفمند نیستند و می بینیم چند صد هزار میلیارد تومان به افرادی داده می شود که بیشترین سهم را از منابع عمومی کشور می گیرند. یعنی چند هزار نفر درصدهای بالایی از ظرفیت وام دهی بانکها را به خود اختصاص می دهند. به این ترتیب امنیت سپرده های ثابت تأمین نمی شود. پس باید نظارت بر سیستم بانکی را اصلاح کرد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره راهکار خروج مسکن از رکورد و تأمین مسکن برای دهک های پایین جامعه هم گفت: رویکردها در این دولت، بی توجهی به وضع عمومی مردم است. می گویند 3 میلیون مسکن اضافی در کشور وجود دارد، اینها در اختیار 4 درصدی ها است که از وارد قاچاق کالا و ارز، دلالی و واردات بی رویه و ثروت اندوزی شده اند. آنها یک خانه برای زندگی، یک خانه برای حیاط خلوت، یک خانه در کیش و یک ویلا در شمال دارند اما در مقابل خانواده های زیادی هم مستأجر هستند.

وی ادامه داد: به ساخت مسکن نیاز داریم چون توزیع عادلانه نیست. ما قطعا بقیه مسکن مهر را به اتمام می رسانیم. کار اصولی در دولت مردم این است که بافت های فرسوده در حاشیه شهرهای بزرگ، کوچک و شهرهای متوسط را احیا کنیم. در بافت های فرسوده امکانات زیربنایی و روبنایی آماده است و نیاز به سرمایه گذاری سنگین برای تأمین آب، برق، گاز، تلفن، راه، مدرسه، درمانگاه و ... نیست ضمن آنکه با احیای این بافت ها، شهر در برابر زلزله مقاوم می شود و برخی آفت های اجتماعی هم از بین می رود.

قالیباف تأکید کرد: ساکنان بافت های فرسوده نیز عمدتا طبقات ضعیف هستند. دولت باید بودجه جاری را کاهش دهد و به حوزه عمرانی سوق دهد. همین کار اشتغال ایجاد می کند. ضمن آنکه وقتی بخش مسکن از رکود خارج شود 500 هزار شغل هم اینجا ایجاد می کنیم.

وی درباره حل مشکل نظام بانکی کشور یادآور شد: در حوزه نظام بانکی مهمترین مشکلی که وجود دارد، مدیریت های بانک ها است. ریشه خیلی از مفاسد اقتصادی در هیأت مدیره هاست، افراد صاحب نفوذی پیدا می شوند که وصل به بالاترین مراجع کشوری هستند. مثلا از برادر رئیس جمهور، برادر معاون رئیس جمهور. افرادی در این حد می آیند تعیین تکلیف می کنند چه کسی مدیرعامل و چه کسی هیأت مدیره بانک شوند.

شهردار تهران اظهار کرد: کسانی که صلاحیت ندارد در مقام هیأت مدیره و مدیرعامل بانک ها قرار می گیرند. در واقع صندلی های هیأت مدیره ها و مدیرعامل بانک ها خرید و فروش می شود. افراد وام بدون بهره می می گیرند. در حالیکه سود وام قرض الحسنه نیز 4 درصد است اما چند صد میلیارد تومان وام بدون بهره می گیرند. بعد همان پول را در همان بانک سپرده ثابت می کنند و سود می گیرند. ما از اول دولت مردم این دست ها را قطع می کنیم.

وی ادامه داد: حتما وام باید به سمت تولید برود، بانک ها را از بنگاه داری خارج می کنیم. اکثر بانک ها به دلایل مختلف دارایی های زیادی پیدا کردند و اعتباراتشان در آنجا بلوکه شده است.

وی افزود: امروز اعتراض سپرده گذاران کاسپین و میزان را می شنویم. وقتی اصل سپرده و سود پول مردم از بین رفت و خسارت درست شد؛ بی اعتمادی به سیستم بانکی کشور ایجاد می شود. پس نظام بانکی کشور باید متحول شود.

قالیباف اظهار کرد: در دولت مردم، افراد مستضعفی که وام می گیرند تا سقف 15 میلیون تومان از محل یارانه آنها ضمانت می شوند و این ضمانت را دولت انجام می دهند و از محل پرداخت یارانه ها قسط مربوط به وام های شان را به بانکها عودت می کند. اگر وام بیشتری خواستند به آنها می دهیم البته فقط برای اشتغال تا توانمند شوند. بالاخره باید به صنایع کوچک و خانگی نیز یارانه داد تا توانمندی اتفاق بیفتد.

قالیباف در ادامه این برنامه فساد را علت اصلی نابسامانی‎های اقتصادی خواند و اراده مسئولین و روحیه فساد ستیزی آنان را برای رفع فساد ضروری خواند و گفت: متاسفانه روحیه فساد ستیزی در این دولت نیست. نمونه های روشنش را هم می بینیم. بخشی از روحیه مسئولین این دولت اشرافی و تاجر مسلکی است و بعضا 20 تا 30 شرکت فعال اقتصادی دارند.

به گفته وی اگر ثروت اندوزی چیز بدی نیست، خاظرنشان کرد: اما مدیر و یک مسئول دولتی نباید ثروت اندروزی کند. آنها رانت اطلاعاتی دارند و به ثروتشان می افزایند. اینها مثل سیستم قاجار فقط شعار می دهند و نمی توانند با فساد مقابله کنند. اما امیرکبیر یک قهرمان ملی بود چون با فساد مبارزه کرد.

شهردار تهران که دولتمردان را تاجر مسلک می خواند، بار دیگر از اعلام اموالش در مناظره شب گذشته یاد کرد و گفت: برخی باور نکردند که دارایی من همینقدر است. اما مردم بدانید که من تا این لحظه هیچ فعالیت اقتصادی مباحی نداشته ام و هیچ گاه در دولتم نیز این کار را نخواهم کرد. من جلوی قاچاق کالا را می گیرم. اما دولتی که کارت بازرگانی را به نام یک روستایی مستضعف می گیرد، چطور جلوی قاچاق را می خواهد بگیرد؟

قالیباف  خطاب به مجری برنامه گفت: می دانم حرف هایم هزینه های سنگینی دارد و از فردا بار دیگر تخریب می شوم! اما مردم باید بدانند که مدیران اگر به سمت ثروت اندوزی بروند روز به روز هم مسائل بدتر می شود.

او درباره منبع افزایش یارانه ها و نحوه توزیع آن گفت: قانون تکلیف حامل های انرژی و نان را مشخص کرده است. از محل افزایش قیمت ها باید درآمدها را به سازمان هدفمند کردن یارانه داده شود. روزی که 45 هزار و 500 تومان به مردم می دانند قیمت بنزین 100 و 400 تومان بود اما الان به 1000 و 1200 تومان افزایش یافته است. این پول کجا رفته است؟ این حق مردم است. البته نباید به همه مردم یارانه بدهیم. کسی که 4 تا ماشین دارد و جکوزی دارد یارانه لازم ندارد. ما مردمی داریم که با همین یارانه زندگی می کنند اما دولت به آنها کمک نمی کند.

 قالیباف مدعی شد که می تواند درآمد ارزی کشور را به دو برابر افزایش دهد. این در حالی است که مواد اولیه را به کشورهای دیگر می دهیم و برای آنها کار ایجاد می کنیم و بعد کالای گران را از آنها وارد می کنیم! البته بعضی از اینها در همان کارخانه های خارجی هم منافعی دارند. اگر جلوی صادرات مواد خام گرفته شود هم اشتغال می توانیم ایجاد کنیم و هم می توانیم با هزینه کمتر خودمان تولیدات پتروشیمی را بالا ببریم.

وی در پایان این برنامه تلویزیونی خطاب به مردم گفت: کارنامه من نشان داده که همیشه به تعهدم پایبند بوده ام و کارنامه من ضمانت تعهداتم است. با این نیروهای جوان و منابع سرشار کشور ما هم "داریم"، هم "می شود" و هم "می توانیم" که در چهار سال آینده در دولت مردم، همه زحمات اقتصادی را به روال قابل قبولی بازگردانیم. 

این خبر کامل می‎شود....

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 665165

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =