۰ نفر
۱۰ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۳:۳۰

تحلیل هایی متفاوت از امام موسی صدر، دکتر علی شریعتی و جلال آل احمد، آیت الله جوادی آملی و آیت الله مکارم شیرازی، حجت الاسلام احمد مبلغی و حجت الاسلام محمدحسین فلاح زاده را در گزارش های خبرآنلاین به مناسبت عید قربان می خوانید.

عيد قربان نشانه آن است که نشاط انسان در عبادت است و در فرهنگ دینی وقتي انسان از عبادت فارغ شد آن روز، روز عيد است. گذشته از عيد جمعه که هر هفته است و عيد ولايت که عيد غدير است، اين دو عيد رسمي يعني عيد فطر و عيد قربان بعد از فراغ از عبادت است؛ وقتي انسان يک ماه در ماه مبارک رمضان وظيفه‌اش را انجام داد به شکرانه آن نعمت، عيدي براي او مقرّر شده است به نام عيد فطر چه اينکه در جريان حج هم وقتي به شکرانه اينکه به عمل حج موفق شده است براي او عيدي است به نام عيد قربان.

عيد قربان بعد از فراغ از اعمال حج است و عيد فطر بعد از فراغ از اعمال ماه مبارک رمضان و اين عيد براي آن است که بنده به طرف خداي سبحان عود و رجوعي کرد و صِله‌اي دريافت مي‌کند از اين جهت عيد است.

همانطور که عيد فطر به نام عيد صوم نامگذاري نشده است، عید قربان نیز به نام عيد طواف, عيد زيارت, عيد رمي و عقد وقوف نامگذاري نشده است، بلکه آن را «عيد قربان» می گویند چرا که در آنجا خدمتي به مردم مطرح است، ذبحي هست, نَحري هست, اطعامي هست، آنجایی که رابطه انسان‌ها با يکديگر مستحکم است ، عيد نام مي‌گيرد.
در روز عید قربان، سخن از قرباني کردن و اِطعام فقير مطرح است. امروز وقتي رابطه مردم با يکديگر فاصله غني و فقير کم مي‌شود در حقيقت روز عيد است.

بازگشت به عیدی که از ما ربوده اند/ نگاه متفاوت امام‌موسی صدر به قربانی وعیدقربان
امام موسی صدر در پیامی که در عید قربان سال 1971 خطاب به مردم لبنان صادر شده با نگاه متفاوتی از عید و مفهوم آن سخن گفته است.

پاسخ شریعتی به: روشنفکران خرده می گیرند که قربانی چرا؟/ پاسخ آل احمد به: از خود به در شدن یعنى چه؟
قسمتی از نوشته مرحوم دکترعلی شریعتی و مرحوم آل احمد درباره فلسفه قربانی و عید قربان

عید قربان در بیان آیت الله جوادی آملی
بیاناتی از آیت الله جوادی آملی که سال گذشته،همزمان با فرار سیدن عید سعید قربان در میان جمعی از اعضای تربیت معلم استان تهران ایراد کرد.

فلسفه قربانی کردن در بیان آیت الله مکارم شیرازی
فلسفه قربانی کردن در منی و راهکارهایی برای استفاده صحیح از گوشت های قربانی در بیان آیت الله مکارم شیرازی

پنج نکته درباره فلسفه عید قربان در بیان دکتر احمد مبلغی
پنج نکته مهم درباره فلسفه عید قربان از حجت الاسلام دکتر احمد مبلغی؛ رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی

مفهوم ذبح حضرت اسماعیل ، علت قربانی کردن در بیان حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین فلاح زاده
گفت وگوی خبرآنلاین با حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین فلاح زاده، عضو دفتر استفتائات مقام معظم رهبری در قم درباره مسائل مربوط به عید قربان و ذبح حیوان در روز عید

/6262

کد خبر 702956

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین