'ترزا می' در حالی برای تشکیل دولت اقلیت اقدام می کند، که شماری از شخصیت های سیاسی از جمله 'جرمی کوربین ' رهبر مخالف حزب کارگر خواستار استعفایش شده اند.
آخرین نتایج شمارش آرای انتخابات انگلیس در صبح روز جمعه، موید ناکامی حزب محافظه کار در کسب اکثریت کرسی های مجلس عوام و شکست سخت 'ترزا می' در قمار سیاسی اش در برگزاری انتخابات زودرس پارلمانی است.
براساس نتایج اعلام شده در ساعت 10 و 24دقیقه روز جمعه ( به وقت محلی )، در انتخابات روز پنجشنبه گذشته، حزب محافظه کار 318کرسی و حزب کارگر 261 کرسی مجلس عوام را بدست آوردند.
براساس نتایج یاد شده، حزب ملی اسکاتلند 35 کرسی، حزب لیبرال دمکرات 12کرسی و سایر احزاب و شخصت های مستقل 23کرسی کسب کردند.
نتایج یاد شده تا اینجا، موید افزایش خیره کننده 29درصدی حمایت ها از حزب کارگر ، کاهش 12 درصدی حمایت از حزب محافظه کار، کاهش 21 درصدی حمایت ها از حزب ملی اسکاتلند، افزایش 4 درصدی حمایت از حزب لیبرال دمکرات و سقوط کامل حزب ضد اروپایی و ضد مهاجر یوکیپ و حزب سبز است.
تا پیش از انحلال مجلس عوام، از 650 کرسی این مجلس، حزب محافظه کار 330 کرسی، حزب کارگر 229 کرسی، حزب ملی اسکاتلند، 54 کرسی، حزب لیبرال دمکرات 9 کرسی، حزب دمکراتیک وحدت طلب (ایرلند شمالی) 8 کرسی، حزب شین فین ( ایرلند شمالی) 4کرسی، حزب 'پلاید کامری' ( ولز) 3 کرسی در اختیار داشتند.
براساس نتایج یاد شده، حزب محافظه کار به رهبری 'ترزا می' همچنان بزرگترین حزب انگلیس در مجلس عوام باقی ماند اما اکثریت در پارلمان را از دست داد.
با توجه به اینکه این حزب و سایر احزاب سیاسی قادر به کسب اکثریت کرسی های مجلس عوام نشده اند، انگلیس همانند سال 2010 میلادی، بار دیگر با 'پارلمان معلق ' مواجه است.
پارلمان معلق در شرایطی پدید می آید که هیچکدام از احزاب سیاسی انگلیس نتوانند اکثریت 650 کرسی مجلس عوام که 326 کرسی ( نصف به علاوه یک) است، را به دست آورند .
بدین ترتیب حزب محافظه کار که بیشترین کرسی ها مجلس عوام را به دست آورده است برای تشکیل دولت بایستی با یک حزب دیگر ائتلاف کند.
حزب دمکراتیک وحدت طلب (DUP ) به رهبری'آرلین فوستر' که بزرگترین حزب در ایرلند شمالی بشمار می آید آمادگی اش را برای ائتلاف با حزب محافظه کار اعلام کرده است.
مردم انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلندشمالی روز پنجشنبه برای انتخاب نمایندگان مجلس عوام و تعیین دولت آینده این کشور، به پای صندوقهای رای رفتند.
در جریان این انتخابات عمومی که پنجاه وهفتمین انتخابات پارلمانی انگلیس از سال 1801 میلادی بشمار می آید سرنوشت 650 کرسی مجلس عوام از سوی مردم این کشور رقم خورد.
براساس ساختار سیاسی انگلیس، حزبی که اکثریت کرسی های مجلس عوام را بدست آورد دولت را تشکیل و رهبر این حزب، نخست وزیر آینده این کشور خواهد بود.
مجلس عوام در 30 فروردینماه گذشته، با 522 رأی موافق در برابر 13 رأی مخالف، موافقتش را با پیشنهاد غیرمنتظره 'ترزا می' نخستوزیر و رهبر حزب محافظهکار انگلیس برای برگزاری انتخابات زودرس پارلمانی در هشتم ژوئن (18 خرداد) اعلام کرد.
52311
نظر شما