۰ نفر
۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۲

ایرنا نوشت: تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران در آبان ماه امسال 14 هزار و 800 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل 18.5 درصد افزایش نشان می دهد.

 بر اساس گزارش جدید بانک مرکزی، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران در ماه آبان 48.9 میلیون ریال بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل 10.9 درصد افزایش نشان می دهد.

گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است و توسط اداره بررسی ها و سیاست های اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر می شود.

* حجم معاملات مسکن
در آبان ماه امسال تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران به 14 هزار و 800 واحد رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل 18.5 درصد افزایش نشان می دهد. 
بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده به تفکیک عمر بنا در آبان ماه سال 1396 حاکی از آن است که واحدهای تا 5 سال ساخت با سهم 47.2 درصد بیشترین سهم از واحدهای مسکونی معامله شده را به خود اختصاص داده اند.
این سهم در مقایسه با آبان ماه سال قبل 5 درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت 6تا 10 سال و بیش از 15 سال افزوده شده است.
توزیع تعداد معاملات انجام شده بر حسب مناطق مختلف شهر تهران در آبان حاکی از آن است که از میان مناطق 22 گانه شهر تهران منطقه 5 با سهم 16.5 درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قراردادهای مبایعه نامه را به خود اختصاص داده است؛ همچنین مناطق 4 و 2 به ترتیب با سهم های 11.6 درصد و 10.1 درصد در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.
در مجموع 74.8 درصد از کل تعداد معاملات انجام شده در شهر تهران مربوط به 10 منطقه شهر (به ترتیب فراوانی شامل مناطق5، 4، 2، 8، 10،14، 7، 1، 3 و 15) بوده و 12 منطقه باقی مانده 25.2 درصد از تعداد معاملات را به خود اختصاص داده اند.

*تحولات قیمت مسکن
در آبان ماه میانگین قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران 48.9 میلیون رالص بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 2.1 درصد و 10.9 درصد افزایش نشان می دهد.
بیشترین رشد میانگین قیمت در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل به منطقه 5 معادل 17.1 درصد و کمترین میزان رشد به منطقه 3 معادل 4 درصد تعلق دارد.
در میان مناطق 22 گانه شهرداری تهران بیشترین میانگین قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده معادل 102.7 میلیون رالم به منطقه یک و کمترین آن با 23.7 میلیون رالم به منطقه 18 تعلق داشته است که نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب 5.5 درصد و 10.8 درصد افزایش نشان می دهند.

*تحولات هشت ماهه معاملات مسکن
در هشت ماهه نخست امسال تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران به 113 هزار و800 واحد مسکونی رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش 7.7 درصدی را نشان می دهد. در این مدت متوسط قیمت یک مترمربع بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی در شهر تهران 46.5 میلیون رالر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 7.1 درصد افزایش نشان می دهد.

** دامنه های قیمتی مورد تقاضا
توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب قیمت یک مترمربع بنا در آبانماه سال 96 حاکی از آن است که واحدهای مسکونی در دامنه قیمتی 30 تا 35 میلیون رالن به ازای هر مترمربع بنا با سهم 10.6 درصد بیشترین سهم از تعداد معاملات شهر تهران را به خود اختصاص داده و دامنه های قیمتی 35 تا40 میلیون ریال و 25 تا 30 میلیون رالن به ترتیب با سهم های 10 درصدی و 9.6 درصدی در رتبه های بعدی قرار گرفته اند. 
در این ماه توزیع حجم معاملات به گونه ای بوده است که 56.5 درصد واحدهای مسکونی با قیمتی کمتر از متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی شهر تهران به فروش رفته اند.

*متراژهای پرطرفدار
توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب سطح زیربنای هر واحد مسکونی در آبان ماه نیز نشان می دهد بیشترین سهم از معاملات انجام شده به واحدهایی با زیربنای 60 تا 70 مترمربع معادل 14.8 درصد اختصاص داشته است. 
واحدهای دارای زیربنای 50 تا 60 و 70 تا 80 مترمربع به ترتیب با سهم های 13.5 درصد و 13 درصد در رتبه های بعدی قرار دارند. در مجموع در این ماه واحدهای مسکونی با سطح زیربنای کمتر از 80 مترمربع 50.7 درصد از معاملات انجام شده را به خود اختصاص داده اند.

** ارزیابی قدرت خرید مردم
توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب ارزش هر واحد حاکی از آن است که در میان دامنه های قیمتی مورد بررسی واحدهای مسکونی با ارزش 1.5 تا 2 میلیارد راله با اختصاص 10.6 درصد بیشترین سهم از معاملات انجام شده را به خود اختصاص داده اند.
واحدهای دارای ارزش 2 میلیارد تا 2.5 میلیارد ریال و یک تا 1.5 میلیارد ریال نیز هر کدام با اختصاص 10.4 درصد و 9.7 درصد در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.
در مجموع در این ماه حدود 49.8 درصد از معاملات به واحدهای مسکونی با ارزش کمتر از 3.5 میلیارد ریال اختصاص داشت.

*وضعیت اجاره بهای مسکن
در آبان ماه شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب 9.6 درصد و 8.5 درصد رشد نشان می دهد؛ ماهیت قراردادهای اجاره مسکن که اغلب یکساله تنظیم می شوند و نیز اثرپذیری شاخص اجاره بهای مسکن از سیاست های کنترل و مهار تورم سبب تغییر متناسب اجاره بها با تحولات نرخ تورم در کشور شده است.
سهم هزینه مسکن شامل اجاره بهای مسکن اعم از شخصی و غیرشخصی در محاسبات شاخص کل بهای کالا و خدمات مصرفی بر پایه سال 100=1395 معادل 33.1 درصد است.

 

3535

 

 

کد خبر 731374

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام RO ۰۷:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۶
    8 1
    با گرانی مسکن مشکل حل نمی شودرونق یعنی تولید مسکن برای اقشار نیازمند مسکن اگر دولت برنامه های برای اقشار متوسط جامعه داشته باشدرونق تولید مسکن برای مصرف کننده واقعی به عمل خواهد آمد مسکن دیگر محرک اقتصادی کشور نیست
  • بی نام A1 ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۶
    8 0
    با توجه به ترکیب جمعیتی ایران و با همت دولتمردان امار ازدواج پایین و طلاق بالا رفته . زاد و ولد هم بسمت یک بچه است . و مرگ ومیر و فرار از گشور هم بالاست پس در بیست سال اینده سونامی رکود قیمت مسکن رو خواهیم داشت . هر چند که خیلی از مردم دارای چندین مسکن هستن و روی ان سرمایه گذاری کردن
  • بی نام IR ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۶
    16 0
    شما هم ماهی چهار بار بنویسید مسکن رونق گرفت اما هیچ خبری نیست مسکن دیگه سود ده نیست و تبدیل به یک کالای مصرفی شده
  • بی نام A1 ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۶
    13 0
    میشه بگین کجاش رونق داشته؟ برای رونق باید تعداد معاملات در ماه دستکم به ۱۸۰۰۰ واحد برسه نه ۱۴۰۰۰تا
  • بی نام IR ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۶
    13 1
    به نظر من همین که چنین مطلبی هر چند وقت یکبار مطرح می شود دلیل انست که این غول خفته بد جوری خواب است وبا هیچ ترفندی وبا شانتازی بیدار نمی شود اگر بیدار شده باشد که دیگر اینقدر جای گفتگو نیست انکس که پول دارد ونیاز دارد می خرد
  • بی نام A1 ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۶
    17 1
    خدا ازین دلال ها نگذره که هرچی میکشیم تو گرونی ازونهاست
  • بی نام A1 ۰۴:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
    24 1
    واقعا تاسف آوره. مردم بدهکار بشن تا مسکن رونق بگیره و اشتغال ایجاد بشه. اون هم چه شغل هایی. دلالی و پول درآوردن بدون زحمت
  • بی نام A1 ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۸
    10 0
    یه نفر که نیم مثقال سواد اقتصادی داره میفهمه که این جو دادن ها همش کار بانم و دولت هستش دولت کلی پول به بانکها باید پس بده بانکها کلی از پولاشون تو مسکن و ملک فریز شده از اون ور بانک جهانی به بانک مرکزی فشار میاره که اگه میخای بیای تو بازار جهانی باید بانکهات رو سرو سامون بدی بانک مرکزی فشار میاره به بانکها که املاک و داراییهای مازادتون رو بفروشید کلا همچی قاطیه ولی من میدونم مه پول نقدتون رو الکی نندازید تو ملک که اونخ با هزارتا خواهش و التماسم فروش نره