یک اقتصاددان گفت: «برای حرکت به جلو، نباید منتظر این باشیم که دولت تنها وارد عمل شود، بلکه تک تک افراد وارد عمل شده و بنگاهداران چربی‌های رانت را از سیستم خود خارج نمایند.»

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدمهدی بهکیش در نشست مشترک فعالان بخش خصوصی و نمایندگان موسسه پرایس پاترهاوس کوپرز با اشاره به سپری شدن سال های سخت تحریم در ایران،اظهارداشت:«در حال حاضر اقتصاد ایران با مشکلاتی رو به رو است؛ البته عامل اصلی این مشکلات بنگاه های اقتصادی هستند. در زمان انقلاب، درآمد سرانه ایران، کره شمالی و ترکیه در یک حد و اندازه قرار داشت. بعد از گذشت ۴۰ سال، کره شمالی و ترکیه در وضعیت بهتری قرار گرفته اند،ولی درآمد سرانه ایران تغییری نکرده است.»

او ادامه داد:«مثلث نجات ایران شامل رقابتی کردن اقتصاد با هدف گسترش صادرات، مبارزه با قاچاق و فساد، ساماندهی بانک ها و موسسات اعتباری در داخل و خارج کشور است.»

بهکیش با بیان اینکه در مورد قاچاق نیز با کمک یکی از دانشگاه ها و اتاق بازرگانی تهران، پروژه ای شروع شده است،گفت:«تا سال آینده  از این پروژه، محصولی حاصل می شود که می تواند بنگاه ها را رتبه بندی کرده و وضعیت فساد آن ها را مشخص کند.»

او با اشاره به لزوم اصلاح ساختار در اقتصاد ایران،خاطرنشان کرد:« تمام چربی هایی که در سیستم تعبیه شده، باید خارج شوند تا اقتصاد رقابتی شود، در این صورت می‌ توان کالاهای صادراتی تولید کرد و در سطح بین المللی، وارد رقابت شد.»

بهکیش با تاکید بر اینکه رشد در نتیجه افزایش صادرات، افزایش فروش کالا و افزایش خریدهای دولتی حاصل می‌شود،یادآورشد:«اکنون مصرف ما به سال ۸۱ بازگشته و بسیار کم شده است، در حالی که خریدهای دولتی نیز به سال ۸۶ برگشته و ضمن اینکه سرمایه گذاری و صادرات نیز به شدت کاهش یافته است.»

این اقتصاددان همچنین گفت:«برای حرکت به جلو، نباید منتظر این باشیم که دولت تنها وارد عمل شود، بلکه تک تک افراد وارد عمل شده و بنگاهداران چربی‌های رانت را از سیستم خود خارج کند؛ در این حالت اقتصاد رقابتی می‌شود، ضمن اینکه قیمت‌گذاری باید برداشته شود تا هزینه ها کاهش یابد.»

او اضافه کرد:«البته مقررات کنونی هم دست و پای فعالان اقتصادی را بسته است که باید اصلاح شود؛ البته اتاق های بازرگانی نیز باید کمک کنند.»

35224

کد خبر 708559

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین