هیچ سیاستی در برابر کره شمالی تضمین اجرایی ندارد . با کشوری که بمب هسته ای در اختیار دارد و با دو بار آزمایش آن توانش را به رخ کشیده است نه از تحریم می توان سخن گفت و نه از گزینه نظامی. اعمال تحریم در برابر کره شمالی داستان جدیدی نیست. سالهاست که در این کشور کمونیستی همه از تحریم سخن می گویند و البته تحریم را با خون و پوست خون لمس می کنند. شبه جزیره کره از یک ماه پیش که کشتی کره جنوبی به علت نامعلومی غرق شد روزهای تنش را تجربه می کند . بسیاری از تشدید تحریم ها سخن می گویند. هر چند واژه تشدید در برابر کره شمالی معنا و مفهوم خاصی ندارد . کارشناسان امور کره شمالی سازمان ملل در تازه ترین گزارش خود از اوضاع پرونده هسته ای این کشور می نویسند: تشدید تحریم ها علیه کره شمالی کار غیرممکنی نیست اما شواهد حاکی از آن است که بیش از 100 کشور ممکن است اقدامات کافی در اجرای این تدابیر تنبیهی را انجام ندهند.
در این گزارش امده است که 111 کشور از 192 عضو سازمان ملل - اکثرا از کشورهای در حال توسعه- گزارشهای خود در مورد اجرای دو قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی را تحویل ندادهاند. این دو قطعنامه که در سالهای 2006 و 2009 در پاسخ به دو آزمایش هستهای کره شمالی علیه پیونگ یانگ تصویب شد، در معاملات تسلیحاتی با کره شمالی محدودیت ایجاد کرده، باعث منع تجارت تکنولوژی هستهای و دیگر تسلیحات کشتار جمعی با کره شمالی شده و داراییهای پیونگ یانگ در خارج از این کشور را مسدود کرده است.
به گزارش رویترز، حدود 30 کشور گزارشهای خود را در مورد اجرای مفاد اولین قطعنامه تحریم علیه کره شمالی (قطعنامه شماره 1718) تحویل دادهاند اما هنوز گزارش خود در مورد دومین قطعنامه (قطعنامه شماره 1874) را تحویل ندادهاند.
از سوی دیگر مارک تونر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفت که این تحریمها موفقیت آمیز بودهاند. اخیرا این گروه از کارشناسان امور کره شمالی سازمان ملل نتیجه گرفتند که کره شمالی تکنولوژی هستهای موشکهای بالستیک را به کشورهایی همچون میانمار صادر کرده است. روسیه و چین پیشتر گزارش خود در مورد اجرای این تحریمها را تحویل دادهاند. چین از اصلی ترین متحدان کره شمالی در منطقه به حساب می آید و ایالات متحده برای پایان دادن به بحران هسته ای در شبه جزیره کره به این کشور چشم امید دوخته است .
نظر شما