بانک مرکزی اروپا روز سه شنبه اعلام کرد: سیستم بانکی اروپا در سال 2009 میلادی با زیان و ضرر 238 میلیارد یورویی روبرو شده و این رقم طی سال 2010 به بیش از 190 میلیارد یورو و در سال 2011 به 105 میلیارد یورو خواهد رسید.
در ادامه این گزارش آمده است بحران بدهی و کسری بودجه کشورهای عضو یورو بی شک موجب کاهش رشد اقتصادی اروپا در سال 2010 خواهد شد.
تصویب بسته نجات مالی یک تریلیون دلاری از سوی اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول نیز تاثیر چندانی بر بازارهای مالی و ارزش یورو نداشته است.
همچنین اظهارات نخست وزیر چین در خصوص بحران مالی اروپا و تاثیر منفی آن بر رشد و رونق اقتصادی جهان و گزارش اخیر موسسه رتبه بندی فیچ در خصوص کاهش ربته اعتباری اسپانیا تاثیر منفی زیادی بر تحولات بحران مالی اروپا داشته است.
اسپانیا چهارمین اقتصاد بزرگ منطقه یورو قصد دارد برای جلب اعتماد بین المللی و جلوگیری از تشدید بحران مالی بیش از 15 میلیارد یورو از هزینه های بودجه را تا پایان سال 2011 کاهش دهد .
ون ژیابائو نخست وزیر چین در اظهاراتی اعلام کرد: بحران بدهی و مالی اروپا جهان را در آستانه بحران مالی و رکود اقتصادی مجددی قرار داده است.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی کاهش تولیدات صنعتی چین طی ماه می نیز نشان می دهد اقتصاد این کشور و به طور کلی اقتصاد آسیا در برابر بحران مالی اروپا آسیب پذیر است.
گفتنی است، عملکرد ضعیف شاخص صنعتی داو جونز آمریکا طی ماه می نیز به کاهش بیشتر شاخص سهام در بازارهای آسیا و اروپا منجر شده است . شاخص داوجونز آمریکا طی ماه می بیش از 7.92 درصد کاهش یافت که این میزان کاهش از سال 1940 میلادی بی سابقه بوده است.
بدین ترتیب، سرمایه گذاران بین المللی به شدت نگران تاثیرات منفی بحران مالی و بدهی اروپا بر رشد و رونق اقتصادی جهان هستند. در چنین شرایطی قیمت جهانی نفت نیز روز سه شنبه به 72 دلار تنزل رد و یورو نیز در برابر دلار بیشتر تضعیف شد.
نظر شما